-
TFF Başkan adaylığını resmi olarak açıklama kararı alan Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, ilk kez TRTSPOR'dan Gökhan Dinç'e konuştu. Herkesin merak ettiği soruları yanıtlayan Demirören, TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi. Demirören, adaylığı gündemde olan Haluk Ulusoy için de, "Kendisiyle görüşmedim ama seçime girmeyeceğini biliyorum" dedi.
İşte Gökhan Dinç'in soruları ve Yıldırım Demirören'in yanıtları...
- PFDK, Tahkim ve Etik Kurullarında değişiklik yapacak mısınız?
- Gökhan Bey, kurullarla ilgili hiçbir değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu dava sürecini kötü etkileyeceği için kurullarda görev yapan isimleri değiştirmek gibi bir tasarrufum olmayacak. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim.
- 58. Madde konusunda nasıl bir tavır takınacaksınız? TFF Genel Kurulu'nda ve Kulüpler Birliği toplantısında "UEFA VE FIFA'ya karşı savaş açalım" sözlerini sarfetmiştiniz...
- Gökhan Bey, benim topla tüfekle 'UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim asla olmadı. UEFA VE FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz.
- Peki bu yarışta sizin de yakın olduğunuz bir isim olan Haluk Ulusoy'un bu seçime gireceğini düşünüyormusunuz?
- Kendisi ile bu konuda görüşmem olmadı ama seçime girmeyeceğini biliyorum.
trtspor.com.tr
Mesaj Yetkileri