Quote Originally Posted by meddah View Post
Ernst de insan sonuçta.

Geçen, bir maçtan sonra, Bayern başkanı Hoeness'e, Ribery'nin oyundan çıkarken Heynckes'e el hareketi yapmasını soruyorlar, aldıkları cevap; "bırakın şu meseleleri, sıktınız artık, insan bu, işler kötü gittiğinde elbet bir tepki verecek". Hoeness ki, Bayern'i var eden adam; Hoeness bir, Beckenbauer iki, o derece.

Quaresma üç rakibin arasına dalıp topu kaybedecek, Ernst koşup kazanacak. Quaresma'ya verecek. Quaresma yine üç rakibin arasına dalıp topu yine kaybedecek. Üstelik bunu, maç boyu 10 kere, 20 kere yapacak ve bir tekinde kaybettiği topu kovalayıp kazanınca tribünler ayağa kalkacak... Quaresma hayati önemi haiz maçlar öncesinde rakibe gereksiz yere kasti tekme atıp cezalı duruma düşecek, Ernst o maçlarda defansif hamallığa ilaveten bir de pozisyon üretme peşinde koşacak.

2 senedir para alamadığı meselelerine girmiyorum bile. Değil insan, Alman olsa bir yere kadar dayanır.
Halısahada maç yapmadıklarını unutmamız gerekiyor. Orada arkadaşına tavır yaparsın ve baklavayı kaybedersin ama bu olayın sonuçlarını en basitinden Beşiktaş taraftarının yarına mutsuz başlayacağını katarsak bunu o baklava ile kıyaslayamayız.

Futbol sahalarında da "herkes insandır" mantığından ötürü takım arkadaşınla saha içinde tartışmanı, kavga etmeni kabul edebilirim. Madem o top kaybediyor bende oynamıyorum demek profesyonel oyuncuya yakışmaz. Bu Quaresma'ya tepki diye takımına tepki koymaktır. Şayet Quaresma'ya ya da takıma koyulacak bir tepki Quaresma'nın ilgi alanında olsaydı kendi başına oynama çabası içinde olmazdı. İlla tepki mi koyacaksın, hocanla konuşursun ya da beni çıkarın dersin ama görev başında görevini bırakırsan olmaz. En azından benim düşünceme göre olmaz diyeyim.