Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 67 sonuç

Konu: İşte Türk Lirasının Yeni Simgesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default İşte Türk Lirasının Yeni Simgesi

Türk Lirası'nın simgesi için 8362 başvuru yapıldı. Bu başvurular arasında 7 simge ise finale kalırken, birincilik ödülüne layık görülen tasarım Tülay Lale'ye ait oldu. Diğer simgeler ise şöyle...

TL simge yarışması fikri 2011-2015 planında TL'nin tanıtılması amacıyla yer aldı. Yarışma takvimi içinde 8362 adet başvuru yapıldı.

Finale 7 tasarım kaldı. Tülay Lale'ye ait olan tasarım birincilik ödülüne layık görüldü. Lale'nin tasarımında düz olan çizgiler, yukarı eğimli hale getirildi.

"Bana çok saçma geldi seçilen simge. Çok daha yaratıcı bir şey yapılabilirdi. Vasat ve basit bir simge olmuş."
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Tülay Lale : TL
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Peki bu ney şimdi ? Yani yeni basılacak olan paraların üzerinde bu simge mi yer alacak ? Para üzerinde bu simge nasıl olmuş onu nasıl görebiliriz , basılmış para varmı hiç ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Doların nasıl $ bu ise TL nin de o olacak.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dolardaki "$" neyse, bizim para birimimizi de bu temsil edecek.
    FM Gazetesi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sol kısmı alınmış çıpaya çok benziyor.

İki çizgisi Japon Yeni'nden (¥ bunun iki çizgilisi nedense şu an Yuan gibi çıkmış.), sağ yukarı doğru kıvrımı Euro'dan (), dik çizgisi de Dolar'dan ($) gibi duruyor ama en çok Dram'ın (Ermenistan para birimi) 180 derece döndürülmüş haline yapılmış birkaç değişiklikliğe benziyor. (http://i.imgur.com/ZhOJD.png)

Sanki ikinci sırada üçüncü ve üçüncü sırada birinci konumda yer alan simgeler daha iyi gibiler.
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Euro ve pound çakması olmuş biraz

£ €

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Senaryolar dönüyor şimdi dıvıtırda

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Şekil önemsiz benim için. TL olarak kalsa daha iyiydi.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

He ya boşuna şimdi bir ton yeni simgeli banknot basımı, eski banknotların ne zamana kadar kullanılacağı, nereden değiştirileceği falan bir sürü sıkıntı.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bir de şu var, TCMB'den kurulum dosyasını alınca (Kurdum AbakuTLSymSans diye bir fontla geldi, dendiği gibi çizgileri eğik yapmışlar.) böyle (http://i.imgur.com/eNfGs.png) gözüküyor.

Sanırım yine sadece Türkler kullansın diye yapılmış bir iş olacak gibi.
    Last edited by Bursaspor : 01.Mart.2012 at 16:05
    Oğuz Kağan

TROLLING MAKES PERFECT

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Hayır o değil de yeni klavyelerde olur da şimdi bu , bizde yok
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Uzmanlara göre simgenin zamana ihtiyacı var

NTV yayınına katılan uzmanlar, TL'nin yeni simgesini değerlendirdi.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Levent Erden TL'nin yeni simgesinin rahat kullanımı konusunda emin olmadığını dile getirdi.

Işık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Ferman, Türk Lirası'nın yeni simgesini derin ve görünebilir anlamlarla yüklü olduğunu söyledi.

Erden, ilk aşama getirilen eleştirileri şöyle yorumladı: "Ama şöyle bakmak lazım herkes kendisi açısından gözünü kapatıp bir düşünsün ilk görüşte aşk var mı yok mu? Ya ilk görüşte aşk vardır ya da nikahta keramet vardır diyip zaman içinde insanlar alışırlar. İlk görüşte aşkın biraz zor olduğu bir durumun olduğunu düşünüyorum."

Simgede kullanılan çıpa figürüne de değinen Erden, "Güven dendiği zaman insanların aklına çıpa figürü gelir mi gelmez mi bilemem. Çıpa kelimesini ekonomistler fazlaca başka anlamlarda kullanırlar. Çok azımız finansçı olduğu için çıpanın ne olduğu ve ne anlama geldiğini bilmediğimiz için bunu gördüğümüz zaman direk olarak bir güven çağrışımı yapmasını beklemenin biraz zorlama olduğunu düşünüyorum. Ben de bir iletişimciyim her gün bu tür zorlamaları yapıyorum ve yapmaktan zevk alıyorum dolayısıyla saygı duyuyorum" diye konuştu.

Simgenin İngiliz para birimi ile karışma ihtimaline de vurgu yapan Erden sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Buradaki en büyük tehlike Paund’un L’si ile karışmamaktı. T ve L var mansiyon alan 6 tane alternatifin çoğu da T’den gitmişti ve hepsi de bir Pi harfi çağrışımı verdi bana. Dolayısıyla T’nin tehlikeli olduğunu gördüm L’ye gittiğiniz zamanda çok yerleşik bir Paund ifadesi var. Benim için teknik olarak doğu yapılmış bir şey onun çok uzmanı değilim ama çok net görülüyor. Çıpayı zorlama bulmanın ötesinde yerleşmesi konusunda başkan çok doğru bir şey söyledi bunu siz beğenin beğenmeyin bunu kafalara nakşederseniz çalışacaktır bu iş. Bunun yapılması içinde en önceki merkez bankasının bunu çok net görmesi buraya bastıracağını görmek zevkli. Önceki bilgisayar ve telefonlarda olması lazım bunun ve yazar kasalarda olması lazım. Bu üç yerde olmadıktan sonra istediğinizi yapın heykellerini dikin bu iş çalışmayacaktır. Hatta tek buna ait bir tuşun en azından yerli klavyelerde kullanılabildiği andan itibaren bu yerleşir. Böyle bir şeyin yerleşebilmesi için yeterli duyurunun yapılması lazım insanlar alışması lazım."

Simgedeki iki parelelin istikrarı ve her şeyin kontrol altında olduğunu vurguladığını belirten Ferman, uygulamanın kolay olmayacağını da dile getirdi.

Uluslararası örnekleri gibi önce sembolün sonra rakamın yazılacağını dile getiren Ferman, "Alıştığımız tersiydi. Buna alışmamız zaman alacak. Ekonomi birden bire değişiklikleri hayata geçiremez. Önemli olan sokaktaki insanın alışması. Daha önce 6 sıfır atarak büyük bir değişim yaşamıştık"

Çivi yazısı ya da Orta Asya yazılarını çağrıştırdığını kaydeden Ferman asıl önemli noktanın uluslararası piyasalarda kabul görmesi olduğunun altını çizdi: "Bunun arkası güçlü para ve ekonomi ile doldurulması lazım."
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Peki bu ney şimdi ? Yani yeni basılacak olan paraların üzerinde bu simge mi yer alacak ? Para üzerinde bu simge nasıl olmuş onu nasıl görebiliriz , basılmış para varmı hiç ?

Şöyle birşey buldum ama örnek mi yoksa fotoşop mu bilmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yalan bir fotomontajdır muhtemelen. Doların üzerinde $ işareti var mı ki?
    FM Gazetesi

Şemsiyenin ters çevrilmiş hali. Çok manidar geldi bana. Eminim bunu tasarlamak aylarını almıştır.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Japon Alfabesine benziyor. Pek beğenmedim
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ermenistan parasının ters çevrilmiş hali.

Bu da finale kalan simgeler:

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

alt gr t ile çıkacakmış bi dosya indirilerek öyle bi zımbırtı duydum ntvde
    simge olayına pek önem vermem ben şuan cebimde on tl var ve 15 marta kadar bu tl ile idare etmem gerekiyor bu durumda hiçbişi benim için önemli değil

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FM Gazetesi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

O değilde yeni simge oyunun yeni güncellemesine aktarılırmı peki ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Harika ya, espri muthis

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

r harfini baş aşağı çevirmişler t ve e harflerini de iç içe sokmuşlar paranın sembolü olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bekq View Post

Bu da finale kalan simgeler:

Bence üstte en sağdaki gayet güzelmiş yani ne diye böyle saçma sapan ve Dramla bir hayli benzer bir simge seçildi anlayamadım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu simgeyi hazırlayan kişi okulda falanda bunu kullanıyormuş. Adı T ile başlıyormuş. Eski bir sınıf arkadaşı twitterdan yazmış.

25 bin TL ödüle kondu valla. Tebrikler.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ya sizin işiniz gücünüz yokmu : ) Bırakın abi ne olursa olsun simgesi. Cebinize girecekmi onu tartışın siz

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Fazla önemli bir konu değil bence. Ama değişiklik iyidir

Ekmek 1も de mi beyler
    Last edited by Nedvedmania : 01.Mart.2012 at 20:06
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben beğenmedim. Gereksiz yani.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Çok vasat...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Hiç beğenmedim.Euro ve pound geldi ilk görünce aklıma.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri