Bizim gibi adamlar aylar sonra halı saha maçına çıksa boş kaleye atamayabilir.
Mehmet Batdal hiç antrenman yapmıyorsa golü kaçırmasını normal karşılarım. Antrenman yaptığı halde bunu kaçırıyorsa bana göre maç oynamamayla ilgisi bulunmuyor.
Bu hayatta herkese şut atmayı, turnike atmayı, servis atmayı öğretebilirsiniz. Zekasıyla öğrendiğini birleştiremediği sürece iyi olamaz. Barcelona - Granada maçında Messi'nin attığı 4. gole bakalım. Orada pas geldikten sonra koşuyu herkes yapar. Kaleciyi herkes geçerde o vuruşu herkes oraya yapmaz. Adam o kısa sürede açı dar, önüme savunma geldiyse yerden vurursam gol olmaz diye düşünüyor ve havadan gönderiyor. Savunmanın onu çıkarma şansı 0. Açın izleyin. Messi'yi büyük oyuncu yapan detay budur.
Top Mehmet Batdal'a gelirken seçtiği ayak yanlış (gol %90 bu yüzden kaçıyor kaleciye yetişme şansı veriyorsun) vuruşu yanlış (teknik değil iç vuruş yapması lazımdı) ama aynı yanlış ayakla yanlış vuruşu yerden değilde havadan yapsaydı yani sağa odaklanmış savunma ve kaleci birden bana doğru kayacak ben yerden vurursam gol olma oranı düşer havadan vurursam kimsenin müdahale şansı kalmaz diye düşünseydi Galatasaray bu maçı kazanmıştı.
Topa doğru yönel sağ ayağınla vur bakayım kaleci nasıl çıkarıyor. Yani Trabzon cephesi maç sonunda müthiş kurtardı dedi de bence Mehmet kaçırıyor kaleci kurtarmıyor.
![]()