Büyükçekmece güzel yerdir.Tam kafa dinlemelik.Sahili hoştur manzarası güzeldir.Ama İstanbul'un baya dışında kalıyor Kız arkadaşım orda oturuyor arada dalga geçiyorum dağ başında yaşıyorsun diye ama o derece değil tabi Merkezi yerlere ulaşım sıkıntı yaratabilir eğer araban yoksa.Çünkü Kadıköy,Taksim'e gitmek istesen B.Çekmece'den Beylikdüzü'ne geleceksin.Beylikdüzünden metrobüse binersin Kadıköy'e gitmek için veya çift katlı otobüslere binersin Taksim'e gitmek için.Çekmece Beylikdüzü arası da 10-15 dk sürüyor trafiğe göre vs. Dediğim gibi yaşamak için güzel bir yer ama ulaşım konusu sıkıntı olabilir eğer çok gezen bir insansan

Beylikdüzü nüfusu günden güne çok artmakta.Metrobüs de geliyo zaten aylardır gelemedi ama olsun Beylikdüzü'nde nereye baksan site var zaten (: Burda ulaşım sorunu olmaz metrobüse binersin,her yere giden otobüsler ordan geçiyo tek arabayla rahatça gidersin istediğin yere.Tabi haliyle uzun sürecek bu yol.Ben Avcılar'dayım buluşmalara katıldığımızda erken çıkıyorum çünkü eve anca geliyorum Beylikdüzü'nde balkondan baktığında sitelerden başka bir şey görmezsin Haftanın 4 günü ordayım bıktım ben artık Beylikdüzü'nden

Bu iki yerin de çok acayip noktalarında yaşarsanız dağ başı gibi bir yer olur bakkal bulamazsınız yani o derece İki yerin de merkezi çok iyi.Ama merkezden uzaklaştıkça İstanbul'dan uzaklaşmış gibi oluyorsun biraz Ailece yaşayacağınız için B.Çekmece daha iyi gelebilir.Kafa dinlemelik,rahat bir yer.Ailece sahile gider dondurma yersiniz İkisinden hangisi dersen onu bilemiycem abi iki yerin de ayrı özellikleri var size kalmış bir şey o.Ben Avcılardayım mutluyum