Alex röportaj vermiş Brezilya'nın ünlü dergisi Placar'a

Placar Soru: Fenerbahçe siyasi bir krizle yüzleşiyor, başkanı hapiste ve birçok oyuncuyu gemiyi terketti. Sen neden gitmedin ?

Alex cevap: Suçlama doğrudan kendisine yönelik, benimle bir ilgisi yok. Kulüp bize karşı dürüst oldu. Ekonomik sorunlar yaşanacağını söyledi

Alex cevap: Sadece Emenike medyada ismi çok speküle edildiği için kendini rahatsız hissetti ve gitmek istedi. Şimdi Rusya'da oynuyor

Placar soru: Bu siyasi karmaşa takımın performansını ne oranda etkiledi ?

Alex cevap: Teknik direktörümüz epey sarsıldı. O ve yöneticiler takımın sahadaki başarılarından çok bu olaylarla ilgilenmek zorunda kaldılar

Alex cevap: Başkan kulüpte herşeyin merkezinde olan bir insan, tutuklandığı zaman bir boşluk oldu ama artık daha iyiye gidiyoruz

Alex: Bir gazeteci benim iki maçta yasadışı olaylara karıştığımı yazdı. Rüşvet teklif etmişim.

Alex: Yöneticiler ve hoca arasında konuşmalar ve kaydı varmış. Alex maç hakkında ne düşünüyor diye sormuş,o da kazanacağız dediğimi söylemiş

Alex: Çılgına döndüm. Mantıklı olmak lazım. 6 senedir burdayım ve kazandığım her kuruşu hakettim ve herşeyimi Fenerbahçe'ye verdim

Alex: Savcılık beni bu yüzden çağırarak bana şüphelilerin listesini göstererek sorular sordu, ilgimin olmadığını söyledim. Utanç vericiydi

Alex: Ne yazdığını bilmeyen bir gazeteci yüzünden ismim böyle bir olayla anılmamalıydı. Sonra kendisi benden özür diledi.

Placar: Türklerin delicesine futbola tutkun oldukları söyleniyor ?

Alex: Gelin damat, kostümleri ve ellerinde çiçeklerle maça geliyorlar. Vakit ve sonu. ne olursa olsun havaalanına binlerce taraftar geliyor.

Alex: Pazartesi akşam 9'da, 50.000 kadın maça geldi. Çılgınlık bu

Placar: Seni burada daha uzun süre kalmaya cesaretlendiren bu mu ?

Alex: Sahada oynayanlar için taraftarın bu tutkusu çok önemli. 9 yıl Brezilya'da oynadım, 7 yıldır da burada oynuyorum

Alex: 35.000 kişi maça geldiği halde stadın boş kaldığından bahsediliyor. Palmeiras ve Cruzeiro'da oynarken 30.000 kapalı gişe demekti.

Placar: Coritiba, Palmeiras ve Fenerbahçe'nin idolüsün. Bu denli hayranlık uyandırmak için ne yaptın ?

Alex: Özel bir şey yapmadım. Zaten kendimi Coritiba'nın idolü olarak görmüyorum. Kulüp beş parasızdı, hiçbir şeyi yoktu.

Alex: Altyapıdan gelen oyuncular olarak takımı tekrar 1. lige taşıdık. Şimdi kulüp iyi durumda.

Alex: Palmeiras çok güçlü bir takımdı ama en çok da ben eleştiriliyordum. Libertadores'te çok iyi oynuyordum ama her maç değiştirildim

Alex: Scolari her maçta beni oyundan aldı. İdol Alex gitmemden sonra olan bir durum. Palmeiras bana ayrıldıktan sonra daha çok değer verdi

Placar: Gremio ile ismin anılıyor. Ne ölçüde görüşmeler oldu ?

Alex: Hiçbir görüşme olmadı. Luxemburgo orada olduğu için bu dedikodular çıkıyor. Çok iyi bir arkadaşlığımız var.

Alex: Luxemburgo bu yüzden gittiği her takımda oyuncularına benim karakterimi referans veriyor ama Gremio ile hiç görüşmedim.

Placar: Türkiye'deki yıllarında Brezilya'dan bir kulüple ciddi görüşmen oldu mu ?

Alex: 3 sene önce Palmeiras'ın başında Ramalho varken ciddi görüştük. 3 gün için buraya geldi, çok konuştuk ama FB'de kalmayı tercih ettim.

Placar: Palmeiras'ın şu an içinde bulunduğu güç durum için ne diyorsun ? Cruzeiro'da sen gittiğinden beri 10 yıldır önemli kupa kazanamadı

Alex: Sanırım bu benim hatam ) Ramires'in satılması Libertadores için dönüm noktasıydı. Takımdaki farkı görünce inanamadım.

Alex: Cruzeiro iyi organize olmuş bir kulüptür. Taraftarlar biraz daha sabretmeli. Palmeiras ise hep kaotikti.

Alex: Palmeiras'ta belli ki değişen yok. Pekçok oyuncu arkadaşım orada çalışmanın çok zor olduğunu ve geri dönmek istemediğini söylüyor

Placar: Hangi Dünya Kupası için kendini daha hazır hissediyordun. 2002 mi 2006 mı ?

Alex: Hepsi, 2010 dahil. 2002'de tüm eleme ve hazırlık maçlarında oynamıştım. Dünya Kupası'na çok yakındım ama olmadı.

Alex: 2006'da da çok formdaydım ama Türkiye'de oynuyordum. Brezilya'da olsaydım daha fazla şansım olurdu.

Alex: 2010'da Dunga buraya geldikten sonra pes etmiştim, çünkü Beşiktaş'ta oynayan Bobo'yu çağırdı İrlanda maçı için beni değil.

Placar: Brezilya'nın senin jenerasyonunda çok iyi oyunculara sahip olması şansını azaltmış olabilir mi ?

Alex: Doğrusu en büyük engeldi. Rivaldo, Ronaldinho, Djalminha, Juninho Pernambucano, Juninho Paulista gibi oyuncularla yarışıyordum

Alex: Ganso var şimdi sadece, fantastik bir oyuncu ve korunuyor;çünkü biricik. Bizden hep şikayet edilirdi çok sayıda iyi oyuncu olduğu için

Placar: 2014 Brezilya'sı için gözlerin hangi oyuncuların üzerinde olacak ?

Alex: Neymar ve Ganso ama Sao Paulo'da oynayan Lucas'ı da çok beğeniyorum. Olimpiyatlar'da kazanacağı tecrübe Dünya Kupası için çok mühim.

Alex: İspanya işi en kolay takım. Barcelona'nın yarısına sahipler. Barcelona ise İspanya'dan iyi tek takım çünkü Messi ve Alves'e sahipler

Placar: Yabancı bir ülkede oynamak seni geliştirdi mi yoksa önünü mü kapadı ?

Alex: 27 yaşında buraya geldim ve çok yardımı oldu. Brezilya'da sadece top oynuyorsun. Yurtdışında topluma karışıyorsun, dil öğreniyorsun

Alex: Türkiye'de ilk yılımda çok eleştirildim gerçi çünkü futbolcu olarak Türkiye'nin tam zıttıydım.

Alex: Teknik kadro da yavaş olduğumu ve katkımın düşük kaldığını söylediler.

Alex: Türk futbolu mücadele, sertlik ve istek üzerine. Top için zor koşullar.

Placar: Türk futbolu Brezilya'da yayımlanmıyor, sence Türkiye'de Brezilya milli takım formasını hakeden oyuncu var mı ? Varsa kimler ?

Alex: Felipe Melo var sadece, çok iyi oynuyor ve milli takım tecrübesi de var ama Mano burayı izliyor mu bilmiyorum.

Placar: Kariyerinde 400 gol sınırına yaklaştın ?

Alex: Çok fazla gol, şaşırtıcı Umuyorum ki kariyerimde 1000 maç oynayıp 420 golü geçeceğim.

Alex: Hatırlıyorum da ilk golümü ilk maçımdan 3 ay sonra atmıştım. 200 gol hedefi koyduğumda babam bile benimle kafa bulmuştu.

Alex: 200'ü atarsam 2 misli sayacağını söylemişti. ( Alex'in şu an 896 maçta 363 golü var kendi sitesindeki istatistiklere göre )

Placar: Futbol oynamaya ne kadar devam edeceksin, Brezilya'ya tekrar dönecek misin, planın ne ?

Alex: Planım plansız olmak 2013 Mayıs sonuna dek Fenerbahçe'deyim. Kontratım o zaman bitiyor ve sonrasını inanın bilmiyorum.

Alex: 36 yaşında olacağım, fazla zamanım da kalmayacak. O zaman kariyerimi bitirmek işin düşünebilirim.

Placar: Hangi takımda kariyerini sonlandıracaksın ?

Alex: İzin verin şimdilik bu bir sır olarak kalsın.