...
Yedisinden yetmişine belli bir saatten sonra TSİ çok bozuyor..![]()
Bozdu bozdu bozdu bozdu bozdu bir süre sonra bozmaz dedik yine bozdu![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Langırtlağınızda kalsın![]()
Sadece bir kişiye saat fark etmiyor aynı tas aynı hamam.![]()
7/24 maşallah.![]()
Ayarsız enerji.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Öyle olsun yatıyom ben![]()
İşte buna iyi haber derim.![]()
La bizim kantinde var langırt. Harammış bide. Enteresan. Çocukluğumu langırta borçluyum.
günaydın beyler
Langırt insanın tamamen kendi yeteneği. Bileğinin hakkıyla kazandığın bişey niye haram olsun yahu ?
Langırt oynamak mekruh, iddiasına oynamak haramdır.
Bu ne haram muhabbetidir yahu? Ne iddaa ne de loto toto haram bence. Langırta deyinmiyorum bile.
FM Gazetesi
Dinimizce emek harcamadan kazandığın herşey haram. Ben de aslında iddia vs haram olduğunu pek düşünmesem de dinimizin emri sonuçta. He iddia oynuyorum orası ayrı.
Ayrıca benim merak ettiğim bir nokta var. Farz-ı misal ben fakir bir insanım. Benim gibi olanlara yardım etmeyi çok istiyorum ama kazandığım kendi boğazıma zor yetiyor. Günün birinde şans güldü bana vurdum parayı totodan ve çevremde benim gibi kim var kim yok yardım ettim. Haram paranın günahı mı yoksa yaptığım hayır hasenatın sevabı mı ?
Herkesin inancı mutlaka kendisini bağlar. Ancak bu tarz bir açıklamayı doğru bulmuyorum. Langırt harammış dendiği zaman bunun İslamiyet üzerinden değerlendirildiği bellidir. İslamiyetin kuralları da Allah tarafından belirlenmiştir. Bunun bencesi sencesi olmaz, olursa şirk koşma olur ki bu da çok talihsiz bir söylem olur. Yine buna paralel olarak langırt oynayan kafirdir denmesi de aynı talihsizlikte bir açıklamadır.
Sonuç olarak ülkemizde langırt kumar sayıldığı gibi dinende oynanması hoş karşılanmamıştır. İddiasına oynanan şey ister langırt, ister bilye olsun haramdır. Burada mevzu oynanan oyun değil sen kazanırsan ben veririm, ben kazanırsam sen verirsin olayıdır.
Tabi ailemizden gelen ve çevremizden gördüklerimiz üzerine olayları yorumluyoruz. Mesela oruç ve namaz farz olmasına rağmen oruç tutmayan oldu mu acayibimize giderken namaz kılmayan oldu mu aldırmayız. Yine domuz eti yiyene bir ayrı gözle bakarken alkol içeni o kadar sorgulamayız. Halbuki ikiside aynı tas aynı hamam.
Bu tarz şeyleri konuşmayı, tartışmayı çok severim ama burası yeri olmaz sanırım. O yüzden cevap hakkımı kullanmayayım şimdilik.
FM Gazetesi
Vallahi bizim okulda air hockey var.Dershanede de langırt var.Ayrıca bu langırt bu abiler tayfasının en çok oynattığı oyunlardan değil mi ya yurtlarda, etüt merkezlerinde(?) falan?
Hangi abiler ? Teletabiler![]()
Bu haberi mutlaka hatırlarsınız.BURSA - 30 yaşındaki Gökhan Sekmen, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yasak oyunlar arasında bulunan ‘langırt’ karşılaşmalarında hakemlik yaptığı için 10 ay hapis cezası aldı.
Bursa’da bulunan gösteri hizmetleri sunan özel bir şirkette çalışan Tiyatro sanatçısı Gökhan Sekmen, Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki bir alışveriş merkezinin 2007 yılında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinlikler içersinde yer alan Langırt Turnuvası’nda hakemlik yaptı.
Gökhan Sekmen’in avukatı Neslihan Aktosun 1968 tarihinde kabul edilen 1072 sayılı Rulet, tilt, langırt ve benzeri oyunları yasaklayan kanunun halen yürürlükte bulunup uygulanmayan kanunlardan biri olduğunu söyledi.
Langırt aslında yasak ama eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler oynayınca suç değil. Ancak Sekmen (solda) için suç.
Abi ben hala anlamıyorum. Langırt neden dinen kötü birşey olsun ? Ki ben dini noktalarda duyarlı biriyim. İddaanın haram olduğunu savunabilecek düşüncelerim felan var ama langırt hakkında aklıma hiç birşey gelmiyor? İddasına oynanıyor diyorsan baklavasına oynanan halı saha maçı da kumar olur o zamanOrdaki iddasına oynamak kumar olarak algılanmamalı bence. Çünkü zevkine yapılan birşey. Yani baklavayı alan kişiler üzülüpte alıyorsa zaten o iddanın bir anlamı kalmaz. Zevkten, eğlenceden çıkar o iş.
Langırta gelirsek onda hiç bir idda olmadan oynuyoruz biz. Dediğim gibi üni de her gün en az 4-5 maç yapıyorum. Örneğin 4 kişi oynuyorsak herkes 1 lira atıyor 4 maç oynuyoruzBunun dinen bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Kanunen ise hiç bir sakıncasının olmadığını düşünüyorum. Parasıyla değilmi kardeşim
Halı sahalara da para veriyoruz o da kanunen suç olsun o zaman
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Langırtı iddiasına oynamayanlar için neden haram olsun ki ?
Aygün dizi falan yok mu? Sen de izle, ben de izleyeyim.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Abi yok ya sezon finali yaptı hepsiHer gün en az bir bölüm dizi izlerdim şimdi 10 günde 2 bölüm dizi izledim.Sapıttım valla günde 5-6 oyun oynamaya başladım acilen dizi lazım bana
![]()