Emre ile Zokora'nın arasında küfürleşme ve Emre taraflı ırkçı bir söylem var. Bu oyuncular kendi aralarında barıştıktan sonra Zokora'ya birileri bu durumu basına söylemesini iletti. Bunun yanında Emre'ye de birileri "neden ırkçı söylem kullandığını kabul ettin" dediler ve Emre'de bunu basın toplantısında inkar etti.

Dikkatinizi çekerse Zokora biz Emre ile küfürleştik demiyor. Bana ırkçı söylemde bulundu diyor. Emre'de biz bu konuyu çözmüştük neden tekrardan ortaya getiriyor diye sorguladı. Bu durum bile olayın doğruluğunu nispeten ispatlamaktadır. Lig Tv programında daha kendisine sorulmadan "Söylemiş olduğu kelimeyi de sarf etmiş olabilirim. Bunu da kabul ediyorum. Aptalca bir kelimeydi." gibi bir yorum yapıyor. Söylemiş olduğu kelime derken ırkçı söylemden bahsediyor. Söylemiş olan kişide Zokora'dır. Konuşmanın devamında açık açık sorulunca da "Tam hatırlamıyorum, bilmiyorum, ağzımdan çıkmış olabilir. O bana küfür edince, bir cevap verdim ona. Ama ağzımdan tam olarak çıkıp çıkmadığını hatırlamıyorum. Ben yaptığım hatayı kabul ederim'' diyor. Basın toplantısında da "Zokora benim ..... dediğimi iddia etti. Bu sözleri söylediğimi kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ..... diyorum. Bunu İngiltere'deyken öğrenmiştim, doğru değildi ama O'nun da söylediği şeyler vardı." diyor.

Yani benim kendimce haklı olan analizim doğrulanıyor. Benim Zokora'nın söylediği sözden haberim olmasa söylemiş olduğu kelimeyi sarf etmiş olabilirim demem. Önce bir ne söylemiş diye sorarım.

Emre'nin ırkçı bir kişiliğe sahip olmadığına dair sözlerini samimi buluyorum. Ancak söylemedim dediği noktada samimi değil. Tahminimce İngiltere'deki olayda da söylemişti. Sinir anında en sevdiğimiz kişiye bile ölsen yardım etmem diyoruz. Bunlar hayatın gerçekleri ama keşke olmasa. Ahlaki yönden gerçekçilik dönemindeysek Emre'nin bu hatasından dolayı ona ırkçı etiketini vurabiliriz. Ahlaki yönden özerklik dönemindeysek Emre'nin bu söyleminin nedenlerine bakarız ve sinir anı olması nedeniyle eleştirir ama bir etiket vurmayız.

Emre'de her konuda özür dileme limitini doldurdu. Özür dilemek bir daha yapmayacağının göstergesidir. Artık özürden ziyade kendini düzeltme evresine geçmelidir. Umarım bir daha bu olaylarla kendine zarar vermez.