ortalığı karıştırmaya çalışıyor, kendisine verilen görevi yerine getirdi. bizim yöneticiler başkandan habersiz şike mi yapmış olacakmış hadi ordan baransu, daha yaratıcı olabilirdi bence.
ortalığı karıştırmaya çalışıyor, kendisine verilen görevi yerine getirdi. bizim yöneticiler başkandan habersiz şike mi yapmış olacakmış hadi ordan baransu, daha yaratıcı olabilirdi bence.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Talip Doğan'a göre Beşiktaş da teşvik girişiminden ve teşvik vermekten suçlanıyormuş. Belirli mihrakların adamları işte insana kafayı yedirtirler. Neyse bunlarla zaman öldürmemek gerekir önümüzdeki günlere bakacağız. Herkese iyi akşamlar![]()
Baransu'yu dikkatle takip edin ve gülün
![]()
...
Baransu Trabzonsporda supheli tesvik diyor
5 dakika sonra Yildirim Demiroreni gorevi kotuye kullanmakla sikayette bulunabilir Trabzonspor diyor
Hesabı olan yok mu? Bu kurul ne rapor vermiş bir karar versin diye soralım. Millette küfür edeceğine böyle şeylerle yazdıklarını taça atsa daha iyi olur.
...
Delikanlı adamın cevap vermesi lazım. Çünkü hava durumu tahmini yapmıyor. Çok ciddi şeylerden bahsediyor.
Gerçi 58. madde konusunda insanlar yazıyor. O konudaki bilgisizliği hakkında hala bir düzeltme yapmadı.
Yok önemli birinci ağızdan. Geç olmasa bi kaç kişiyi daha arayacaktım..
Kim bunlar arkadaşım? Açıkla da biz de bilelim.. Üzümü ye bağını sorma mantığıyla olmaz bu iş..
Last edited by meddah : 27.Nisan.2012 at 02:55 Reason: İmla
Sarji bitmisbu nasil gazeteci boyle
Bir gazeteci arkadaşım aradı beni söylediklerim doğruymuştarzında bir tweet atarak gece gece beni koparmıştır. Ayrıca sürekli bir gazeteci, başka gazeteci, bir arkadaş, içerden bir dost, vs gibi terimler kullanarak ve yazdığı birbirinden bağımsız tweetlerle etik kurulu raporundan daha anlamsız bir hal almıştır.
...
Etik Kurulu'nda tüm maçlar temizdir denmiyor, hadi bakalım dün Etik Kurul'una sallayanları şimdi Etik Kurul'un raporunu savunmaya davet ediyorum, o raporu kesin hüküm içerir gibi savunmaya başlasınlar, alıştık yanar dönerliğe nasılsa.
5 ay önce söylediğimiz gibi, dün de söylediğimiz gibi bu raporun bir bağlayıcılığı yok, sadece durumu değerlendiren bir rapor. Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'dur bağlayıcılığı olan.
"YÜCE ATATÜRK"
Şike de var teşvik de var
Etik Kurulu ana mütalaasını TFF Başkanlığı’na teslim etti, ortaya çıkan sonuç vahim F.Bahçe’nin iddianamede yer alan İstanbul BŞ, Eskişehir, Karabük ve G.Birliği ile oynadığı maçlarda şike yaptığına kanaat getirildi. Trabzon’un Sivas-F.Bahçe maçında teşvik primi gönderdiği yönünde kuvvetli şüphelere rastlanıldı...
07:34 | 27 Nisan 2012
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Tayfur Havutçu’da suçlayıcı delile ulaşılamadı. Beşiktaş herhangi bir suçla itham edilmedi. İbrahim Akın’ın İstanbul BŞ-F.Bahçe maçıyla ilgili tapeleri ise soruşturmanın en tartışma götürmez delili olarak rapora kondu.
VE Etik Kurulu 8 aylık yoğun mesaisini tamamlayıp ana mütalaasını VATAN’ın yazdığı gisi dün TFF Yönetim Kurulu’na teslim etti. Kurul, iddianamede yer alan F.Bahçe’nin, İstanbul BŞ, Eskişehir, Karabük ve G.Birliği ile oynadığı maçlarda şike yapıldığına dair yeterli delil olduğuna kanaat getirdi. Kurul ayrıca Trabzon’un Sivas-F.Bahçe maçı için kırmızı-beyazlılara teşvik primi verilmesi girişiminde bulunduğuna dair kuvvetli şüphelere sahip olduklarını da ana mütalaanın sonuç bölümüne yazdı.
35 BİN?BELGE İNCELENDİ
ETİK Kurulu iddianameyle birlikte ellerine ulaşan ek delil ve tapeler üzerinde yaklaşık 35 bin belge üzerinde yaptığı incelemede de özellikle Tayfur Havutçu’nun Yusuf Turanlı’yla yaptığı görüşmelerin şike görüşmeleri değil, teknik direktör-futbolcu menajeri konuşmaları olduğuna kanaat getirdi. Bunun doğrultusunda da Beşiktaş’ın herhangi bir suçla ihtam edilmesine de gerek duyulmadığına yer verildi.
-ETİK Kurul, İbrahim Akın’ın İstanbul BŞ-F.Bahçe karşılaşmasıyla ilgili yapmış olduğu itirafların ve daha sonra bir imamla olan görüşmesini soruşturmanın en net tartışma götürmez delili olarak raporuna koydu.
ŞİKE DEĞİL,?BİLET?PARASI?
ETİK Kurulu yaptığı incelemesinde şike yapıldığı iddiaları bulunan Sivasspor-F.Bahçe maçıyla ilgili olarak ise ‘Bu konuda bir bulgu ya da delile ulaşılmamıştır’ diye yazdı. Etik Kurul ayrıca bu maçla ilgili iddianamede yer alan para trafiğiyle ilgili bir tutarsızlık bulmadığını ve çanta içinde şike için getirildiği iddia edilen paranın, bilet parası olduğuna kanaat getirdiklerini de mütalaasına yazdı.
YELKOVAN?DA?TEMİZ
İDDİANAMEDE adı geçen tüm kişilerle yüz yüze görüşen tutuklu sanıkların ifadelerini Metris’e giderek alan Etik Kurulu, kişilerle ilgili yaptığı değerlendirmede ise F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik hiçbir suçlayıcı delile ulaşamadıklarını ve Yıldırım’ın iddianamede adı geçen şike ve teşvik girişimlerinin hiçbirinde yer almadıklarına dair kanaatlerini de yazdılar. Kurul ayrıca F.Bahçe’nin mali işler sorumlusu Tamer Yelkovan’la da ilgili suçlayıcı bir delil ve bulguya rastalamadıklarını da belirtti.
İŞTE?KURULUN AÇIKLAMASI:
“KURUL müsabakalardaki eylemler bakımından ilgili bazı kişiler hakkında ’şike’, ’şike teşebbüsü’, ’teşvik primi’ veya ’teşvik primine teşebbüs’ şüphesinin mevcut olup olmadığı ve bu kişilerin eylem ve davranışlarının kulüplere izafesinin mümkün olup olmadığı bakımından kanaate ulaşmıştır. Bazı müsabakalar bakımından ya da olaylarda adı geçen kişiler açısından ise ’kanaat oluşturmaya yetecek kanıt bulunmadığı’ şeklinde görüş bildirmiştir.
DOSYADAKİ kanıtlar çerçevesinde bazı kişilerin, savcılık evrakında ’şüpheli’ olarak belirtilmelerine rağmen, ’somut olayla ilgisini gösteren kanıt bulunmadığı’ yönünde kanaat bildirmiştir.
İLK rapora konu evrakın, sadece iddia makamının iddiasına dayanak aldığı iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanaklarından ibaret olması sebebiyle, ilk raporda ilgililerin iddiada yer alan somut vakıalar hakkındaki açıklamaları ve bu açıklamaları destekleyen delillerine hiçbir şekilde ulaşılamamıştır.
BU?rapor tez niteliğindeki iddia ve dayanakları yanında antitez niteliğindeki savunma ve dayanaklarının da değerlendirilebildiği bir çalışmanın ürünü olmuştur.“
Kaynak: Tayfun Bayındır
Milliyet
Football is simple,but Football Manager is not
Ben bir şeyi çok merak ediyorum, bütün alanlarda oluyor ama özellikle şu şike sürecinde belli başlı gazetecilerin yaptığı çoğu haber asılsız ve yalan çıkmasına rağmen hala ne yüzle haber yapıyorlar ? Onu geçtim gazeteler nasıl bunlara prim veriyor ? Hayır insanda hiç mi utanma olmaz anlamıyorum, cami duvarı olsalar it işemez, o derece yani.
TFF raporun tam metnini yayınlasın bakalım, Mahkeme'deki duruşmalar haftaya mı başlıyordu tam bilmiyorum, Dava üzerinde büyük bir emsal olacaktır lehte veya alehte ama mahkemenin şartlar ne olursa olsun buna uymak gibi bir zorundalığı yok. Oradan her türlü karar çıkabilir.
...
şike varmıymış yokmuymuş ? ne oldu şimdi ben de tam anlayamadım?
zaten bu tarz metinler nedense hep böyle anlaması zor oluyor
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
En basit örneği Habertürk. Yayınladıkları rezilliği gazetecilik başarısı olarak gösteren Fatih Altaylı, neden o resimle ilgili 2 kişinin aldığı cezayı 1 satır bile olsun haber yapmadı.
Gazeteciliğin ne olduğunu öğreten Altaylı, bu olayda haber değeri görmedi, o nedenle mi haber yaptırmadı yoksa işine gelmediği için, işine gelmeyen haberleri es geçerek mi gazetecilik yapıyor.
Yine mi diyeceksiniz ama Aziz Yıldırım bunu da söyledi, konuşmalarım ortada, nerede hangi suç unsuru var, onu söyleyin bari diyor mahkemeye ama mahkeme gerekçe olarak hala delilleri karartma şüphesi gibi şeyler sunarak tutuksuz yargılanmasına izin vermiyor.
İbrahim'in dediği gibi, bu 2 süreç birbirinden ayrı yürüyecek bir süreç ama bu ikisi de birbirine karışacak, birbirini etkileyecektir, bu da daha büyük kaos doğurur, bekleyip göreceğiz.
"YÜCE ATATÜRK"
Şikenin olup olmadığına karar verecek bir kurul değil Etik Kurulu. Mevcut durumu değerlendirip, bununla alakalı rapor hazırlayan bir kurul. Bağlayıcılığı yok, federasyon bunu dikkate alır ya da almaz. Disiplin Kurulu'nun yapacağı değerlendirmeler esas alınır, onların alacağı savunmalar ve vereceği kararlar.
Etik Kurulu, iddialara baktı, 1 defa savunmalara baktı ve rapor oluşturdu, olay bundan ibaret. Herhangi bir gelişme olursa yeniden rapor hazırlamasını isteyebilir federasyon.
"YÜCE ATATÜRK"
Tamer Yelkovan'ın ifadesi bile alınmıyor TFF'nin disiplin soruşturması kapsamında ama adam içeride. evet, haklısınız 2 ayrı süreç bu. ama şöyle bir şey var; disiplin soruşturmasında suçsuz çıkan ceza davasında suçlu çıkamaz, normalde çıkmamalı. çünkü; ceza davasındaki cezayı gerektirecek en ufak bir tespit bu adamın disiplin cezası almasını gerektirir. ama bu adam disiplin soruşturmasında öyle bir durumdaki senin ifadeni almamıza bile gerek yok deniyor. ama bu adam kaç aydır içeride. o adama bunları yaşatanların en ağır şekilde burunlarından gelmesini istiyorum.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Orasını benim de aklım almıyor, aklımın almadığı çok şey var aslında, umuyorum ve diliyorum, kimsenin başına böyle durumlar gelmez, kimse kendisi ya da yakını adalet sisteminin mağdurlarından olmaz ülkemizde.
Kulübün muhasebecisi, para girdi çıktı işlerini yapan, şikede kullanıldığı iddia edilen paraların girdi çıktısını yapan adam ama o paraların şikede kullanılmadığını belgeleyen faturalar ve makbuzlar.
Gerçi onu da çıkarsalar, Aziz Yıldırım tek kişilik örgüt kurmak suçundan yatacak bu gidişle.Dünya üzerinde tek başına şike yapan takımdan sonra tek başına örgüt kurarak da tarihe geçecek.
Aziz Yıldırım'ın talimatıyla para girdisi/çıktısı yapmış, e herhalde yapacak kulübün başkanı, kulübün çalışanına rica minnet iş yaptırmayacak ya, talimatla, emirle iş yaptıracak, sonra da birisi çıkıp başkan altındakilere, talimat verdi diye, örgüt var, bu da örgütün lideri diyecek.
"YÜCE ATATÜRK"
Habertürk yine başlamış sallamaya. Fenerbahçe TFF ile anlaştı o sebeple davayı geri çekti yazmışlar. 45 Milyon + UEFA'dan men edilmeme garantisi almış güya. Cem Yılmaz'ın da deyimiyle; "Habercilik bu"![]()
o çok meşhur rapormu açıklandı![]()
Ha bu arada yeni gördüm de bazı arkadaşlar dün eğer Aziz Yıldırım bu kararı almadıysa diye cümleler kuruyordu.
Kararı onun almadığını açıklamış Fenerbahçe Yönetimi.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
CAS'ta açtığı davayı geri çeken Fenerbahçe, kararı Aziz Yıldırım'ın aldığına ilişkin iddiaları yalanladı.
Sarı lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada; çekilme kararının yönetim kurulu tarafından alındığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:
"26 Nisan 2012 Perşembe günü Fenerbahçe Sportif A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderilen ve CAS’taki davamızın çekildiğine ilişkin açıklama 24 Nisan 2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda alınan karar uyarınca yapılmıştır.
Hal böyle iken bugün tarihli Milliyet Gazetesi’nde Cemal Ersen imzası ile yayınlanan ve CAS davasının çekilmesi kararının başkanımız Sayın Aziz Yıldırım tarafından alındığına ilişkin haber de doğru değildir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’ın CAS’taki davanın çekilmesine dair dahli ya da direktifi olmamıştır.
Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Saygılarımızla Fenerbahçe Spor Kulübü"
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli, sarı-lacivertli kulübün CAS'ta olan davasını geri çekmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Mikro blog sitesi twitter üzerinden kendisine yöneltilen sorulara sıklıkla yanıt veren Temelli, Fenerbahçe Kulübü'nün kısa bir süre içerisinde resmi internet sitesinden resmi bir açıklama yayımlayacağını belirtti.
Sarı-lacivertli taraftarları rahat olmaları ve yönetime güvenmeleri konusunda telkinler veren Temelli, "CAS davasıyla ilgili açıklama yakında yapılacak. Fenerbahçemizin onurunu ya da menfaatlerini zedeleyecek hiç bir şey yapılmamıştır." dedi.
Fenerbahçe taraftarından sabırlı olmasını beklediklerini belirten Temelli, "Bu güne kadar kulübüne her şeyiyle destek veren taraftarımızı rencide edecek bir şeyi kimse yapamaz" ifadelerini kullandı.
KAYNAK : SPORX
Aziz Yıldırım'ın işi olmadığına göre sanırım Fenerli arkadaşların hoşuna gitmeyecektir CAS davasının çekilmesi.