Bende bunun farkindayim ve bu nedenle bu forumlarda arada sirada bu tip seylerin ne kadar anlamsiz oldugunu, bir bakima ortami normale dondurmek icin yaziyorum. Hayatta benim birisini oldurecegim, veya olumu goze alacagim iki kisi vardir. Bunlar annem ve babamdir. Kardeslerim olsa onlari da eklerdim.Originally Posted by nart_susruko
Futbol, ust tarafi bizim eglenmemiz icin yaradilmis bir oyun. Football Manager'da mac kaybettigimde ne kadar uzulmezsem sematizani oldugum takim maglup oldugunda da uzulmem. Galip gelince sevinirim, ama maglup olunca uzulmem, cunku beni eglendirmek icin yaradilmis bir oyunun beni uzmesine izin vermem. Yani futbolun bana verdigi zevk sadece tek yonludur.
Kendimi neden anlattim simdi? Bu forumlarda bunu okuyan bir veya iki sivri dusunceli kisi bunu okuyup belki etkilenir, belki de dusuncelerinde degisiklik olur diye umitlendim. Ise yararsa ne ala. Yaramazsa en fazla parmak uclarim biraz yoruldu.
Baris ilan edilmis olabilir ama dusmanligin bitmedigi bariz bir sekilde ortada bence. Yarin sivri akilli birisi cikip haydi saldirin dese, olay cikmasi icin zemin hazir bekliyor. Son zamanlarda gelisen organize bayrak indirme, yakma gibi operasyonlar taraftar guruplarinda bu tip orgutlesmelerin her an olusabilecegini gosteriyor. Hatta bu sivri akilli liderlerin, gencecik bir insanin hayatini riske atmasina, hapise girmesine kadar uzanan seyleri tesebbus etmesine neden olabiliyor.Originally Posted by nart_susruko
Taraftar siteleri oyle hale gelmis ki, artik mantikli fakat farkli dusunceyi tartismaya bile izin verilmiyor. Tek tip koyunlar yaratilip, bazi liderlerin sozleri uzerine olay cikartacak ceteler kuruluyor..
Ne zaman bu tip ceteler ortadan kalkar veya insanlar bu tip cetelerin bir parcasi olmayi marifet olarak gormekten uzaklasir, iste o zaman ancak kol kola, omuz omuza farkli takim taraftarlarinin beraber mac seyrettigini gorebiliriz. Ama ne yazik ki bunun olmasi cok zor cunku insanlarin buyuk bir kismi kendi baslarina ayakta durmak yerine, bir gurubun parcasi olmayi tercih ederler.