son 6 hafta dedi çünkü diyarbakır maçı neden izmir'e verildi. hem diyarbakırın seyircisiz oynaması gerekirken saha kapatma verildi. tamam olabilir ama diyarbakırın bir isteği olmamasına rağmen maç niye izmir'de oynandı. Maltya'da Antep'te Kayseride oynanabilirdi ama İzmir'de oynandı. İzmir'in süper ligde takımı yoktu ve buraya gelecek herhangi bir üç büyüklerin maçında stad rahatlıkla doldurulabilirdi. İzmir'de maça gidebilecek ne kadar Diyarbakırlı var ki? bu maçta sanki GS evinde oynuyormuş gibiydi.

Gelelim 1 hafta sonraya. Fenerbahçe Manisa ile oynuyor ve Manisa o haftaya kadar 3 büyüklerle olan maçlarını İzmir'de oynama kararı alıyor. FB maçını da İzmir'de oynamak istediğini federasyona bildiriyor. Hem futbolda ADALET ve EŞİTLİK için hem de daha çok seyirci ve dolayısıyla daha çok gelir için. Ama nedense 2 takımında öncelikle ev sahibi takımın istediği yine federasyon tarafından dikkate alınmıyor ve maç Manisa'da oynanıyor. Maçı FB'nin ne şartta olursa olsun kazanması lazımdı ama GS ile İzmir'de oynandıktan sonra FB ile de İzmir'de oynanması gerekirdi.

Ayrıca bu maç öncesi Telegol programı tarafından ortaya atılan şikeci TD haberleri(dün gibi hatırlıyorum 2 hafta tanıtımını yaptılar, yüzünü kapatıp kim bu şikeci diye sordular) Ersun Yanal'In FBli olduğu ve mu maçı vereceği imaları Ersun hocada da hırs yaptı. o gece yayımlanması gereken kaseti de Serhat Ulueren bu gece yeri değil bu kasetin şimdilik yayımlamayacağım dedi. Ersun Yanal'a üstü kapalı yaptığı tehtid gerçekleşmiş ve Ersun Hoca da bu kaset yayımlanmasın diye maçı kazanmak için yapacaklarının daha da fazlasını yaparak maçı kazandı.(tekrar söylüyorum tüm bunlara rağmen FB'nin yine de maçı kazanması gerekiyordu)

Manisa maçında çıkan olaylar. Manisa emniyeti gerekli önlemleri almıştı ama maç öncesi onlar da federsyona maçın izmir'de oynanmasını yeterli güvenliği sağlayamayacaklarını bildirmişlerdi. ve maç esnasında olaylar çıktı. polis bunu engelleyemediği için olaylar büyüdü ve Türkiye tarihinde görülmeyecek bir şekilde deplasmanda olan mağdur olan FB ye seyrcisiz oynama cezası verildi.

Diyarbakır'da koltuklar havada uçarken, sahada çimden çok koltuk bulunurken saha kapatma veriliyor ve maç diyarbakır'a yakın bir yerde değil İzmir de oynanıyor FB ye ise seyircisiz oynama veriliyor???

Aynı hafta oynanacak olan BJK-GS maçı öncesi iki tarafta biz şunların şampiyon olmasını istiyoruz, bunlar kupayı alsın diye açıklama yapıyor. yöneticiler maç öncesi yemekler yiyor(tabi ki yiyebilir arkadaşştırlar ama böyle bir ortamda yapmamaları gerekirdi. bence bunu yapmalarının nedeni -ki bunu da söylediler- biz maçı ayarlayacak olsak neden herkesin önünde yiyelim gizlice konuşurduk diyerek siz maçı ayarladınız söylentilerinin önüne geçmekti.
maçta şaibe var mıydı yokmuydu bunu onuşmak istemiyorum ama benim 1 olay dikkatimi çekti. maçın sonlarına doğru BJK atağa çıkıyor yanılmıyorsam 3'e 2 yakalıyorlar GS defansını. Sergen ayağındaki topu sağ kulavardan hızlıca gelen Ali Güneş ya da A. Hassan a verse kaleciyle karşı karşıya kalacak ama sergen napıyor topa basıyor etrafına bakıyor, yani sağdan gelen adamı görüyor ve 180 derece geriye dönerek topu orta sahadaki arkadaşına yolluyor...

Gelelim son dakika atılan gollere FB de son iki sezonda son dakika bir sürü gol attı. hatta bu sene GS'nin attığından daha fazlasını attı. ama hala son iki sezon FB şike yaptı da şampiyon oldu diyorsunuz. son dakikalarda gol atmak şike sayılmadığına göre FB son iki sezonda bileğinin hakkıyla Şampiyon olmuştur.

Ayrıca FB 28 haftayı ayarlasa o zaman 30. haftadan şampiyon olması gerekirdi. Çünkü hiç bir derbi kaybetmedi sadece anadolu takımlarına kaybetti ee zatan anadolu takımlarını ayarlamıyor mu FB? neden hepsini kazanmadı?

Ayrıca Anelka'nın elle attığı gol diye kaldı orada eğer dikkatli izlediyseniz Anelka'nıntopa bir müdahelesi yok Anelka'nın müdahelesi kaleciye, kalecinin eline. yani Anelka orda kaleciye faul yapıyor kelci detopu elinden kaçırıp golü yiyor. Lütfen bilmeden elle attı diye sallamayalım....

Benim aklıma son 6 hafta dendiğinde fazla kafa yormadan sadece yaşanan olaylara göre bunlar geliyor. Ve her FB linin de aklına bunların geldiğinden eminim. Aziz Yıldırım'ın da aklına bunlar geldiği için son 6 hafta incelensin demiştir. Çünkü olayların başlangıç noktası Diyarbakır maçıdır.

Bunlar benim şahsi görüşlerimdir ve kimsenin katılmasını ya da desteklemesini beklemiyorum. Bu nedenle tartışma çıksın da istemiyorum. Görüşlerime saygı duyulmasını ve itirazınız varsa medeni bir çerçeve içersinde tartışmayı sürdürmemizi istiyorum.

Son olarak eğer bu ülkede şike yapan varsa(ki bu güne kadar teşvik primi konuşuldu alenen şike olayı pek fazla değil, bence federasyonun ya da devletin teşvik primini şikeden sayıp saymayacağına karar vermesi gerekir) en ağır cezayı almalı ve gerekirse ligden düşürülmeli. Altay'ın ligden düştğü sene Şike Tahkik Komisyonu kuruldu ve şike yapıldığını da kanıtladı. Biz Altay'In tekrardan Süper Lige yükseltilmesini veya tazminat almasını beklerken dosya bir anda kapatıldı Altay ikinci ligde kaldı. Ama ilerleyen senelerde önce Bursa ardından da İstanbulspor 2. lige düştü ve hak yerini buldu....

Okuduğunuz için Teşekkürler ve Saygılar....