Sayfa 333 / 483 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon
9,961 ile 9,990 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yusuf Reha Alp oldukça tarafsız biri, orada oldukça her olayda kafadan 1 oy olumsuz Fenerbahçe için. Emre olayında Emre'nin ceza alması yönünde, Fatih Terim olayında cezanın ertelenmesi yönünde oylar kullanırken, PFDK'nın şike olayları kararları çerçevesinde olayın içinde adı Fenerbahçe olarak geçen bütün oylamalarda olumsuz oy kullanmıştır ama o bir kahraman bunu sakın unutmayın. 3 Temmuzdan beri tek taraflı çalışıp ne kahramanları altın harflerle yazdırdık onu mu es geçecez. Yaşa sen Yusuf Reha Alp.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Sadece gülmek ile yetiniyorum çıkan sonuçlarla ilgili. Türkiye'de hiç bir kesimi memnun edecek bir sonuç çıkmadı.

Aslında bu da garip değil mi? Memnun etmek? Yahu zaten görevleri doğru karar vermek değil mi? Memnun etmek veya etmemek değil, sadece yapmaları gereken doğru bir işlem yapmak, bunu da beceremiyorlar.

Çıkan sonuç şu, 5 yıl sonra kimse bu günleri hatırlamayacak. Üstünü kapatmak için yapılmış saçma sapan bir düzen, eğer bir taraf suçsuzsa, kusura bakmayın deyin geçin, ya da suçlu ise cezasını verin.
    Bu yoruma aynen katılıyorum.

Verilen kararlar neresinden bakarsan bak, saçmalıklarla ve çelişkilerle dolu. Siyaset konuşmak istemiyorum, fakat ülkemizde futbolu kimlerin yönettiği ortada. İyice içine ettiler şu futbol zevkimizin. İnsanda şevk kalmadı bunların yüzünden.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Marka değeri marka değeri dediler ama açıklanan kararlardan sonra yabancı basında yazılanlar dahada utanç verici.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ne zaman Fener aleyhine birşey olsa Aziz çıkıyor birşeyler söylüyor. Taraftarlar onu kahraman yapıp büyütmeye devam ediyor. Güzel taktikmiş
    Last edited by Nedvedmania : 08.Mayıs.2012 at 04:05 Reason: Kelimelerimize dikkat edelim.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Ne zaman Fener aleyhine birşey olsa Aziz çıkıyor birşeyler söylüyor. Taraftarlar onu kahraman yapıp büyütmeye devam ediyor. Güzel taktikmiş
    taraftarlara gore herkes yalanci resmi belgeye bile inanilimiyor artik bu ulkede tek gercek aziz yildirim.

he bide su var 6 uyenin fenerbahce lehine oy kullanmasi tarafsizlik ama yusuf reha alp"in fenerbahce alehine oy kullanmasi taraf oylemi ? ne içiyorsaniz banada verin lutfen.

yusuf rehanin konusmasi.

[YOUTUBE="NqTbfYE9fbM"]yusuf reha[/YOUTUBE]

Yusuf Reha Alp: İlerde çocuğum bu kararlar için bana hesap sorarsa "oğlum 7 kişide bir taneydik" diyeceğim.

Yusuf Reha Alp: Ben Trabzonsporluyum ama bir meslek icra ediyoruz. Bu da bizim namusumuzdur. Bu anlamda benim hiç bir vicdani derdim yok

Yusuf Reha Alp: Bir Türk vatandaşı olarak üzülerek söylüyorum ki bizi UEFA paklar. Ne ceza verecekse UEFA verecek..

Yusuf Reha Alp: "Demek ki Türkiye'de bu isler böyle. Hem yapiyorsunuz, hem de yaniniza kar kaliyor."

Yusuf Reha Alp: "3 Temmuz'dan bu yana Türk kamuoyunun futboldan sogudugunu dusunuyorum."

Yusuf Reha Alp: "Fenerbahce'ye izafe edilemez karari 5'e 2 cikmistir. Biri ben otekisi Sinan Bey bu 2 kisi."

Yusuf Reha Alp: "Ibrahim Akin parayi Yusuf Turanli'dan. Turanli da parayi Ahmet Celebi'den almis. O da FB Kongre Üyesi ve Sivas Yöneticisi"

Yusuf Reha Alp: "I.Akin'in cikip macta oyun oynayip oynamadigina bakilmaz. Onun artik önemi kalmiyor. Şikede önemli olan anlasmanin varligi"

Erman Toroglu: "Sizin bu PFDK'da ömrünüz fazla sürmez." Yusuf Reha Alp: "Bana da öyle geliyor..."
    Last edited by byariff : 08.Mayıs.2012 at 04:17 Reason: Alıntı düzeltildi

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Cok guzel konusmusta dedigi gibi bu saaten sonra neye yarar

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Evet güzel konuşmuş. Yönetimde böyle olanları da görmek güzel ama sadece 1 kişi var. Onu da gönderirler yakında.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Şu akşamki Telegolde konuşan garip . Hele yorumcular çok komik diyorlar ki 5'e 2 çıkmış sonuç demek ki 2 kişi adam gibi adammış 5 kişi o kurula ayarlanıp mı seçilmiş. Ne güzel memleket bu Telegol yorumcuları direk taraflı zaten. O zaman ben de diyorum ki 5'e 2 çıkmışsa 5 kişi adam gibi adammış.O 2 kişi özellikle konmuş oraya. Kendilerini ne zannediyor bu TELEGOL komikleri.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Fenerbahçe aleyhine konuşan hiçkimseyi ciddiye almıyorsunuz zaten
    Fenerahçe alayhinde konuşan değil bu adam bu adam taraf bu adam üstümden formayı çıkadrım diyor ama kendide inanmıyor söylediğine resmen beraber yola çıktığı arkadaşlarını sattı arkadan vurdu.Fenerbahçe taraftarının 1 kere cüneyt taman için olumsuz konuştuğunu gördün mü göremezsin o adam da taraf ama olaylara bakış açısı objektif bu adamlar 1 numara fenerbahçe düşmanı

UEFA ceza verirmişmiş arkadaş yediğimiz yemeği bile uefaya sorucaz anlaşıldı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu adamın daha o kurula girmeden önce söylediklerine, yazdıklarına bakın, sonra bu adam gerçekten tarafsız deyin. Ama önce geçmişine bir bakın.

Aziz Yıldırım da benim gibi düşünüyormuş, şu 2 maçı kazanalım, sonra da Genel Kurul toplanıp, takımı ligden çeksin, Türk futbolu bir anda temizlensin, her şey güllük gülistanlık olsun, futbolumuz dünya zirvesine çıksın.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Aziz babanız , enişteniz falan mı , böyle hitap edebiliyorsunuz ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Galatasaray'a saldıracağınıza şike teşebbüsünde bulunan yöneticilerinize saldırın biraz.Galatasaray'a saldırmak size bir fayda sağlamıyor.Aynısı bizim için de geçerli.Size saldırmak da bize fayda sağlamıyor.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Telegol programı boyunca bütün reklamları titizlikle izliyorum. Telegol programı boyunca reklamı yapılan ürünleri asla kullanmayacağım. Programın tarafsız olduğunu düşünenler bu mesajımı görmezden gelsinler lütfen.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Yorumu kuralına göre yaptım , yapmayanları aynı şekilde uyarırsınız umarım.

Siz bence yüzünüzü yıkayın gelin , yorumun tamamını okusanız , zaten diğer konularda sövdüğünüz adalet , bu konuda işinize geliyor diye susuyorsunuz diyorum , çarpıttığım bir şey yok , bir duş alın öyle okuyun , demek istediğimi anlayıp öyle cevap yazarsınız.
    Uyarmak benim haddime değil, yönetici değilim kaldı ki yorumunda forum kurallarına aykırı bir kelime de yoktu. Yanlış anlaşılma olmuş. Yorumu da kuralına göre yapsaydın keşke derken orada FDT'nin 58/1.maddesini ve PFDK'nın kararını kastettim. İbrahim Akın'ın neden ceza aldığını bile bilmediğin için. Doğru dürüst okuyup araştırmadan ezbere yorum yaptığın için ona dikkat çekmek istedim.

2.paragrafta yazdıklarına ise cevap vermeyeyim istersen.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Uyarmak benim haddime değil, yönetici değilim kaldı ki yorumunda forum kurallarına aykırı bir kelime de yoktu. Yanlış anlaşılma olmuş. Yorumu da kuralına göre yapsaydın keşke derken orada FDT'nin 58/1.maddesini ve PFDK'nın kararını kastettim. İbrahim Akın'ın neden ceza aldığını bile bilmediğin için. Doğru dürüst okuyup araştırmadan ezbere yorum yaptığın için ona dikkat çekmek istedim.

2.paragrafta yazdıklarına ise cevap vermeyeyim istersen.

İbrahim Akın'ın neden ceza aldığını biliyorum ama pfdk Allah değil sonuçta , verdiği karara , sorgusuz sualsiz inanayım , bunu kaç kere açıklamam gerekiyor ?

Kalkıp da pfdk , benim dediğim gibi , bunu günah keçisi ilan ettik ondan 3 sene ceza veriyoruz mu diyecekti ?

Ezbere yorum yapmıyorum , ne ceza aldığını biliyorum , cevap verebileceğiniz bir şey varsa buyrun verin.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    İbrahim Akın'ın neden ceza aldığını biliyorum ama pfdk Allah değil sonuçta , verdiği karara , sorgusuz sualsiz inanayım , bunu kaç kere açıklamam gerekiyor ?

Kalkıp da pfdk , benim dediğim gibi , bunu günah keçisi ilan ettik ondan 3 sene ceza veriyoruz mu diyecekti ?

Ezbere yorum yapmıyorum , ne ceza aldığını biliyorum , cevap verebileceğiniz bir şey varsa buyrun verin.
    Yaptığın yorumlara ''bence'' kelimesini eklesen o konu bu kadar uzamazdı.Kişilerin kendi görüşlerine göre PFDK'nın bir sürü yanlış kararı veya cezaların orada yazdığından daha farklı bir sebebi var zaten.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Yaptığın yorumlara ''bence'' kelimesini eklesen o konu bu kadar uzamazdı.Kişilerin kendi görüşlerine göre PFDK'nın bir sürü yanlış kararı veya cezaların orada yazdığından daha farklı bir sebebi var zaten.

Genelde ekliyorum , unutmuşum , benim dediğimden kararı bilmeden yorum yaptığımı çıkarabileceğinizi düşünemedim cidden.

Neyse Fenerbahçe suçlu olsun , olmasın , İbrahim Akın ve bazı kişilerin günah keçisi ilan edildiği ve adaletin olmadığı çok açık , ben adalet istiyorum , adil yargılanma , bu süreç başından sonuna bir fiyasko , adil yargılanma süreciyle kulübüm ceza alsın , düşsün , umurumda değil ama bu sürecin sonunda , böyle komedilerle hiç bir insana , bu şekilde muamele yapılmaz ,ceza verilemez , milyonlarca insanın sevdiği bir kurumla , bu şekilde mücadele edilmez.En başından beri söylediğimizden farklı bir şey söylemiyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

UEFA'nın biz karışmayız demesinin üzerine bir çok Avrupa kulübü Türk kulüpleriyle eşleştiği taktirde maçlara çıkmayacağını UEFA'ya bildirmiş. İtalya, Almanya ve Yunanistan federesyonları UEFA'ya dava açmaya hazırlanıyormuş.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kural 8- Spor Taraftarlığı Tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşlere saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takımlar hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, karşılıklı kavga ve münakaşada bulunmak, tartışılan konuda diğer üyeleri rencide edici davranışlarda bulunmak yasaklanmıştır.

- Turksportal, bir taraftar forumu değildir. Burası holiganizm karşıtıdır ve her kulüpten taraftarın görüşlerini paylaştığı bir platformdur.

- Forum içerisinde veya özel mesajlar yoluyla üyelerin spor taraftarlığını çirkin yönde kullanmaları, fair play çerçevesi dışında çıkmaları kabul edilmemektedir.

"Fenerbahçe'miz" dediğim için mi silindi benim mesajlar? Saldırı,küfür,hakaret ya da tahrik etmeden artık biz de safımızı değiştirdik diyorum yine mesajlarım siliniyor. Kural 8'deki kırmızıya aldığım yerden dolayı zaten forumdakilerin hepsi ceza almalı
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Madem bu ülkede "Fenerbahçe'miz" denince tarafsız,erdemli ve adil olunuyor.Bundan sonra sürecin sonuna kadar ben bunu yazacagım. Kurallara aykırı bir durum olmadığı hallerde yöneticilerden bu mesajların silinmemesini rica ediyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Gelen cevaplarla birlikte konu ekseninden sapıyor:

- Fenerbahçemiz iyidir, hoştur, süperdir; herkes kendine baksın.
    + Yahu arkadaşım, şu Fenerbahçemiz lafını kullanmasana sen.
    - Niye? Yıldırım Demirörenimiz kullanınca bir şey demiyorsunuz.
    + Şuna bak, bir de öğretmen (doktor, avukat, mühendis vs.) olacak, çocuk gibi.

Kuralla bağlantısı; saldırgan ve öyle pek aşağılayıcı olmasa da, ince bir tahrik var başlangıç noktasında. Yukarıda yazdığım gibi, konu ekseninden sapıp, uzayıp gitmesin diye siliniyor mesajlar. Kural 10 da uygun aslında buna, ama tartışma kişiselleştiği kadar takım ekseninde de döndüğü için 8 daha uygun görünüyor.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

İbrahim Akın: Çıkan sonuçlara göre görülüyor ki; günah keçisi ben oldum. Benim üç yıl futbol oynamamam kariyerimin bitmesi anlamına gelir.

İbrahim Akın: Ben şike yapmadım. Etik Kurulu raporunda savcılığa verdiği ifadem dikkate alınmış, mahkemedeki alınmamış.

İbrahim Akın: Şike operasyonunu tek başıma yürütmüş gibi gözüküyorum. Diyelim ki ben bunu yaptım, peki kiminle yaptım bu şikeyi?

İ Akın:Muhataplar suçsuz bulunuyorsa nasıl oluyor da şike yaptığım kabul ediliyor? Şikeyi tek başıma mı yaptım,neden başka kimse yok ortada?

İbrahim Akın: İstanbul BŞB'nin oyuncusuyum, suçlandığım maç Fenerbahçe maçı. Sivasspor yöneticisi ile ne alakam var?

İbrahim Akın: Şike yapıldıysa tek başına mı yapıldı? Sahipsizim, arkamda büyük bir kulüp yok diye mi kurban ediliyor, 3 yıl men ediliyorum?

İbrahim Akın: 28 yaşındayım, kariyerime üç yıl sonra nerede devam edebilirim ki. 10 aydır yaşananların tek sorumlusu ben miyim?

ibrahim akin hakli bu adam tek basinami yapti ? eski mesajlarimdada dedim buyuk adamlari kurtarmak icin kim oldugunu biliyoruz iste boyle kucuk gucsuzleri harciyorlar ibrahim akin serdar kulbilge sekip,ilhan eksioglu vesaire vesaire gibi adamlari harcadilar.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Eyyam ülkenin her yerine her kuruluna işlemiş durumda. PFDK İbrahim Akın'ın savcıya verdiği ilk ifadeyi baz almış, mahkemede söylediklerini pas geçmiş deniliyor. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bunun haricinde İbrahim Akın şike yaptı dedikten sonra kendi kendine yapmış diyemezsin. Bunu bir yere bağlaman lazım. İlhan Ekşioğlu tek başına teşebbüste bulunmuş diyemezsin, bunu da bir yere bağlaman lazım. Eğer bağlayabiliyorsan da karşılığında gerekeni yapmalısın. Aziz Yıldırım'a ceza verirsek bunların direnişi devam eder. Ama işi 1-2 yöneticiye yıkıp, Fenerbahçe için de 58'i değiştirip kurtarmış gibi yaparsak hem savcıyı kurtarırız, hem polisi kurtarırız mantığıyla yaklaşınca mesele böyle bir hale geliyor. Ben sıradan bir Fenerbahçeli olarak davayla hiçbir alakası olmayan Zekeriya Öz'ün Yıldırım Demirören'le ne görüştüğünü hala merak ediyorum. Yoksa eğer kurullarınız bu adamların hepsini aklarsa zaten tartışılan özel yetkili mahkemeler ve savcıların altına bir dinamit de siz koymuş olursunuz mu denildi ? Bu meselenin ortası olmaz. Ya toptan suçlu bulursun gereğini yaparsın ya da ortada bir şey yok dersin birbiriyle bağlantılı kişileri aklarsın. Umarım Tahkim bu saçmalığı düzeltir demek ister gönül ama Emre'ye tedbir koyup, ardından cezasını 3 maça çıkardık diyen Tahkim'den böyle bir şey beklemek fazla iyimserlik olur.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

ibrahim akın, türk futbolunun gelmiş geçmiş en komple insanıdır.
    tek başına şike yapar, para alır, para verir, maç sonucuna etki eder.
    keşke bende de tüm bu yetiler olsaydı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    İbrahim Akın: Çıkan sonuçlara göre görülüyor ki; günah keçisi ben oldum. Benim üç yıl futbol oynamamam kariyerimin bitmesi anlamına gelir.
    Benim 1 sayfa önce söylediğimi söylemiş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    UEFA'nın biz karışmayız demesinin üzerine bir çok Avrupa kulübü Türk kulüpleriyle eşleştiği taktirde maçlara çıkmayacağını UEFA'ya bildirmiş. İtalya, Almanya ve Yunanistan federesyonları UEFA'ya dava açmaya hazırlanıyormuş.
    Olay budur işte.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by byariff View Post

İbrahim Akın: Ben şike yapmadım. Etik Kurulu raporunda savcılığa verdiği ifadem dikkate alınmış, mahkemedeki alınmamış.

İbrahim Akın: Şike operasyonunu tek başıma yürütmüş gibi gözüküyorum. Diyelim ki ben bunu yaptım, peki kiminle yaptım bu şikeyi?

İ Akın:Muhataplar suçsuz bulunuyorsa nasıl oluyor da şike yaptığım kabul ediliyor? Şikeyi tek başıma mı yaptım,neden başka kimse yok ortada?

İbrahim Akın: İstanbul BŞB'nin oyuncusuyum, suçlandığım maç Fenerbahçe maçı. Sivasspor yöneticisi ile ne alakam var?

İbrahim Akın: Şike yapıldıysa tek başına mı yapıldı? Sahipsizim, arkamda büyük bir kulüp yok diye mi kurban ediliyor, 3 yıl men ediliyorum?

İbrahim Akın: 28 yaşındayım, kariyerime üç yıl sonra nerede devam edebilirim ki. 10 aydır yaşananların tek sorumlusu ben miyim?

ibrahim akin hakli bu adam tek basinami yapti ? eski mesajlarimdada dedim buyuk adamlari kurtarmak icin kim oldugunu biliyoruz iste boyle kucuk gucsuzleri harciyorlar ibrahim akin serdar kulbilge sekip,ilhan eksioglu vesaire vesaire gibi adamlari harcadilar.
    Keşke İbrahim Akın'ın ben şike yapmadım, benim ilk ifademi almışlar sonrakini almamışlar, Sivasspor ile ne alakam var gibi kısımları da koyuya alsaydın. İbrahim Akın doğru söylüyorsa, şike yapmadım diyor, yapmamıştır o zaman.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Corriere Dello Sport: "Türkler kanunlari kendilerine göre düzenlediler. UEFA'nın vereceğı karar merak konusu"

Der Tagespiegel: "Türkler harika isler yapiyorlar. Türk futbol tarihinin en büyük rüsvet skandali büyük bir incelikle çözüldü"

The Guardian: "Türk Futbol Federasyonu, şike skandali sonrasi kulupleri cezalandirmadan serbest birakti."

Guardian: UEFA, fenerbahçeye Avrupa'dan men ve küme düşme cezası verebilir.

Guardian: "Türk futbolu üzerine karanlık bir örtü örtüldü!"

Dailymail: "İki futbolcu men edildi ama Fenerbahçe hala çok temiz."

Der TageSpiegel: "Türkler tavuk kümesine tilki atmışlar."

Sky Sports News: "TFF Şampiyonlar Ligi'nden kovulan Fener'i akladı"

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

İtalya'da meydana gelen şike olayları üzerine ceza alan takımlar olmuştu. Türkiye'de olsa kimseye bir şey olmaz demiştim.

Benimde önceki açıklamalarıma bakılırsa çok taraflı olduğum için geçmişte söylediğim bu gerçeğin güvenilir tarafı yoktur. Her ne kadar gerçekleşe bile.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

"Yabancıların işi gücü yok da bizi mi takip edecekler" diyen arkadaşlar vardı bu kararlarla ilgili. buyrun size haberlerin resmi kaynaklarından bazıları;

BBC (İngiltere)
    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-17983480

Chicago Tirbune (Amerika)
    http://www.chicagotribune.com/sports...,5602442.story

The Guardian (İngiltere)
    http://www.guardian.co.uk/football/2...ng?INTCMP=SRCH

China Post (Çin)
    http://www.chinapost.com.tw/sports/s...ish-soccer.htm

Corriere Dello Sport (İtalya)
    http://www.corrieredellosport.it/cal...+di+calciopoli

Daily Times (Pakistan)
    http://www.dailytimes.com.pk/default...8-5-2012_pg2_9

Reuters
    http://uk.reuters.com/article/2012/0...84608N20120507

Sports Illustrated
    http://sportsillustrated.cnn.com/201...336/index.html

Ansamed (İtalya)
    http://www.ansamed.info/ansamed/en/n...l_6831409.html

Dawn.com
    http://dawn.com/2012/04/30/giants-of...ixing-scandal/

Mesaj Yetkileri