Genel için yazdığından ötürü genel olarak cevap veriyorum. Kulp bulduğunuza dair ya da desteklediğinize dair açık açık cümleleriniz var.

Seyirciler sahaya girdi ama polis suçluydu dediğin zaman yapılanı haklı bulmuş olursun. Yapılanı haklı bulmak onu desteklemektir. Yani ben böyle öğrendim. Bir şeyi haklı buluyorsam onun tarafındayım demektir. Polisi suçlamak ise olaya kulp bulmaktır.

Kurtlar Vadisinden örnek vermişsin bende Pardon filminden vereyim. Ferhan Şensoy polisten kaçıyor. Neden kaçtın diyorlar ee kovaladı diyor. Polisin her yaptığından niye bu kadar gocunuyorsun ki. (Yazıda geçen polis saha kenarını sardı, Galatasaraylıları sardı sözlerine ithafen bu örnek.)

Bu ülkede terör yandaşlarına karşı uygulanmayan muamele öğrencisine, taraftara uygulanıyor. Bunlar doğrudur. Ancak muamelenin yanlışlığı ayrıdır suçluluğu ayrıdır. Polis sana dağıl diyorsa dağılacaksın. Karşılık verirsen müdahale eder. Sonrasında her gördüğün yerde bunlar bana müdahale etmişti deyip yine coşarsan yine müdahale eder.

Gönül ister ki Almanya'da, İngiltere olalım. Bakayım Fenerbahçe, Galatasaray taraftarı polis dağıl diyince tıpışıyorlar mı yoksa coşuyorlar mı? Orada biraz sıkar. İşte bu yüzden oralarda olsaydık hiç bunları yorumlamak zorunda kalmazdık.