Nihat Özdemir basın mensuplarıyla söyleşi yapmış.Önemli olduğunu düşündüğüm açıklamaları şu şekilde ;

- Takımdan ayrılacağı söylentileri olan Emre Belözoğlu için kararı verecek kişinin Aykut Kocaman olduğunu söyleyen Özdemir, "Onun gelecek planlarında varsa, sözleşme uzatılır. Şahsi fikrim, Emre'nin yerini ne Fenerbahçe ne Milli Takım kolay kolay dolduramaz. Hem Türk hem de bu kadar yetenekli futbolcu bulmak zor"

- Gerçekleşmemesine en çok üzüldüğüm transfer İbrahim Toraman'dı. G.Antep'in o zamanki başkanı Celal Doğan'a "İbrahim'e kim ne veriyorsa en son bize bildir" dedik. Söz verdi. Daha sonra Beşiktaş'la görüştü ve beni aradı. 'Şu kadar veriyorlar, bu fiyatı siz verirseniz İbrahim sizindir' dedi. Hemen Aziz Yıldırım'ı aradım. O, parayı verip alma taraftarıydı. Ama sorduklarımız çok pahalı deyince İbrahim Beşiktaş'a gitti. Başkan çok istiyordu, gelmeyince çok üzüldü. Hatta uzun süre hepimize çok kızdı. Mehmet Topuz transferinde de Beşiktaş'la çekişme yaşadık. Ancak bu kez olay bizim için onur meselesi olmuştu. Bu nedenle maliyet biraz arttı ama adımızı koyduğumuz bir işi bitirmemiz gerekirdi.

- Alper Potuk transferinde Eskişehir'i biraz üzdük. Gerçi Halil Ünal'la ilişkilerimiz hala iyi. Ancak devre arasında Alper çok yüksekten uçtu. Bu hareket hem Ali Yıldırım'ı hem Aykut Kocaman'ı çok üzdü. Bundan sonra F.Bahçe'ye gelmesi çok zor ihtimal

- G.Birliği'nden Soner Aydoğdu'yu Fenerbahçe'de görmeyi çok istiyorum. Başkanı İlhan Cavcav'la bizzat görüştüm. Biz istiyorsak, bu oyuncuyu Galatasaray ve Trabzonspor alamaz