Beşiktaş'ın en büyük sorunu hala söylüyorum defansı.. Türkiye'de yabancı stoper olmadan başarıya ulaşan takım ben hatırlamıyorum.. Geçen sene G.Saray'da Song-Tomas, Fenerbahçe de -kimse beğenmese de - Luciano, Uche-Högh, Ronaldo-Zago, Popescu vs.. vs..

Türkiye de oyunu geriden yönlendirebilecek, savunmasının yerleşimini sağlayacak yerli stoper yok.. O yüzden Teknik adamların genelde ilk yaptığı transferler Stoperler..

Tigana ise elinde ki stoperlere güveniyor. Sonuç itibarı ile tek tek baktığımızda Beşiktaş'ın stoperlerine kötü demek mümkün değil.. -Özellikle Koray'ı ben çok beğeniyorum.. Teknik Adam için de çok büyük bir avantaj, oyuncu değişikliğine gitmeden Koray'ı öne çekip 3'lü savunmaya dönebilirsiniz.. -

Ama İ.Toraman, Gökhan Zan vs.. vs.. Bunların yanına mutlaka yabancı bir stoper gerekecektir.. Takım savunması artık öneli futbolumuzda fakat yerleşim için sahada bir oyuncunun liderlik etmesi gerekiyor..

Popescu.. Onun gibisi gelmedi herhalde Türkiye'ye.. Umarım onun gibi yabancılar gelir de Türk stoperleri kendilerini daha fazla geliştirir..

Not: Türkiye'nin yurtdışına gönderdiği 2 tane stoper var sanırım.. Tolga Türkiye'ye döndü.. Alpay ise Almanya 2.Liginde oynayacak..