Beşiktaş tarafı Demirören'den kurtulmanın mutluluğu içinde olabilirdi ama o gün Türk futbolunu bu kişi yönetemez açıklamasını yapmalıydı. Bu başlık açılırken bile Beşiktaş'a şok ceza diye açıldı. Cezanın gelmesi, Demirören'in bu hale sokmuş oluşu hangimiz için şok oldu. Belki sadece kralı bize karışamaz anlayışımızdan ötürü şok etkisi yaratmış olabilir. Tüm bunların yanında Demirören'in yönetmekten ziyade taraflı idaresi karşısında Beşiktaş'ın yine sesi çıkmadı.

Fenerbahçe tarafı da Demirören'i el üstünde tutan taraflardan birisidir. Yaptığı onca anormalliğe rağmen bir tek açıklama, bir tek tepki ne yönetiminden ne anında örgütlenebilen taraftarından geldi. Zaten Demirören'i desteklemişlerdi. Yaptıkları, gördüğü destek ve sessizlik üçgenindeki bu durum her şeyi anlatıyor. Oysa Mehmet Ali Aydınlar'da sessizliğe hasret kalmıştık.

Trabzonspor tarafı kapalı kapılar ardında bizim anlayamayacağımız bir ince zeka ile Demirören ile anlaşmıştı. Anlaştığına destek vermekten daha doğrusu yoktur sanırım. Sonra Demirören Trabzonspor'un istediklerini yapmayınca Trabzonspor tarafının hakaret ettiği zekamız aslında Einstein ile yarışıyormuş.

Gel gelelim Galatasaray'a. Federasyonun yaptıklarına tepki göstermeleri tamamen göstermeliktir. Hatta ve hatta fırsatçılıkla suçlayanlara bile katılır duruma geldim. Dediğin doğru olsa bile -bu ateş üflemekle sönmez vb.- ne amaçla dediğini bilmezsen bir anlam ifade etmez. Galatasaray takımı Avrupa'ya gidebilsin ama anormal anormal kararlar çıksa da sorun değildir. Şike yapan varsa teşvik veren varsa iddia ile maç sonucuna tesir eden varsa, katili, hırsızı ne kadar pisliği varsa farketmez. Dürüst bir oyun peşindemisin yoksa kendini kurtarma derdinde mi? Fenerbahçe'nin futbol lisansı alınsa, Beşiktaş'ın boynu altında kalsa ve Galatasaray şampiyonlar liginin daimi üyesi olsa Demirören baştayken ne ifade eder. Şampiyonluk bitti ama hala bir açıklama gelmedi. Oysa söylenecek çok şey vardı. 105. maddeydi sonrasında hakkımızdı kullandık oldu.

Vasıfsız olduğu halde bu kadar destek gören Demirörenleri gördükçe içimizde bir adım ilerleyemeyen cevherlere üzülüyorum. İnşallah Survivor'daki Cevher başarılı olur.