1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: Malta | Küçük Ada Adına Gurur Mücadelesi

Threaded View

EURO 2012 Elemeleri Grup Maçı | Letonya - Malta

Grupta Gürcistan ile birlikte bize en yakın takım Letonya'ydı. Nitekim grupta 5 puanları vardı ve doğal olarak bizden 5 puan öndeydiler. Gürcistan maçının kadrosunu koruyup bu maça çıkmak istemiştim.

Maç istediğimiz gibi başladı. Sürekli top çeviren ve rakip alanda boşluk bulduğunda ara paslarla pozisyon arayan bir takım görüntüsündeydik. Golü böyle bulup, ardından kontrollü bu oyunun kumandasını daha çok elime geçirmek, ve kanat oyuncularıyla rakibin korner ile frikik organizasyonlarını karşılayıp kontra atakla gol bulmayı planlıyordum.

Maçın başında top bizdeydi, topa halimdik. %65 topla oynama yüzdesi yakaladık. Sonuçta, top bizdeyken onlar gol atamazdı ve bundan dolayı topu tutmaya çalışıyorduk. Bunun meyvesini henüz 6. dakikada aldık. Hutchinson topu sürdü ve sol ayağıyla çok sert bir vuruş yaparak bizi öne geçirdi.

Letonya'nın toplarlanması uzun sürmedi. Pozisyon vermesekte topla oynama oranını dengeye getirmişlerdi. Tam bu aralarda, orta sahadan atılan derinlemesine bir topta Riherts kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalecimiz açıldı fakat Riherts topu sürüp ağlarla buluşturdu. Bu dakikadan sonra Letonya 27 dakikada 3 net gol fırsatı yakaladı ve ilk yarıyı pozisyon anlamında üstün kapattılar.

Soyunma odasında yaptığım taktiksel değişiklikler olumsuz yansıdı ve 2. yarının başlarında, bir arapasla kalecimizde karşı karşıya kalan Putans, Letonya'yı 2-1 öne geçirdi.

Bu golden sonra pozisyon yaratarak, yavaşça kaleye giden mentalitemizi bırakıp; direkt toplarla kanattan hücuma çıkmaya çalıştık. Fakat bunda da pek başarılı olamadık. 5 kişilik defansın önünde 3 de orta saha olunca, kalabalık orta alanı geçmekte ve pozisyon üretmekte zorlanıyorduk. Dakikalar 74'ü gösterirken, atak yaparken kaybettiğimiz top bize gol olarak döndü. Jakovlevs'in ortasında Putans kayarak müdahele etti ve 2. golünü attı.

Fark 2'ye çıkmıştı. 3. forveti oyuna soktum. Oyuna aldım pivot forvetten diğer 2 forvete boş alan çıkartıp yalnızca top indirmesini, topla oynamamasını ve oyalanmamasını istedim. Zaten teknik yoksunu bir elemandı. Letonya defansı kapandıkça kapanıyor, topu orta alanlarının ortasından ileri götüremiyorduk. 88. dakikada kalecinin degajını göğsüyle kontrol eden Briffa, çok güzel bir pas atarak Schembri'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Schembri topu kazandığı gibi kontrol etti ve yerden sert bir vuruşla farkı 1'e indiren golü attı.

Bu golden sonra umutlansakta maçta başka pozisyon olmadı ve adaya üzgün döndük...

EURO 2012 Elemeleri Grup Maçı | Malta - İsrail

İlk maçta oynatmadığım isimlere bu maçta şans verdim. 4-4-2 dizilişi ile ilk kez sahaya çıktık bu maçta. Yeni bir sistemdi ve uygulaması zordu. İBu sistemle çıktığımız ilk maçta İsrail'i ağırladık ve hiçbir varlık gösteremedik... Bu yüzden resimli anlatım yapmayacağım Bu maçla birlikte elemelerde Andorra ile birlikte 0 çeken 2 ülkeden biri olduk

Dünya sıralamasında ise 2 mağlubilyete rağmen 10 sıra yükselerek 154. sırada kendimize yer bulduk...

Last edited by EndoplazmiK RetikuluM : 08.Haziran.2012 at 00:46

Mesaj Yetkileri