Sayfa 729 / 1204 İlkİlk ... 229629679719727728729730731739779829 ... SonSon
21,841 ile 21,870 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by 24kobebryant View Post
    Kesinlikle oturmuş bir düzen , iskelet konusunda katılıyorum.Ancak malesef genlerimizde yok futbol.Ülkemizde görüyoruz Avrupa seviyesinde oynayacak maksimum 10 oyuncu var.

Kadro derinliğinde de yabancılardan faydalanmak gerektiğini düşünüyorum.O yüzden serbest olmalı.Bu sayede alt takımlarda dahil ligimizde büyük bir gelişme olabileceğini düşünüyorum.

Örnek verelim ; bugüne kadar küçük takımlar diye tabir ettiğimiz takımlar makul ücretlere çok kaliteli isimler kazandırdılar.Ancak iş Türk oyuncuya gelince klübü çok para istediğinden (ki haklılar kaliteli Türk oyuncu yok piyasada) alamıyorlar.

Şimdi yabancının sınırsız olduğunu düşünsek ; Daha çok ucuz kaliteli yabancı oyuncu kazandıracaklar.böyle böyle başarı da artacaktır.

Tabi bu benim görüşüm diğer görüşlere de saygı duyarım.
    Bende görüşüne saygı duymakla birlikte şu şekilde düşünüyorum;

Yabancı sayısı sınırsız olduğu zaman o kadar dandik yabancılar gelecek ki ligimize bir süre sonra yerli oyuncuların yabancı oyunculara tepkisinden çoğu kulüpte huzur diye bir şey kalmayacak. Yerli oyuncular zaten yabancı oyuncuların daha fazla alması, onlara daha toleranslı davranılması, ödemelerde önceliğin onlara verilmesi ve maçlarda yabancı oyuncuların yerliler kadar yürekten oynamaması sebebiyle yabancı oyuncuları pek sevmiyorlar. Sadece Alex ve Hagi gibi çok büyük katkı sağlayan yabancılara saygı duyuyorlar.

Düşünceme göre yabancı sayısı ne kadar düşük tutulursa gelecek yabancı oyuncuların kalitesi de o kadar artar. Çünkü kulüpler daha seçici davranmak zorunda kalır.

Ha sınırsız mı yapacaksın, o zaman İngiltere'deki gibi çalışma izni olayını çıkaracaksın ama oradan farklı olarak bunu sadece AB dışı değil tüm yabancı oyuncular için yapacaksın o zaman olur.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yabancı sınırı kalkmadığı için yerli piyasası bu kadar pahalı.Kulüpler ellerinde kaliteli bir yerli oldu mu direk fiyatı en az 5-6 m euro dan açıyorlar.2 sene önce İbrahim Yazıcı Sercan ve Volkan'a toplam kaç milyon euro istemişti ? Hatırlayan var mı ? Baya bir uçuk bir rakamdı.Böyle transfer olmaz,böyle kulüp yönetilmez.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bazı konuları değerlendirirken olması gerektiği gibi bakıyoruz. Mesela yaya geçidi uygulamasının şu şu şu faydaları vardır ve Türkiye'de kullanalım diyoruz. Dışarıdaki yaya geçidi mantığıyla senin ülkendeki yaya geçidi mantığı arasında dağlar kadar fark var. Avrupa'da yaya geçidine adım attığında tır duruyor burada attığında ölürsün. Birisi çıkıp yabancı sınırı kalksın dediğinde biz olması gerektiği gibi bakıp evet evet mutlaka olmalı diyoruz. Önce kendini tanıman lazım. Sen olması gerekeni oldurabilecek seviyedemisin.

Yabancı sınırı 3 diyelim. Kaleye Buffon'u ileriye Drogba'yı kanat bölgesine de Hazard'ı aldın. 4. yabancı olarak Xavi alacaksın ama lanet olası yabancı sınırı seni engelliyor. Ahh bu yabancı sınırı olmasa...

Senin ülkende işleyiş bu değildir. Yabancı sınırının kalkması demek buranın yabancı çöplüğüne dönmesi, işe yaramayan ne kadar yabancı varsa onu iteklemekle meşgul olan menajer çöplüğüne dönmesi demektir.

Siz Stancu, Culio yanına Kaka gelecek sanıyorsunuz ama bu zihniyetler bu iki oyuncunun yanına Pino alır. Neden çünkü futbolu bilmiyoruz.

Her şartta başarı gelmeyeceğini bildiğimiz için her zaman yapılan yola başvuruyoruz. Biz başarılı olacaz da yabancı sınırı bunu engelliyor. Hayır! Sen hiçbir şartta başarılı olamazsın.

İş yabancı sınırında bitseydi yabancı sınırırının olmadığı ülkelerdeki tüm takımlar dünyanın kralı olurdu. Milleti ucuz işlerle kandırıyorlar, görüşlere saygılıyım ama kanmamanız gerektiğini hatırlatmayı da görev sayıyorum.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by 24kobebryant View Post
    Peki bir de şöyle düşünelim.Bu takımlar örnek verirsek Pinto,Amrabat,Batalla,Scott Carson,Emenike vs vs. Aklıma gelmeyen çok çok kaliteli isimler var.Bu adamları çok ucuza bulabiliyoruz.

Bu sayede o takımlarda transfer yapacaklardır.Emin olabilirsin.Oyuncu bulamamaktan dolay Ceyhun Eriş,Şener Askaroğlu gibi 40 yaşındaki adamlara para bayılmak yerine Afrika'da oyuncu kovalamaları çok çok daha makul diye düşünüyorum.
    Bunarın yanında birçok başarısız oyuncuda var.Yabancı sınırlaması kalkarsa Türk oyuncu kıtlığı ortaya çıkacaktır 4 Büyüklerde Türk futbolcu kalmayacaktır.
    Galatasarayda : Ufuk , Sabri , Hakan Balta , Ceyhun , Engin , Necati vs.
    Beşiktaşta : Rüştü , İ.Toraman , İ.Köybaşı , Necip , Muhammed , Atınç vs.
    Gibi oyuncular olmayacak Yabancı Ligden farkımız kalmayacaktır.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Forvete Burak'ı istemem şahsen, fazla bencilliği ile öne çıkıyor. Tabi aynı şekilde Galatasaray'da daha çok takım oyununa yönelik performansda gösterebilir. Bu sefer Burak gelirse, sağ açığa yabancı alacağız herhalde.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Trabzon'un elinde ki tek koz Burak Yılmaz.Onu kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum.Selçuk'da bir hata yaptılar Burak'da yapmazlar.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Trabzon'un elinde ki tek koz Burak Yılmaz.Onu kolay kolay bırakacaklarını sanmıyorum.Selçuk'da bir hata yaptılar Burak'da yapmazlar.
    Burak taraftarlardan dolayı ayrılmak istiyor benim bildiğim. Birde daha çok para kazanmak isteyebilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vego View Post
    @perpetua

Abi dediğin gibi daha çok para var.Biraz empati yapmak lazım.Neden böyle birşey yapsınlar ki?Bende yabancının serbest bırakılmasından yanayım.
    Bu tartismalar bir kac yil once yapildiginda da ayni dusunuyordum, hala da ayni dusunuyorum. Alt yapilardan futbolcu yetistiremezsen senin hic bir takimin basarili olamaz. Sonucta ortaya ancak kirk yamadan bir bohca takim cikar. Toulon turnuvasinda Hollanda'yi seyrediyorsun, adamlarin 20 yas ortalamasindaki takimi A millileri ile ayni futbolu oynuyor. Hepsi ayni alt yapidan cikma da degil ama ulke olarak bir futbol felsefesi secmisler, ona gore bir cok kulup futbolcu yetistiriyor. Euro 2012'de mecburiyetten 17 yasinda bir sol bek ile oynayacaklar.

Porto vs. nasil yabancilari doldurup oynuyor diyemeyiz. Portekiz'in Brezilya ile tarihi bagi var. Brezilya kulupleri bir bakima Portekiz kuluplerinin alt yapisi gibi calisiyor cunku Portekiz'in nufusu yeterli sayida kaliteli futbolcu cikartmaya yetmiyor. Azerbeycan da Brezilya gibi kocaman bir futbol okulu olsa, biz de yararlaniriz. Ama uretmesi gereken biziz ki Azerbeycan bizden yararlansin. Man City veya Chelsea gibi dunyanin en kaliteli futbolcularinin bir cogunu genc yastan alacak halimiz de yok. Eh surekli ikinci veya ucuncu kalite yabancilari getirmek zorundaysak, bu adamlari oynatarak nasil yarisacagiz?

Su anda yeterince kaliteli Turk futbolcu yoksa, dusur Super Ligdeki takim sayisini 12'ye kaliteli ve son 6 siradaki Super Lig kalitesindeki Turk futbolcular geri kalan 12 takima gitsin ve takimlarin kadrolari bu sayede kuvvetlensin kisa donemde.

Bu sirada da alt yapi hamleni yap. Akademiler kur ve futbolcu olabilecek gencleri Turk futbol felesefesine gore yetistir.

Ne zaman alttan daha fazla kaliteli Turk futbolcu cikmaya baslarsa, o zaman en ust ligdeki takim sayisini tekrar yukselt. Bu olana kadar da ligden 1 takim dussun, 1 takim ciksin. Kimse alt ligde bir suru yuksek maliyetli kasar topcu alirim, Super Lige cikip borc kapatirim stratejisi ile kulupleri yonetemesin. Ayrica Super Lig'den kume dusme korkusu yasayacak takim sayisi ne kadar az olursa, kaynaklarini o kadar fazla futbolcu yetistirmeye yonlendirebilirler.

Almanya'nin lisansli futbolcu sayisi X, en ust ligleri 18 takimli. Bizim lisansli futbolcu sayimiz, atiyorum, X/5, en ust ligimizdeki takim sayisi 18. Bunun mantikli aciklanir bir yonu yok.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

açıkcası hamurumuzda futbol olmadığına katılmıyorum.Sadece burda yetiştiremiyoruz.Yurtdışında göçmen bir sürü ultra süper oynayan türk var ve yetişmeye devam ediyorlar.Onlarında genleri burdan geliyor.Sorun yetiştirememekte.Bir kere yönetim boyna değişiyor futbolcular 1-2 sene zor duruyor teknik direktörlerden yarım sezonda ayrılanlar bile var ve en önemli etkenlerden biri 4 büyüklere genç oyuncularını gelişsin diye değilde sırf para için satmaya çalışan anadolu kulüpleri var.sen bu adamları daha küçükken büyüklere versen daha iyi tesislerde daha iyi imkanlarda daha etkili bir gelişim sergilerler.ama herifleri mal gibi kullanırsan tabikide gençler çıkmaz.
    Ayrıca ne kadar doğru bilmem şöyle bir haber gördüm
    Galatasaray'ın, Romanya'nın yeni 'Hagi'si olarak gösterilen genç yıldız Gabriel Iancu'yu yakın takibe aldığı iddia edildi.

Romanya'nın yeni 'Hagi'si olarak gösterilen Gabriel Iancu'nun, Galatasaray'ın dikkatini çektiği ve Sarı-kırmızılı ekibe transfer olabileceği iddia edildi.

Romanya Milli Takımı'nın gelecekteki 10 numarası olarak gösterilen genç yıldızla ilgili Gheorghe Hagi'nin, Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim'e olumlu bilgiler verdiği bildirildi.

Hagi'nin finansörlüğünü yaptığı Viitorul Constanta'da forma giyen Gabriel Iancu, 18 yaşında ve orta sahanın ortasında oynuyor.

Forvet arkasında da görev alabilen yetenekli oyuncu tıpkı Gheorghe Hagi gibi sol ayaklı ve lider özelliklere sahip.

Gazeteport

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Onlar Türk gibi değil Alman gibi yetişti.Ultra süper oynamalarında Türk olmaları değil Alman ekolü ile yetişmiş olmaları önemli.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Onlar Türk gibi değil Alman gibi yetişti.Ultra süper oynamalarında Türk olmaları değil Alman ekolü ile yetişmiş olmaları önemli.
    yok bir arka sayfada bir usta genlerimizde yok demiş.bende varda yetiştirenimiz yok dedim.Neden efsane bir türk ekolu yapamıyoruz devamsızlıktan bence...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aslında futbol genlerimizde var,yok meselesi değil ki.Küçük yaşlardan itibaren istersen San Marino kökenli birini koy Alman takımlarının altyapısına en kötü bizim ligde orta takımlarda oynayacak bir oyuncu olur.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Khedira çok yetenekli bir futbolcu mu ki ? Değil. Tabii ki belli yetenekleri var ve Almanlar doğru tespit ve eğitimle o yeteneklerini ön plana çıkartmış, doğru yerde oynatmış. Sonuç, adam Real Madrid'de oynuyor.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Boş adamları çok fazla şişirip, kaliteli gençlere yeteri kadar şans vermediğimiz, psikolojilerinden anlamadığımız için Türk oyuncular bir noktadan sonra gelişemiyor. 3-4 maç iyi oynayan bir genç oyuncuyu yere göğe sığdıramıyoruz adam kendini gelişmeye kapatıyor. Hele bu oyuncu anadolu kulübündeyse hemen büyük takımlar birbiri için yarışıp hem futbolcunun değerini normalin çok üstüne çıkıyor hemde yüksek paraları gören oyuncu baskı altına giriyor, beklentiler artıyor.

Bunların dışında T.Direktörlere yeteri kadar sabır gösterilmediği için onlarda genç oyuncuları oynatmaktan çekiniyor, özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın alt yapılarından A milli takıma oyuncu verememesinin en büyük sebeplerinden biri de bu. Halbu ki genç takımlar seviyesinde oldukça başarılılar.

Adını sanını duymadığımız ülkelerden bile Premier Lig'de oynayan üst düzey oyuncular varken Türk oyuncuların o aşamaya çıkamaması bana hep enteresan geldi.

İşin özü oyunculara çalım atmaktan önce profesyonelliği öğretmemiz gerekiyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Hikmet Karaman : Dany o paraya asla satılmamalıydı fırsat ganimete dönüştü

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara

Smile

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Hikmet Karaman : Dany o paraya asla satılmamalıydı fırsat ganimete dönüştü
    Yani lehimize.

Sc Heerenveen'den sağ kanat oyuncusu Luciano Narsingh'i alsak müthiş olur. Elmander'i efsane besler bu adam ya. Hollanda liginde gol kralı olan Bas Dost'un 30 küsür golü var 30 golün rahat 15 tanesi bu adamın şutundan dönen toplardan gol olmuş diğer yarısıda zaten narsingh'in ortalarından gol olmuş. Transfermarkt'tan baktım 3.5m € fiyatı. Yaşıda fazla olmayan genç bir futbolcu.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

AMK'ya göre Ozan İpek'i istiyormuşuz.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Ahahahah. Kaynağa bak!

İlk defa okuyunca bir garipsedim ister istemez.
    Last edited by footballer33 : 10.Haziran.2012 at 00:01

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

kardeş garipsedin mi naptın anlayamadım ben şahsen
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by Börk View Post
    kardeş garipsedin mi naptın anlayamadım ben şahsen
    Neden ve neyi anlayamadın? Ne oldu ki?

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

danny çok iyi olmuş

semihi kesmicek anlaşılan

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Olabilir, Ferhat Kiraz'ı aldı Bursaspor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ujfa yedek kalır gibi. Dany Ujfa'yı kesebilir ama Semih'i kesemez

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İkisini de kesemez Biri çok genç ve iyi diğeri çok yaşlı ve iyi.Gitsin yaşıtları ile oynasın Dany

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Semih'i ŞL'de kesin keser ligde zor gibi Ujfa-Dany değişmeli oynar muhtemelen...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cok kaliteli bir stoper Dany. Uji ve Semih'ten birine bişey oldugunda ve ya iste kupa maclarında oynayabilecek ve sezonluk ortalama 15 maca cıkacaktır. Uji'nin yaşlandığını da düşünürsek cok iyi bir transfer oldugunu söyleyebiliriz bence.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Aslında futbol genlerimizde var,yok meselesi değil ki.Küçük yaşlardan itibaren istersen San Marino kökenli birini koy Alman takımlarının altyapısına en kötü bizim ligde orta takımlarda oynayacak bir oyuncu olur.
    75 Milyon Türk Nüfusundan bir Arda çıktı Atletico Madrid'e 3 Milyon Almanyada yaşayan Türklerden 3 Oyuncu Çıktı Real Madrid'e demekki bizim genlerimiz var fakat oyuncular anca kendileri çabalarlarsa oluyor klüplerin verdiği hiçbirşey yok.Klüp tesisleri arttırılmalı.

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    75 Milyon Türk Nüfusundan bir Arda çıktı Atletico Madrid'e 3 Milyon Almanyada yaşayan Türklerden 3 Oyuncu Çıktı Real Madrid'e demekki bizim genlerimiz var fakat oyuncular anca kendileri çabalarlarsa oluyor klüplerin verdiği hiçbirşey yok.Klüp tesisleri arttırılmalı.
    Alt yapılarımız olaylara maddi açıdan bakoyor. Onlarıda bu konuda eleştiremeyiz tabi ki ama amaçları büyük oyuncular yetiştirmek değil. Altyapılarda taktiksel eğitim 0. Bunu herkes biliyor, bi oyuncuyu 13 yaşından alıp sürekli eğitmek yok ülkemizde malesef. Ülkemizin gerçekleri va arkadaşlar. Bu gerçekler göz ardı edilmez. Futbol geni diye bir şey varsa bu ülkemizde fazlasıyla var. Durum böyleyken yabancı sınırlamasını kaldırmak felaket olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Yabancı hakkını Dany ile dodurmalarınız istemezdim, inşallah başarılı olur ama bize artık sağlam oyuncular lazım.

Mesaj Yetkileri