Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 95 sonuç

Konu: Yabancı sınırına ayarlama

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

He he altyapı

Buca Futbol Akademisi'nde deprem!

14 Haziran 2012 12:37 NTVSpor.net
    Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.

Facebook'ta Paylaş

Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.
    Son dönemlerde yetiştirdiği genç oyuncuları, büyük kulüplere gönderen ve ciddi bir gelir sağlayan Bucaspor, buna karşılık futbol akademisine gerekli desteği sağlayamadı.
    Özellikle Salih Uçan'ın transferinin ardından elde edilen gelirden, futbol akademisine verilmesi gereken payı alamadıklarını açıklayan Seyit Mehmet Özkan, artık görevine devam etmeyeceğini açıkladı ve NTV Spor Haber Müdürü Devrim Çetin'e önemli açıklamalarda bulundu.
    Transferden gelen parayla, akademideki hocaların ve görevlilerin ücretlerinin ödeneceğini dile getiren Özkan, "Salih Uçan'ın transferinden iyi bir gelir elde ettik. Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur'un yanına gittim ve transfer için gelecek paradan, hakkımız olan yüzde 25'lik payı istedim. Hatta kulübün içinde bulunduğu maddi krizden ötürü, ödenecek çeklerden son tarihli olanları istedik. Ancak başkan buna sıcak bakmadı. Aslında yetiştirme payı olan yüzde 40'lık payı istemediğimiz halde, bize hiçbir ödeme yapılmadı. Ben de bu şartlar altında görevime devam edemeyeceğimi bildirdim ve görevimden istifa ettim" diye konuştu.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    Stancuya 5 M € verileceğine İsmail Köybaşı'ya 6 M € veririz daha iyi Tabata'ya 8 M € verileceğine Alper'e 10 M € verilir daha iyi
    stancuya 5 vermeyi veya tabataya 8 vermeyi savunduğumu nerden çıkardın ? eboue ye 3 vermeyi elmanderi bonservissiz almayı savunuyorum bizzat

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Birkaç hatalı transfer var diye yabancı sınırı getirelim mantığı yanlış. Eğer Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın veya bir Anadolu klübünün gücü varsa getirsin istediği kadar yabancıyı. Aurello milli takımda oynadı da kötü mü oldu. Bazı önyargıları kırmamız lazım. Ben şahsen takımımın ŞL'ne gidip de 1 G, 1 B, 4 Y alıp da dönmesini istemem. Yıldız oyuncular gelsin, en az çeyrek final görelim isterim.

Milli takım için düşünürsek de zaten geçmişte de çoğu kaliteli oyuncumuz yurt dışında yetişmiş oyuncular oluyordu. Eskiden de yabancı sayısı az iken öyle alt yapıdan iyi oyuncular çıkmıyordu ki. İbrahim Üzülmez, Recep Çetin gibi çok iyi olmayan oyuncularla bazı başarıları yakaladık. Kaliteli oyuncu varsa isterse yabancı sınırı olmasın o adam yine de oynar. Düşünün ki Hakan Şükür gibi bir oyuncunuz var siz kalkıp da bu oyuncuyu yedek bırakır mısınız? Arif örneğini vereyim, o kadar yabancı oyuncu geldi ama hiçbiri bu adamı kesemedi kadrodan.

Biz bu kafa ile gidersek Avrupa'da bir daha kupa görmemiz hayal. Bir de sanki yabancı sınırı olan ülkelerin milli takımları hep başarılı oluyormuş gibi konuşuyoruz.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Tek demek yanlış olur.Nihat Kahveci , Hakan Şükür
    Nihat ve H.Şükür 5 er milyon euro kazandırdı kulüplerine. Mutlaka ki az para değil ama Arda ikisinin toplamından fazlasına satıldı. GS, FB, BJK gibi kulüpler alt yapılarından çıkarıp Türkiye'ye mâl olmuş isimlerden ancak 5 milyon euro kazanıyosa zaten bu benim de dediğim gibi kulüplerin alt yapılarından çıkardıkları isimlerden kâr elde edemediklerini gösterir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Hakan,Sakarya'dan gitmemişmiydi gs'ye?

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Evet, alt yapıdan değil zaten Hakan ama bi önce ki mesajımda Türk oyuncuların Avrupa hevesi yüzünden takımlarına para kazandırmadığını söylemiştim ona cevap veren bir arkadaşa binaen yazdım.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Facx View Post
    stancuya 5 vermeyi veya tabataya 8 vermeyi savunduğumu nerden çıkardın ? eboue ye 3 vermeyi elmanderi bonservissiz almayı savunuyorum bizzat
    Yabancı sınırı olunca Eboue'ye yine 3 verir Elmanderi yine bonservissiz alırsın fakat gidipte Tabatayı maldonadoyu , Edu'yu , Sidnei'yi almazsın.

Quote Originally Posted by GeanyGS View Post
    Nihat ve H.Şükür 5 er milyon euro kazandırdı kulüplerine. Mutlaka ki az para değil ama Arda ikisinin toplamından fazlasına satıldı. GS, FB, BJK gibi kulüpler alt yapılarından çıkarıp Türkiye'ye mâl olmuş isimlerden ancak 5 milyon euro kazanıyosa zaten bu benim de dediğim gibi kulüplerin alt yapılarından çıkardıkları isimlerden kâr elde edemediklerini gösterir.
    Nihat ve Hakan Şükür'ün transfer oldukları sezonla Arda'nın ki arasında çok fark var mesela Arda asla ama asla Nihat'ın İspanyada yaptıklarını yapamayacaktır.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Yabancı sınırı olunca Eboue'ye yine 3 verir Elmanderi yine bonservissiz alırsın fakat gidipte Tabatayı maldonadoyu , Edu'yu , Sidnei'yi almazsın.

Nihat ve Hakan Şükür'ün transfer oldukları sezonla Arda'nın ki arasında çok fark var mesela Arda asla ama asla Nihat'ın İspanyada yaptıklarını yapamayacaktır.
    Farkli mevkilerdeki oyunculari bir tutmayalim istersen.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Guiza'nın bile Gol kralı olabildiği bir ligde Arda ile Nihat'ı kıyaslamak çok yersiz.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Farkli mevkilerdeki oyunculari bir tutmayalim istersen.
    Ben gol atmak bakımından söylememiştim
    Guiza'nın bile Gol kralı olabildiği bir ligde Arda ile Nihat'ı kıyaslamak çok yersiz.
    Guiza orda gol kralı olurken ona göre bir sistem vardı.Fenerbahçede sürekli Alex'e göre bir sistem mevcut.Beşiktaş Fenerbahçe maçında Ernst Alex'i tutunca Fenerbahçe'nin oyununu gördük Şampiyonluğa oynayan değilde 3.lük için oynayan bir takım görüntüsü veriyordu.Şu yöndende bakalım Fenerbahçede son yıllarda hangi Forvet başarılı olduki Guiza olsun ?

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Neyse konunun dışına çıkmayalım. Konu Nihat mı Arda mı değil uzaktan yakından alakası da yok.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Neyse konunun dışına çıkmayalım. Konu Nihat mı Arda mı değil uzaktan yakından alakası da yok.
    Bencede çok uzaklara gitmişiz.

Yabancı sınırlamasına şöyle bir düzen getirilebilir.
    • Milli Takımda min 25 maç'a çıkmak
    • Ortalama bir sezonda +25 maça çıkmak
    Gibi özellikler arttırılak sadece üst düzey yabancıların ülkemize gelmesini sağlayabiliriz.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

tabata edu sidnei alan mantalitenin bilceği iş o eboue e yabancı sınırı varken 3 veririm ama yabancı sınırı varken başka eboueler alıp güçlenemem

Bencede çok uzaklara gitmişiz.

Yabancı sınırlamasına şöyle bir düzen getirilebilir.
    • Milli Takımda min 25 maç'a çıkmak
    • Ortalama bir sezonda +25 maça çıkmak
    Gibi özellikler arttırılak sadece üst düzey yabancıların ülkemize gelmesini sağlayabiliriz.

bahsettiğin şey özellikle milli takımda min 25 maça çıkma olayı inanılmaz saçma sadece bu örnekle ne kadar saçma olduğunu anlıcaksın bu bahsettiğin sistemde fernandes , melo ve ernst gibi oyuncular Türkiye'de futbol oynayamaz

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

tabata edu sidnei alan mantalitenin bilceği iş o eboue e yabancı sınırı varken 3 veririm ama yabancı sınırı varken başka eboueler alıp güçlenemem

bahsettiğin şey özellikle milli takımda min 25 maça çıkma olayı inanılmaz saçma sadece bu örnekle ne kadar saçma olduğunu anlıcaksın bu bahsettiğin sistemde fernandes , melo ve ernst gibi oyuncular Türkiye'de futbol oynayamaz
    Örnek olarak verdim dire konu yapsınlar demedim Ama bunun gibi kriterler koymazlarsa lige saçma sapan oyuncular gelmesini önleyemezler.Ama kesinlikle kriterler eklemeleri lazım.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aynen öyle Çoktan Nihat'ın yapamadıklarını yaptı ;

UEFA Kupası
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Aynen öyle Çoktan Nihat'ın yapamadıklarını yaptı ;

UEFA Kupası
    Konu sapmasın dedim de illaki cevap vermem gerekiyor Oturmuş bir takıma giderek takımdaki oyuncuların 179.500.000 € olan bir takımın Uefa Kupasında pekte bir güçlü rakibinin olmaması üzerine kupayı alması şans değildir.Bunda Arda Turan'ın emeği olabilir fakat Arda orda sadece bir takım oyuncusudur.Mesela Uefa kupasını Beşiktaş alsaydı İbrahim Toraman'ın ne kadar önemi olursa Arda'nın da Atletico Madrid'teki kupada o akdar önemi vardır.Nihat Kahveci Real Sociedad gibi bir klüpte ispanyada Yılın Oyuncusu seçilmiştir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Örnek olarak verdim dire konu yapsınlar demedim Ama bunun gibi kriterler koymazlarsa lige saçma sapan oyuncular gelmesini önleyemezler.Ama kesinlikle kriterler eklemeleri lazım.
    bu arada şimdi baktım maldonado ve inamoto bu kirtere uyuyo

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

bu arada şimdi baktım maldonado ve inamoto bu kirtere uyuyo
    Lanet olsun Örnek olarak bile düzgün bir kriter söyleyememişim

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Konu sapmasın dedim de illaki cevap vermem gerekiyor Oturmuş bir takıma giderek takımdaki oyuncuların 179.500.000 € olan bir takımın Uefa Kupasında pekte bir güçlü rakibinin olmaması üzerine kupayı alması şans değildir.Bunda Arda Turan'ın emeği olabilir fakat Arda orda sadece bir takım oyuncusudur.Mesela Uefa kupasını Beşiktaş alsaydı İbrahim Toraman'ın ne kadar önemi olursa Arda'nın da Atletico Madrid'teki kupada o akdar önemi vardır.Nihat Kahveci Real Sociedad gibi bir klüpte ispanyada Yılın Oyuncusu seçilmiştir.
    Katılmadığım o kadar çok yer var ki ama yeri burası değil.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Lanet olsun Örnek olarak bile düzgün bir kriter söyleyememişim
    benim demek istediğim işte o yabancı sınırı olayını belli bi kritere dayayamassın bi takım istediği oyuncuyu almalı bana göre he sınırlarsın kadro genişliğini 25 e 30 a takımlar daha özenli olur bu konuda

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Yabancı sınırı kalkarsa, M.Topuzlara 9 milyon euro, Gökhan Ünallara 6.5 milyon euro, İsmaillere 5.5 milyon euro vermeye hazır olsun büyük takımlar.

Avrupa ile yarışabilmek için yabancı sınırının kaldırılmaması lazım. En fazla, İngiltere Ligi'ndeki gibi bazı kurallar koyulabilir. Misal, ülkesinin milli takımında belli sayıda forma giyme şartı veya buna benzer farklı kurallar işte.

Nesil
    2003

Takilmayin diger takimlarin yetistirdigi oyunculara bictikleri fiyatlara. Sen kendi alt yapindan oyuncu cikartamadigin icin diger takimlarin yetistirdiklerine muhtac oluyorsun.

Sen surekli alttan kaliteli oyuncu cikart, o oyuncularin senin isine yaramayanlarini almak icin Anadolu kulupleri senin pesinde kossun.

Isi yabanci siniri olarak degil de alt yapidan cikmis asgari oyuncu sayisi olarak dusunmeye basladigimizda bir yere variriz. Turk pasaportu tasiyan veya tasiyabilecek ama yetistirmedigimiz cok sayida Kazim'lar, Hakan Balta'lar, Sezer Ozturk'ler, Serdar Kesimal'ler, Ekrem Dag'lar, Halil Altintop'lar vs. var.

Marifet bunlari yetistirildikleri yerden getirip, al iste Turk oyuncu demek olmamali. Gerekiyorsa bunlar da yabanci oyuncu ile ayni statude sayilmali. Pek tabii onlar da bizim vatandaslarimiz, kardeslerimiz. Ama bati avrupa ulkelerinin atiklariyla sadece belli bir yere kadar gideriz. Kulup bazinda da, milli takim bazinda da.

Bunun oncusu de buyuk takimlar olmak zorunda. Buyuk takimlar ne zaman alttan cok sayida futbolcu cikartabilecek, oynatabilecek duruma gelir. Anadolu kulupleri de o zaman futbolcu satabilmek icin buyuk kuluplerin isteyecegi daha kaliteli futbolculari yetistirmek icin yarisa girerler.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Ben bu kontejyanda değişik bi fikir düşünüyorum her kulüp istediği kadar yabancı transfer edebilir ama milli formayı en az 20 kere (atıyorum) giymiş olması lazım alın size kaliteli lig

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    Ben bu kontejyanda değişik bi fikir düşünüyorum her kulüp istediği kadar yabancı transfer edebilir ama milli formayı en az 20 kere (atıyorum) giymiş olması lazım alın size kaliteli lig
    İngiltere liginde buna yakın birşey uygulanıyor zaten

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    İngiltere liginde buna yakın birşey uygulanıyor zaten
    haberim yok benim ondan da bence gayet güzel bi uygulama olur

ülkeleri derecelendirirsin atıyorum tunus mesela dersinki tunuslu oyuncu en az 25 milli maç oynaması lazım veya ispanyol dersin en az 5 maç

güzel bişey olur

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Türk Futbol Camiası, Yıldırım Demirören'e Başka Bir Spor Dalını Sevdirebilmek İçin Seferber Oldu

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    abi bu olay çok saçma daha az önce yukarıda ne kadar saçma bişey olduğunu gösterdim böyle bi sistem olsa sow şuan sizde olamıcaktı en basitinden

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bence yabancı sınırıyla düzelecek bir iş değil iyi yerli oyuncu çıkartma olayı.Yabancı sınırını azaltırsın ama zihniyet değişmedikten sonra Türk oyuncuların piyasasının artmasından ve Türk oyuncuların daha çok yatmaları için fırsat sağlamaktan başka bir şeye yaramaz bu değişiklik.Bu da Türk futboluna katkı sağlamaktan çok zarar sağlar.Öyle bir sistem getir ki,kulüplerin alt yapısındaki hocalar genç oyunculara futbol oynatmayı öğretebilecek kalifiyede elemanlar olsun.Her futbolu bırakan futbolcu bu gençlerin başına dikilmesin.Öyle bir sistem getir ki,kulüplerin alt yapısında torpili olan gençler değil de,hak eden gençler oynasın.Öyle bir sistem getir ki,bu gençler belli bir yere vardıktan sonra tamam ben oldum havasına girip kendilerini geliştirmeyi bırakmasınlar.(necip,ismail köybaşı vs.) Örnekler çoğaltılabilir.Kısaca zihniyet değişmedikten sonra 3 yabancı sınırı olmuş,5 yabancı sınırı olmuş çok fark etmez bence iyi yerli oyuncu çıkartmak açısından.
    So what?
    Saike

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Heralde oynatılan her yabancı için TFFye para ödenecek onun yerine altyapıdan çıkarılıp oynatılan her oyuncu için TFF Klüplere para ödese ?

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

haha... ilk onsekizde 5 yabancı... harika.... fenerbahçe toparlanınca geri yükseltirler ama yabancı sayısını buraya yazdım....

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri