He he altyapı
Buca Futbol Akademisi'nde deprem!
14 Haziran 2012 12:37 NTVSpor.net
Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.
Facebook'ta Paylaş
![]()
Bu sezon Fenerbahçe ve Trabzonspor'a sattığı genç oyuncularla ciddi bir maddi gelir elde eden Bucaspor'un genç akademisinde ise bir istifa depremi yaşandı. Buca Fubol Akademisi'nin başkanı Seyit Mehmet Özkan, görevinden istifa etti.
Son dönemlerde yetiştirdiği genç oyuncuları, büyük kulüplere gönderen ve ciddi bir gelir sağlayan Bucaspor, buna karşılık futbol akademisine gerekli desteği sağlayamadı.
Özellikle Salih Uçan'ın transferinin ardından elde edilen gelirden, futbol akademisine verilmesi gereken payı alamadıklarını açıklayan Seyit Mehmet Özkan, artık görevine devam etmeyeceğini açıkladı ve NTV Spor Haber Müdürü Devrim Çetin'e önemli açıklamalarda bulundu.
Transferden gelen parayla, akademideki hocaların ve görevlilerin ücretlerinin ödeneceğini dile getiren Özkan, "Salih Uçan'ın transferinden iyi bir gelir elde ettik. Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur'un yanına gittim ve transfer için gelecek paradan, hakkımız olan yüzde 25'lik payı istedim. Hatta kulübün içinde bulunduğu maddi krizden ötürü, ödenecek çeklerden son tarihli olanları istedik. Ancak başkan buna sıcak bakmadı. Aslında yetiştirme payı olan yüzde 40'lık payı istemediğimiz halde, bize hiçbir ödeme yapılmadı. Ben de bu şartlar altında görevime devam edemeyeceğimi bildirdim ve görevimden istifa ettim" diye konuştu.