Sayfa 368 / 483 İlkİlk ... 268318358366367368369370378418468 ... SonSon
11,011 ile 11,040 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Gncl1905

Güzel hazır konuyu açmışken bana örnek oluşturdun, Yıldırım Demirören.

Neden Yıldırım Demirören'i tamamen Fenerbahçe neferi olarak düşünüyorsun ? Eğer ortada birilerinin kurtarıldığına inanıyorsan neden aklına ilk Fenerbahçe geliyor ? Oysa Savcı mütaalasında suçlu olduklarına kanaat getirilen ve hapis yatması istenen Beşiktaş'tan Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu Trabzonspor'dan Sadri Şener, PFDK kararlarında suçsuzdu. Yani Beşiktaş ve Trabzonspor'da sizin düşüncenize göre kurtarılmıştı ama biriniz çıkıp bunları da söylemek yerine tamamen Fenerbahçe endeksli konuşuyor, bütün olayları Fenerbahçe etrafında yorumluyorsunuz. Adaleti gerçekten arayan biri onları da sorgulamaz mı ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @Gncl1905

Güzel hazır konuyu açmışken bana örnek oluşturdun, Yıldırım Demirören.

Neden Yıldırım Demirören'i tamamen Fenerbahçe neferi olarak düşünüyorsun ? Eğer ortada birilerinin kurtarıldığına inanıyorsan neden aklına ilk Fenerbahçe geliyor ? Oysa Savcı mütaalasında suçlu olduklarına kanaat getirilen ve hapis yatması istenen Beşiktaş'tan Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu Trabzonspor'dan Sadri Şener, PFDK kararlarında suçsuzdu. Yani Beşiktaş ve Trabzonspor'da sizin düşüncenize göre kurtarılmıştı ama biriniz çıkıp bunları da söylemek yerine tamamen Fenerbahçe endeksli konuşuyor, bütün olayları Fenerbahçe etrafında yorumluyorsunuz. Adaleti gerçekten arayan biri onları da sorgulamaz mı ?
    YD'nin Fenerbahçe neferi olduğunu söylemedim mesajımda.

Birilerinin kurtarıldığını düşünürsem aklıma niye ilk Fenerbahçe gelmesin? En çok maçta şikeyle suçlanan bu takım değil miydi(her suçlanan suçlu değildir ama savunmalara rağmen savcı iddaalarında ısrar etti ama doğru ama yanlış)? Yumuşatılmış PFDK kararlarında yöneticileri ceza almasına rağmen skandal olarak ceza almayan bu klüp değil miydi? Fenerabahçe ceza almadıktan sonra diğer klüpler de ceza almasın zaten diğerlerinin suçları çok daha az mahkemeye ve PFDK'ya göre. Fenerbahçe ceza aldıktan sonra diğerleri de sorgulanır. En azından ben sorgularım, Alanbaşıspor bile şike yapsa böyle bir karar çıkarsalar ne yapıyorsunuz derdim.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    YD'nin Fenerbahçe neferi olduğunu söylemedim mesajımda.

Birilerinin kurtarıldığını düşünürsem aklıma niye ilk Fenerbahçe gelmesin? En çok maçta şikeyle suçlanan bu takım değil miydi(her suçlanan suçlu değildir ama savunmalara rağmen savcı iddaalarında ısrar etti ama doğru ama yanlış)? Yumuşatılmış PFDK kararlarında yöneticileri ceza almasına rağmen skandal olarak ceza almayan bu klüp değil miydi? Fenerabahçe ceza almadıktan sonra diğer klüpler de ceza almasın zaten diğerlerinin suçları çok daha az mahkemeye ve PFDK'ya göre. Fenerbahçe ceza aldıktan sonra diğerleri de sorgulanır. En azından ben sorgularım, Alanbaşıspor bile şike yapsa böyle bir karar çıkarsalar ne yapıyorsunuz derdim.
    Cevap için teşekkür ederim.

Eğer ortada bir suç yoksa zaten herkes suçsuz olup kalan hayatına devam edecektir ama ortada bir suç varsa bunun tamamen Fenerbahçe'nin üzerine yıkılmaya çalışılması kabul edilemez.

Bundan aylar önce meclisten yasa geçti, Fenerbahçe için dediler, Fenerbahçe dışındaki tüm kişiler yararlandı. 58. madde değişikliği söz konusu oldu, Fenerbahçe için dediler, Bugün Fenerbahçe dışında o riski taşıyan kulüp kalmadı. Adalet için 0 tolerans dediler, Fenerbahçe dışında kimseye uygulanmadı. PFDK kararları Fenerbahçe üzerine yıkıldı arada kaynayanları kimse görmedi.

Yineliyorum ortada bir suç varsa ve birileri kurtarılmak isteniyorsa, şöyle az kafayı kaldırıp idam sehpasında tek bırakılmaya çalışılan takımın Fenerbahçe olduğunu görmek zor olmayacaktır.

Destekliyici bir tane örnek: 58. madde değişmeseydi teşvik sonucunda da küme düşme olacaktı ve bugün teşvik için ceza alması istenen Sadri Şener, cezayı aldığı anda Trabzonspor küme düşürülecekti ama kimse 58. madde Trabzonspor için de değiştirildi demedi. Keza Beşiktaş.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Yöneticiler nedeniyle yazmadım ama konusunu açmışken merakımı da gidereyim.

CAS'tan dava geri çekildiğinde "Aziz Yıldırım'ın açıklamasını bekleyelim" diyoruz. Yani CAS davasının çekilmesi bana göre taraftarın beklemediği bir konuydu. Bu beklenmedik olay karşısında Aziz Yıldırım bir şey demeden yorum yapmayalım dedik. Demek ki Aziz Yıldırım'ın sözüne bu kadar güveniyoruz.

Aynı Aziz Yıldırım tutuklu olduğu bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin şansıdır diyor ama bu lafına itibar etmiyoruz. Çünkü itibar edersek bu işi başımıza Başbakan açtı savunmasını yapamayacağız.

Nihat Özdemir, CAS davasını çektik çünkü ülkenin menfaatleriydi diye açıklama yapıyor. Ölümüne inanıyoruz. Galatasaray'ı Fatih Terim mi yönetiyor diyor ve stadta olanları anlatınca ona da inanıyoruz. Fenerbahçe'ye ceza gelirse sorumlusu Şenes Beydir diyor o hedefe de kitleniyoruz.

Aynı Nihat Özdemir bu iş siyasi değildir diyor ama bu lafına itibar etmiyoruz, 58. madde değişmelidir diyince hain yapıyoruz. Kabul edersek bu iş siyasidir savunmasını yapamayacağız.

Sürekli Fenerbahçe lehine olacak konularda yöneticilerin sözüne inanıp ters gelen şeylerde inanmamak bana anormal geliyor. Zaten bu bağlamda diğer söylediğimi yazmıştım.

Aziz Yıldırım suçludur dendiğinde daha mahkeme sonuçlanmadan konuşmayın diyoruz. Kardeşim, hani mahkemeye güvenmiyordun. Sonuçlansa siyasi olduğu için yine suçlu çıkacak. Ama o an bunu düşünmüyoruz çünkü savunmak için o an mahkemeye güvenmemiz lazım. Konu değişince de mahkeme siyasidir diyerek savunmaya geçiyoruz.

Aynı durumlar güvenmediğimiz Başbakan ve Demirören için geçerlidir. Yani Demirören'e güvenmiyorsam niye destekliyorum niye toz kondurmuyorum.
    Alakasız olayları bir birine bağlıyorsun. Önce şunu söyleyeyim Aziz Yıldırım bu süreçte aslında taraftarın %50'sinin sevdiği geri kalanın da pek ya nefret ettiği ya da nötr baktığı bir adamdı. Süreç başlayınca %70'in destek verdiği bir adam oldu. Yine paragraf paragraf elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

Aziz Yıldırım'ın sözüne güveniyoruz ve genel intiba "bir bildiği vardır" şeklinde. Bu sadece 3 Temmuz'la alakalı değil 13 yıllık başkanlığıyla alakalı.

Başbakan konusunda çok açık yazacağım. Ben başbakanın bunu başımıza açtığını düşünmüyorum ama onun bu işlerden haberi olup sadece izleyenlerden olduğunu anca küme düşmeme konusunda müdahale edip geri kalan zulümlerde sessiz kaldığını düşünüyorum. Başkanın da o partideki kişilere yakın olduğunu önceden de biliyordum. Ama Faruk Çelik, Melih Gökçek, Şamil Tayyar gibi insanlarla olan husumetinin çok önemli bir detay olduğunu düşünüyorum.

Ülke menfaati konusu Fenerbahçe taraftarlarının çoğunluğunda bile alay konusu ama sen "ölümü inanmak" diyorsun. Hatta ben CAS'ın pazarlık konusu olduğunu da düşünüyordum sizler gibi gerek devlet gerek federasyonla ve hatta UEFA'yla. İkisi hayal ürünü çıktı. UEFA da öyle olacak gibi.

Nihat Özdemir de malum kendini ifadede güçlük çeken ve kabul edilmeyen isimdi taraftarlar arasında. Rakiplere verdiği cevaplarda yönetimin tüm saldırılara rağmen sessiz kalması yüzünden takdir gördü. Bir insanın her yaptığı ayıplanmalı veya takdir mi edilmeli ? Ya hain ya kahraman mı herkes ?

Tekrar ediyorum "siyasi" bir savunma değil tespittir. Çok da dayanağı olan bir tespittir. Dayanakları 32423 kere yazdık yine yazarız sorun değil.

Mahkeme konusunu yazdım aynı kelimeleri kullanmak istemiyorum artık.

Yıldırım Demirören, toz kondurmama kısmı artık komik ve ayıp olmuş...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Ben gayet doğru bir tespit yapıyorum. Beğen butonu olsa eminim tıklana tıklana butonluktan çıkardı.

Sahneye göre rol kesiyorsunuz. Suçlayıcı konuşuyorum ama üzülerek olayın özeti budur.

Yarın bu mahkemeler Aziz Yıldırım suçsuz bulabilir. İnanmadığınız, güvenmediğiniz, yerden yere vurduğunuz bu mahkemelerin kararına tutanacaksınız. Mutlaka birisi çıkıp yapanın yanına kar kaldı dediğinde yücelerin yücesi Türk adaleti aklamadı mı, devletin bağımsız mahkemeleri kararı vermiş hala konuşuyor diyeceksiniz.

Şimdi bu mahkemeler namussuz mu namuslu mu yoksa namusluymuş meğer namussuz mu? Hangi sahne gelirse cevap odur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Ben gayet doğru bir tespit yapıyorum. Beğen butonu olsa eminim tıklana tıklana butonluktan çıkardı.

Sahneye göre rol kesiyorsunuz. Suçlayıcı konuşuyorum ama üzülerek olayın özeti budur.

Yarın bu mahkemeler Aziz Yıldırım suçsuz bulabilir. İnanmadığınız, güvenmediğiniz, yerden yere vurduğunuz bu mahkemelerin kararına tutanacaksınız. Mutlaka birisi çıkıp yapanın yanına kar kaldı dediğinde yücelerin yücesi Türk adaleti aklamadı mı, devletin bağımsız mahkemeleri kararı vermiş hala konuşuyor diyeceksiniz.

Şimdi bu mahkemeler namussuz mu namuslu mu yoksa namusluymuş meğer namussuz mu? Hangi sahne gelirse cevap odur.
    Namussuz sonuç ne olursa olsun. Çok kötü bir gözlem yapmışsın kusura bakma.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

DisCo yanımda olsa elini öpücem valla Yaptığı tüm tespitler çok doğru ve yerinde

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Yalnız bugün Vida'yı televizyondan izleyebiliyorsanız kimse bize hak, hukuk, eşitlikten bahsetmesin. Unutulmadı Zagreb - Lyon maçı. Ne alakası var demeyin, çok alakası var. Soruşturma bile açılmadı diye hatırlıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

UEFA'nın Trabzonspor ve Galatasaray'ı Avrupa Kupalarına kabul etmesi ve Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'un önünü 'şimdilik' tıkamasıyla ilgili UEFA'nın Medya Ofisinden bilgi aldık...

İşte UEFA Medya Ofisinin verdiği bilgi:

UEFA tarafından TFF'ye gönderilen belgelerin içeriği sizin yüklediğiniz kadar önemli bir anlam taşımıyor. Şu anda pek çok ülkeden pek çok takım için bu belgeleri ülke federasyonlarına ulaştırdık. Pek çok takım için de belgelerin henüz ulaşmadığını söyleyebilirim.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'la ilgili belgeler de bu hafta içinde TFF'ye ulaşacaktır.

UEFA'nın bu süreçte TFF'den bazı istekleri oldu. Kulüplerin olduğu gibi federasyonlarından UEFA'ya göndermesi gereken bazı belgeler var.

UEFA'nın, diğer Türk takımlarıyla ilgili vereceği karar TFF'nin sunacağı belgelerle şekillenecek.

UEFA, TFF'den "kulüplerinizi Avrupa'ya göndermeyin" diye bir istekte bulunmaz. Geçen yıl UEFA, TFF'den "kulüplerinizi Avrupa'ya göndermeyin" diye bir istekte bulunmadı. Hayır "biz geçen yıl da bu dönemde TFF'ye resmi bir yazı göndermedik".

Bahsettiğiniz yazı, 'uyarı' içeriği taşıyan; resmi olmayan bir yazı olmalı. UEFA'nın antetli kağıdı ve imzalı bir belge olduğuna emin misiniz?

TFF, bu sezon Avrupa Kupalarına katılacak Türk takımları için "resmi belgeleri" merkezimize ulaştırdı.

TFF'nin bu takımların isimlerini değiştirmek için Cuma gününe kadar süresi var. Eğer TFF değişiklik yapmaz ve bahsettiniz Türk takımları da 'sizin dediğiniz gibi' ceza alırsa TFF, bahsettiğiniz bu üç takımın yerine başka Türk takımını gönderemez.

Çarşamba günü Varşova'da yapılacak İcra Kurulu toplantısında son karar çıkar. Ligde üçüncü olan takımın adı TFF tarafından UEFA'ya, Şampiyonlar Ligi için bildirilmezse, UEFA üçüncü takımı Şampiyonlar Ligi ön elemesine kabul etmez.

Geçen sezon durum çok farklıydı. TFF son dakikada Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligine gitmemesine karar verdi. Bununla ilgili kararı da UEFA'ya bıraktı. Bu sezon durum farklı. UEFA, TFF'ye bu karar için yeteri kadar süre tanıdı.

Fotospor
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Onu Ali Koç'a sormak gerek, ama benim sorum tüm Galatasaraylılar için. Siz gerçekten Adaletin yerine gelmesini mi istiyorsunuz yoksa koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza almasını mı ? Eğer gerçekten Adaletse cevabınız neden odak noktanız Fenerbahçe ? Neden her yaşanan olayı Fenerbahçe'ye yordamlıyorsunuz ? Hiç bu soruyu sordunuz mu kendi kendinize.

Fenerbahçe'nin ceza alması, Avrupa'ya gidememesi, hatta küme düşmesi, bu durum Galatasaray için bulunmaz hint kumaşıdır ve bundan yararlanmak en tabii hakkıdır. Bundan yararlanmak için baskı oluşturmak da yapılması gereken iştir. Yoksa "Efendim Fenerbahçe olmazsa Galatasaray olmaz vs" bunlar sadece lafla kalır. Fenerbahçe 2 sezon olmasın Galatasaray bayram eder. Çünkü üst üste gelecek başarılar kulübü şaha kaldırır. Şöyle anlatmak gerekirse,

Gireceğimiz sezonu 10.sezon olarak ele alırsak geriye doğru gidelim.

2011-12 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2010-11 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 8.)
    2009-10 sezonu Şampiyon Bursaspor, Fenerbahçe ile çekişiyor (GS 3.)
    2008-09 sezonu Şampiyon Beşiktaş, Sivasspor ile çekişiyor (FB 4. GS 5.)
    2007-08 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2006-07 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Beşiktaş ile çekişiyor (GS 3.)
    2005-06 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2004-05 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 3.)
    2003-04 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 6.)

Ayrıca bu süreçte Fenerbahçe Türkiye Kupasını 1 kez kazanıp 4 kere final oynadı, Galatasaray ise 1 kez kazandı. Süper Kupayı Fenerbahçe 2 kez, Galatasaray 1 kez kazandı. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek final'e yükseldi, Galatasaray Uefa Avrupa Liginde 4.tur'a yükseldi.

Evet tablo bu, şöyle bir baktığımızda Fenerbahçe, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2008-09 sezonu hariç, her sene şampiyonluğa oynayan bir takım olmuş. Galatasaray ise bir var bir yok. Bunun sonucunda ne oldu peki ?

Ülke içinde ve Ülke dışında Fenerbahçe'nin popülaritesi arttı. Ekonomisi büyüdü güçlendi. Futbol sayesinde büyüyen ekonomi amatör branşlara aktarıldı ve olaylar patlak vermeden önceki son senede tüm amatör branşlarda şampiyonluk yaşandı.

Tutarsızlık Galatasaray'a ne kaybettirdi. 2000'li yıllardaki popülarite ve ilgi azaldı. Ekonomik sıkıntılar tavan yaptı ve olaylar patlak vermeden önce kulüp tarihinde bir ilk yaşanarak kötü gidiş bir darbe ile sonuçlandı.

Konunun özüne dönelim, Çoğu Galatasaraylının genel olan bu davada sadece Fenerbahçe odaklı çalışmasının sebebi budur. Ünal Aysal boşuna demiyor "Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır" diye. Çünkü 3-4 sene üst üste şampiyonluk yarışında olmak ve şampiyonlukları kazanmak Galatasaray'ı eski ihtişamına ulaştırır. Bunu gerçekleştirirken karşında güçlü bir Fenerbahçe görmek yerine durumdan istifade onu yaralı tutabilmek tek gayedir.

İşte sizlerin de dilinizden sürekli Fenerbahçe'yi düşürmemenizin, Yaşanan her olayı Fenerbahçe'ye göre yorumlamanızın sebebi budur.
    Kesinlikle ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu dava Fenerbahçe'nin rengini, kuruluş yıllarını, kadrosunu irdelemiyor.

Sürekli Fenerbahçe'nin başarısı gündemde ama bu dava Fenerbahçe'nin başarılarını hangi yollarla edindiğini sorguluyor.

"Biz çok başarılıydık o yüzden..." diye başlayan cümleler...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu dava o başarıların nasıl elde edildiğini sorgulamada eksik de kalıyor aslında.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Sorgulama hangi konuda eksik kalıyor biraz daha açıklayıcı olur musunuz

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Amaç temiz futbolsa tek fener üstünden olmaz dinlersin tüm başkanları öyle 4 5 ayda değil 1 yıl sonra tek tek DELİLLERİYLE koyarsın masaya

sonra burda temiz futbolu konuşuruz

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu mantıkla insanın ilk yaratıldığı güne gitmek lazım.

Kural çıkar ve çıktğı günden sonrasını kapsar. Yasa çıktı ve çıktığı günden sonra Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş bu ligin abileri olarak takıldı.

Tüm takımların toplu şike yaptığı dönemi beklersek işimiz var.

Nesil
    2003

Onu Ali Koç'a sormak gerek, ama benim sorum tüm Galatasaraylılar için. Siz gerçekten Adaletin yerine gelmesini mi istiyorsunuz yoksa koşulsuz şartsız Fenerbahçe'nin ceza almasını mı ? Eğer gerçekten Adaletse cevabınız neden odak noktanız Fenerbahçe ? Neden her yaşanan olayı Fenerbahçe'ye yordamlıyorsunuz ? Hiç bu soruyu sordunuz mu kendi kendinize.

Fenerbahçe'nin ceza alması, Avrupa'ya gidememesi, hatta küme düşmesi, bu durum Galatasaray için bulunmaz hint kumaşıdır ve bundan yararlanmak en tabii hakkıdır. Bundan yararlanmak için baskı oluşturmak da yapılması gereken iştir. Yoksa "Efendim Fenerbahçe olmazsa Galatasaray olmaz vs" bunlar sadece lafla kalır. Fenerbahçe 2 sezon olmasın Galatasaray bayram eder. Çünkü üst üste gelecek başarılar kulübü şaha kaldırır. Şöyle anlatmak gerekirse,

Gireceğimiz sezonu 10.sezon olarak ele alırsak geriye doğru gidelim.

2011-12 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2010-11 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 8.)
    2009-10 sezonu Şampiyon Bursaspor, Fenerbahçe ile çekişiyor (GS 3.)
    2008-09 sezonu Şampiyon Beşiktaş, Sivasspor ile çekişiyor (FB 4. GS 5.)
    2007-08 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2006-07 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Beşiktaş ile çekişiyor (GS 3.)
    2005-06 sezonu Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ile çekişiyor
    2004-05 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 3.)
    2003-04 sezonu Şampiyon Fenerbahçe, Trabzonspor ile çekişiyor (GS 6.)

Ayrıca bu süreçte Fenerbahçe Türkiye Kupasını 1 kez kazanıp 4 kere final oynadı, Galatasaray ise 1 kez kazandı. Süper Kupayı Fenerbahçe 2 kez, Galatasaray 1 kez kazandı. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek final'e yükseldi, Galatasaray Uefa Avrupa Liginde 4.tur'a yükseldi.

Evet tablo bu, şöyle bir baktığımızda Fenerbahçe, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu 2008-09 sezonu hariç, her sene şampiyonluğa oynayan bir takım olmuş. Galatasaray ise bir var bir yok. Bunun sonucunda ne oldu peki ?

Ülke içinde ve Ülke dışında Fenerbahçe'nin popülaritesi arttı. Ekonomisi büyüdü güçlendi. Futbol sayesinde büyüyen ekonomi amatör branşlara aktarıldı ve olaylar patlak vermeden önceki son senede tüm amatör branşlarda şampiyonluk yaşandı.

Tutarsızlık Galatasaray'a ne kaybettirdi. 2000'li yıllardaki popülarite ve ilgi azaldı. Ekonomik sıkıntılar tavan yaptı ve olaylar patlak vermeden önce kulüp tarihinde bir ilk yaşanarak kötü gidiş bir darbe ile sonuçlandı.

Konunun özüne dönelim, Çoğu Galatasaraylının genel olan bu davada sadece Fenerbahçe odaklı çalışmasının sebebi budur. Ünal Aysal boşuna demiyor "Onlar ceza alırsa aramızda fark daha da açılır" diye. Çünkü 3-4 sene üst üste şampiyonluk yarışında olmak ve şampiyonlukları kazanmak Galatasaray'ı eski ihtişamına ulaştırır. Bunu gerçekleştirirken karşında güçlü bir Fenerbahçe görmek yerine durumdan istifade onu yaralı tutabilmek tek gayedir.

İşte sizlerin de dilinizden sürekli Fenerbahçe'yi düşürmemenizin, Yaşanan her olayı Fenerbahçe'ye göre yorumlamanızın sebebi budur.
    Bence bunlari dusunmek yerine, Fenerbahce'nin neden bu duruma geldigini irdelemek ve ozelestiri yapmak cok daha dogru.

Son 10 yilda Fenerbahce her yil gelir olarak Galatasaray'i ve Besiktas'i ikiye katladi. Buna karsilik akilci bir politika yuruterek basarili olmak, uzun soluklu basarilari getirecek ve yikilamayacak duzeni kurmak yerine sampiyon olamayan teknik direktorler yollandi, buyuk maliyetli transfer fiyaskolari yasandi ve bu fiyaskolar Turkiye transfer piyasasinin cok yuksek seviyelere cikmasina neden oldu.

Bunun ustune bir de bu sike olayi patlayinca insanlarin Fenerbahce'nin ustune gitmesi cok dogal. Sen mali olarak rakiplerini ezmissin ve onlarin elde edemediklerini cebinden para cikartarak elde edebiliyorsun. Bununla da her yerde gurur duydugunu, rakiplerinle alay edercesine, surekli dile getiriyorsun. Ama buna ragmen basarili olmak icin sike yapmaya basvurdugun ortaya cikiyor. Ustelik bu sadece taraftarlar arasi birbirini kizdirma seviyesinde kalmayip, delillendiriliyor.

Nasil bir tepkinin ortaya cikmasini beklerdin ki? Sen (yani Fenerbahce taraftari) yillarca rakiplerinle zor durumda olduklari icin dalga gec, sonra da boyle bir olay cikarsa tabii ustune gelirler.

Tipki Fenerbahce taraftarinin bu tutumunun Galatasaray'in 90'li yillarin sonunda yakaladigi basarilarin Fenerbahce ile dalga gecmesi ile tetiklendigi. Daha once Galatasaray'in 14 yil sampiyon olamadigi donemde Galatasaray ile dalga gecilmesi vs. vs.

Kulup basarilari donemseldir. Ozellikle Galatasaray, Besiktas ve Trabzon gecmiste dogru yapilanmalarla belli donemlerde kupalara ambargo koyup, belli donemlerde rakiplerini ezip gecmisti. Ama zaman zaman da basarisiz donemler gecirmisti. Fenerbahce ise bu tip yapilanmalarla uzun soluklu basarilari kazanamadi. Bu yuzden taraftarlar birbirleriyle dalga gececekse, bugun isler iyi giderken yarin herseyin tepetaklak olabilecegini bilmeli ve ona gore davranmali. 20 yasindaki bir kardes belki Fenerbahce'nin son 10 yildaki basarilarini hatirlar, 30 yasindaki bir arkadas bu donemde Besiktas'in pek bir basarisi olmadigini ve Turk futbolunun hakiminin Galatasaray ve Fenerbahce oldugunu dusunur. 40 yasindaki bir agabey ise son 30 yilda Galatasaray'in kazandigi kupanin Fenerbahce'nin 2.5 kati oldugunu, Fenerbahce'nin bu surede Besiktas'in da arkasinda kaldigini oldugunu hatirlar. 50 yasindaki bir agabey ise butun takimlarin basarili oldugu donemleri de basarisiz oldugu donemleri de gormustur.

Galatasaray dogru yonetilirse belki gelecek 10 yila damgasini vurur ama dogru yonetimle ondan sonraki 10 yil belki Fenerbahce'nin, belki Besiktas'in belki de Trabzonspor'un olur. Dusmek ne kadar kotuyse, tekrar ayaga kalkmak bir o kadar da guzeldir. Bunlar olmazsa zaten rekabet de olmaz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    Amaç temiz futbolsa tek fener üstünden olmaz dinlersin tüm başkanları öyle 4 5 ayda değil 1 yıl sonra tek tek DELİLLERİYLE koyarsın masaya

sonra burda temiz futbolu konuşuruz
    Gecmisi, zaman makinesini icat etmeden, temizleyemeyiz. Sadece gelecegin daha temiz olmasi icin caba gosterebiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bence bunlari dusunmek yerine, Fenerbahce'nin neden bu duruma geldigini irdelemek ve ozelestiri yapmak cok daha dogru.

Son 10 yilda Fenerbahce her yil gelir olarak Galatasaray'i ve Besiktas'i ikiye katladi. Buna karsilik akilci bir politika yuruterek basarili olmak, uzun soluklu basarilari getirecek ve yikilamayacak duzeni kurmak yerine sampiyon olamayan teknik direktorler yollandi, buyuk maliyetli transfer fiyaskolari yasandi ve bu fiyaskolar Turkiye transfer piyasasinin cok yuksek seviyelere cikmasina neden oldu.

Bunun ustune bir de bu sike olayi patlayinca insanlarin Fenerbahce'nin ustune gitmesi cok dogal. Sen mali olarak rakiplerini ezmissin ve onlarin elde edemediklerini cebinden para cikartarak elde edebiliyorsun. Bununla da her yerde gurur duydugunu, rakiplerinle alay edercesine, surekli dile getiriyorsun. Ama buna ragmen basarili olmak icin sike yapmaya basvurdugun ortaya cikiyor. Ustelik bu sadece taraftarlar arasi birbirini kizdirma seviyesinde kalmayip, delillendiriliyor.

Nasil bir tepkinin ortaya cikmasini beklerdin ki? Sen (yani Fenerbahce taraftari) yillarca rakiplerinle zor durumda olduklari icin dalga gec, sonra da boyle bir olay cikarsa tabii ustune gelirler.

Tipki Fenerbahce taraftarinin bu tutumunun Galatasaray'in 90'li yillarin sonunda yakaladigi basarilarin Fenerbahce ile dalga gecmesi ile tetiklendigi. Daha once Galatasaray'in 14 yil sampiyon olamadigi donemde Galatasaray ile dalga gecilmesi vs. vs.

Kulup basarilari donemseldir. Ozellikle Galatasaray, Besiktas ve Trabzon gecmiste dogru yapilanmalarla belli donemlerde kupalara ambargo koyup, belli donemlerde rakiplerini ezip gecmisti. Ama zaman zaman da basarisiz donemler gecirmisti. Fenerbahce ise bu tip yapilanmalarla uzun soluklu basarilari kazanamadi. Bu yuzden taraftarlar birbirleriyle dalga gececekse, bugun isler iyi giderken yarin herseyin tepetaklak olabilecegini bilmeli ve ona gore davranmali. 20 yasindaki bir kardes belki Fenerbahce'nin son 10 yildaki basarilarini hatirlar, 30 yasindaki bir arkadas bu donemde Besiktas'in pek bir basarisi olmadigini ve Turk futbolunun hakiminin Galatasaray ve Fenerbahce oldugunu dusunur. 40 yasindaki bir agabey ise son 30 yilda Galatasaray'in kazandigi kupanin Fenerbahce'nin 2.5 kati oldugunu, Fenerbahce'nin bu surede Besiktas'in da arkasinda kaldigini oldugunu hatirlar. 50 yasindaki bir agabey ise butun takimlarin basarili oldugu donemleri de basarisiz oldugu donemleri de gormustur.

Galatasaray dogru yonetilirse belki gelecek 10 yila damgasini vurur ama dogru yonetimle ondan sonraki 10 yil belki Fenerbahce'nin, belki Besiktas'in belki de Trabzonspor'un olur. Dusmek ne kadar kotuyse, tekrar ayaga kalkmak bir o kadar da guzeldir. Bunlar olmazsa zaten rekabet de olmaz.
    Bunun cevabını yıllar önce kısmen vermişsin zaten abi.

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=148

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bunun cevabını yıllar önce kısmen vermişsin zaten abi.

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=148
    O mesajin da sike soylentileri sonrasi yazilmis olmasi yerinde bir ironi olmus. Acikcasi mesaji hatirlamiyorum ama uzun suredir dillendirilen ama delillendirilemeyen bir seydi bu sike olayi.

Eninde sonunda birisi el atip, bu iddialarin gercekciligini ortaya cikartmaya calisacakti. Hata bunu ortaya cikartanda degil, yapmaya devam edende. 1980'li ve 1990'li yillarin Turkiyesindeki yonetici profilini, 2010'lu yillara tasimaya calisanda.

Tabii bence.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

hala ispat edilmiş bir şike yok.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Bu asamada onemli olan ispat veya ceza degil. Insanlarin bu tip isleri yaparlarsa baslarinin belaya girecegini bilmesi. Gecmisi temizlemek degil, gelecegi temizlemek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu asamada onemli olan ispat veya ceza degil. Insanlarin bu tip isleri yaparlarsa baslarinin belaya girecegini bilmesi. Gecmisi temizlemek degil, gelecegi temizlemek.
    Madem böyle düşünüyosun, geleceği temizlemek için neden Fenerbahçe günah keçisi yapıldı.. 2006'da Galatasaray'a yapılsaydı 2003'de Beşiktaş'a yapılsaydı.. Ne ala memleket..

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Madem böyle düşünüyosun, geleceği temizlemek için neden Fenerbahçe günah keçisi yapıldı.. 2006'da Galatasaray'a yapılsaydı 2003'de Beşiktaş'a yapılsaydı.. Ne ala memleket..
    2006 a'da GS'ın veya 2003'te Beşiktaş'ın şike yaptığına dair herhangi bi teknik takip varmı veya kanıt ?

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Göz var Facx , gören gözler . Yukardan da görürler . Bir fincan kahvenin de 40 yıl HATIRı var o ayrı mesele . Teknik takibe takılan sene baya kahve içilmişti aslında .
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Facx View Post
    2006 a'da GS'ın veya 2003'te Beşiktaş'ın şike yaptığına dair herhangi bi teknik takip varmı veya kanıt ?
    Şike yaptıkları için demedim, suçlu veya suçsuz olmak farketmiyosa bu geleceği kurtarmak içinse geçmiş yıllarda başka takımlara neden yapılmadı diye sordum.. Herşeyi istediğiniz gibi anlıyosunuz..

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

geleceği temizlekten ziyade artık- patron biziz herkes ayağını denk alsın mesajı verildi futbol camiasına

bu operasyona kadar futbolda 1 numara kimdi ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu sezon son hafta bir lig maçında açık açık şike yapıldı, Maç sonucunun lehe bağlanması üzerine futbolculara para dağıtıldı. eminim bu maç sonucunda en çok üzülenlerden biri de LaigLeNoiR olmuştur. Yani yapan yine yapıyor, yine yapacak.
    ...

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    şike ispat edilecek bir şey değildir zaten bunun ölçme makinesi filan da yok yani sen diğer kulüp başkanına parayı vermişsen eğer veya maçtan önce kendi maçına hakem istemişsen veya ne bileyim maçtan sonra rakip takıma hediye göndermişsen bu şike için yeterlidir ve sözüm kesinlikle Aziz Yıldırım a değil genel olaraktır

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    geleceği temizlekten ziyade artık- patron biziz herkes ayağını denk alsın mesajı verildi futbol camiasına

bu operasyona kadar futbolda 1 numara kimdi ?
    Bu olaylari yadirgiyorsunuz belki ama futbol'da da bu temizligin olacagi bir suredir gorunurordu. Bunu gormek icin 90'li yillarin sonu ve 2000'li yillarin basinda batida yapilan benzer temizlikleri gormek ve son zamanlarda Turkiye'de yapilan gecmisle yuzlesme amacli hamleleri gormus olmak yeterliydi. Bir gun bu futbol'a da sicrayacakti.

Bana supriz olan, yukarida da yazdigim gibi, gelir olarak bu kadar onde olan ve buyuk bir avantaja sahip olan Fenerbahce'nin bu islere karismis olmasi. Sen rakiplerini finansal yonden ez, Mehmet Topuz gibi vasat bir futbolcuyu bile 9 milyon Euro odeyerek transfer edecek durumda ol ve buna ragmen bu islere karis. Sonra da kabak neden bize patladi diye sor.

Sorgulanmasi gereken yoneticilerin kendilerini ve kulubu bu duruma getirecek konusmalari ve eylemleri neden yaptigi, veya en azindan bu supheyi uyandirabilecek en ufak bir seyin bile neden yakinindan gectikleri degil mi? Neden bu olaylarin gelecegini goremediler ve davranislarini degistir( e)mediler? Veya gorebildilerse de neden umursamadilar/kendilerine dokunmayacagini varsaydilar?

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Facx View Post
    Ali İpek : Küme düşersek Türk futbolunu kökünden sallarım

Ali İpek : Küme düşersek eğer elinde siyah çantalarla dolaşan adamları tek tek açıklayacağım, kimseden korkum yok

bu sözleri ne çabuk unuttun

Mesaj Yetkileri