Originally Posted by
Estranged
Bu egoyu cidden anlayamıyorum. Fenerbahçe Yunan takımı ya da başka bir şey değildir, bu ülkenin en büyük 2-3 takımından biridir. Belli insanların yaptığı aşırı fanatikliği, takım tutmaktan çok Anti-Fenerbahçeliliği, tüm Fenerbahçeli olmayan insanlara kimse mâl edemez. İşi gücü olmayan tek derdi Fenerbahçe olan insanlar yok mu, var tabii; ama ülkenin 4'te 3'ü Fenerbahçe'den nefret ediyormuş da, Fenerbahçe'nin Avrupa'ya katılmasını istemiyormuş da... Hikaye bunlar. Ego tatmini. Ben de Fenerbahçeliyim, forumda denk geldiğin 2-3 fanatiğin yanında ben bir sürü "sevindim, mutlu oldum ligin kalitesi arttı, Avrupa'ya giden takımlarımızın ortalama kalitesi arttı" diyen kaç tane Galatasaraylı, Beşiktaşlı gördüm. Fenerbahçe ayrı bir ülke, bir ütopya değildir, bu toplumun futboldaki en büyük temsilcilerinden biridir. Ve Avrupa maçlarında bu ülkede fanatik olmayan, 7'den 70'e, onlarca milyon insan Fenerbahçe'yi destekliyor. Ülkeyi "Fenerbahçeliler ve diğerleri" olarak ikiye bölmenin, "siz zaten bizi sevmiyorsunuz, 1'e karşı 17!!" gibi nidaların anlamı yok.