1 ile 30 arası toplam 62 sonuç

Konu: Genç Akademileri Geliştirme

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    benim junior coaching exceptional seviyede.

her sezon başında güncellediğimde, mart ayında yeni ve iyi elemanlar geliyordu kulübe. ama en son seviyeye gelince hem cut back diyor, hem de iyi sayılabilecek oyuncular gelmiyor. en fazla 3 yıldız oluyorlar.

sebebi nedir?
    Arkadaşlar uzun bir süredir yoktum ondan dolayı kusura bakmayın. İlk öncelikle yıldızların nasıl verildiğini bilmemiz lazım. Yani 5 yıldız veya 2 yıldız neye göre veriliyor. Bir kere hepimizin bildiği gibi coach veya scout önemli bu konuda. İkincisi ise ve belki çoğumuzun tahmin etmediği bir durum daha var. Ne mi?!

Mesela 3. lig bir takımı alıyorsun senin coach bir oyuncuya 5 yıldız diyor. Bir başka taraftan 1. lig takımında ondan çok daha iyi bir adam 2-3 yıldız!!! Olay şu arkadaşlar: coachlar oyunculara yıldızları verirken kadronuzda bulunan oyunculara göre yıldızları veriyor daha açmak gerekir ise senin kadronda 199 luk adam var ise ve yeni çıkan alt yapıda ki oyuncu 180 ise onun yıldız sayısı daha az olur. Çünkü en çok yıldıza sahip olan takımında ki 199'luk adamdır scout ve coachların oyuncular arası karşılaştırma mantıkları böyle işliyor arkadaşlar. Hatırlarsanız bir oyuncuyu scout yaparken sizin kadronuzda ki o mevkide oynayan bir oyuncu ile kıyaslayarak size rapor sunuyor. "Scoutlanan oyuncu şu anda forvet mevkiinde bulunan Milan Baros'a göre daha potansiyele sahip bir oyuncudur ya da hemen hemen aynıdır ya da Onun standartlarına yakın değildir diye bildirimler alırız scout raporlarında" Kısacası çan eğrisi sistemi gibi yapmışlar bu olayı benim tecrübelerim bunu söylüyor

Bu arada oyuncu gelmesi için junior coaching değil youth recruitment networkun iyi olması lazım...
    Last edited by wolffather : 10.Temmuz.2012 at 17:58

Mesaj Yetkileri