Rosenborg kariyerimde ilk yılımın sonunda Roma'dan teklif geldi.Oyun bel altı vurdu yani sizin anlayacağınızÇünkü yakından tanıyanlar bilir ne kadar sıkı bir Roma taraftarı olduğumu.Neyse kabul ettim ve takımın başına geçtim.Mayıs sonuydu ve takım ligi 11. sırada tamamlamıştı.İlk sezonda 11. bitirmişlerdi gariptir.Daha önceki kariyerlerimde görmediğim kadar rezil bi kadro vardı.Eldeki kadro yaşlanmış, üzerine birkaç vasat transfer yapabilmişler sadece.Klüp 28 M$ bütçe verdi, maaş bütçesinde de yaklaşık 40 M$ kadar fazla vardı.Bassong, Doumbia, Weiss gibi önemli oyuncuları bana göre iyi fiyatlara bitirdim ve Kagawa reyizde bedavaya geldi.Şampiyonluk düşüncesiyle başlamadım açıkçası lige.Nitekim küçük takımlara karşı iyi sonuçlar alıp, rahat maçlar çıkarmama rağmen ilk yarıda Juve, Milan, İnter ile oynadığım maçları kaybetmem şampiyonluğuun ne kadar uzak olduğunu pekiştiriyordu kafamda.Velhasıl mükemmel çekişmeli bir sezonun ardından şampiyonluk ipini göğüsledik.Grafik olarakda bi ss alıcaktım ama unutmuşum.2-3 hafta Milan oturuyordu ligerlik koltuğuna, 2-3 hafta ben.Birçok maçta inanılmaz ezici oyunlar sergiledik.İtalya Kupasının da sahibi olduk ki buda beklemediğim birşeydi dersem polyannacılık yaptığımı düşünmeyinÇünkü sadece FA Cup maçlarındaki üst turlar hariç diğer bütün ülkelerdeki lig kupalarını önemsemem ve genelde yedek kadrolarla çıkarım.Burada da yarı finale kadar öyle oldu.Baktım yarı finale gelmişiz ordan sonra asıldık ve kupayı kazandık.İlk sezonu şampiyon tamamlamamıza rağmen yönetim sadece 1M$ bütçe verdi.Maaş bütçesi ise aynı kaldı.Ekonomik olarak iyi durumda değiliz çünkü.Borç en son -32 M$'dı, Stekelenburg'u 16 M$'a Tottenham'a göndererek bir nebzede olsa bunu hafiflettik.Şampiyonlar Liginden de gelecek katılım parasıyla baya rahatlamış oluruz.Velhasıl geçen sezonu şampiyon tamamlayan kadromla başlayayım sslere:

Buda kadromun son şekli: