1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34
    Mesajlar
    13,628

    Default

    Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Sorularıma ek yapıyorum. TFF iyi mi kötü mü ? Yani Uefa'dan men edilince TFF yüzünden olurken, aklanmak yine TFF'den ötürü oluyor. Tabii başkan değişti aradı o detay var ama sonuçta TFF kurumu belirli kurallarla yönetiliyordur, keyfi değil.

    Bir de Aziz Yıldırım ne mahkeme de net olarak konuştu, ne de çıktıktan sonra. Sizce neden konuşmuyor ?
    Çünkü konuşsa yer yerinden oynayacakmış

    Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Anayasamıza göre Tahkim Kurul'unun verdiği kararlar da hukuksal yönden kabul edilen kararlar. Tahkim Kurul'unun verdiği kararlar, yerel mahkemenin verdiği kararlarla eşdeğer hatta Yargıtay'ın kararları gibi, kesin.
    TFF'nin amacı belli zaten abi.Adamlar şikenin üstünü örtmeye geldi ve örttüler bir şekilde.Ama mahkeme öyle değil.UEFA da işin ucunu bırakmayacak gibi çıkan haberlere söylenen sözlere bakarsak.

  2. #2
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post



    TFF'nin amacı belli zaten abi.Adamlar şikenin üstünü örtmeye geldi ve örttüler bir şekilde.Ama mahkeme öyle değil.UEFA da işin ucunu bırakmayacak gibi çıkan haberlere söylenen sözlere bakarsak.
    Ali ya da Veli, önemli değil, sonuçta bizim yasalarımız böyle, Tahkim karar verdiğinde, iş bitiyor, yasayı getiren ben değilim.

    Ayrıca, adil yargılanma olmuyor, savunmanın hakkı sorunmuyor gerekçeleriyle kapatılan Özel Yetkili Mahkemeler var, bu sebeplerle kapatılan mahkemenin verdiği kararlar, üzerinde konuştuğumuz kararlar, işin sadece şike/teşvik yönü olsa, yine yasalarımıza göre ilgili mahkemelerde yargılama yapılabilirdi.

    Yargıtay'ın kararı bozup, ilgili mahkemelere yeniden yargılanmak üzere göndermesini istiyorum ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını.
    "YÜCE ATATÜRK"

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Çünkü konuşsa yer yerinden oynayacakmış
    Oynatsın o zaman. Varsa bir şey er ya da geç ortaya çıkar. Yoksa da bu kadar insanın namusuna şerefine leke sürülüyor. Kulüpten ayrı düşünmek lazım. Bir şey yapmadılarsa, iftira atılıyor resmen.

    Ben anlamıyorum beklemesini, zamanı çoktan geldi geçiyor.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Hukuk okuyup bu yorumu yapmak için sağlam fanatik olmak gerek.
    Hukukun H'sinden anlamayıp nasıl oluyor da böyle ahkam kesebiliyorsun? Benden iyi biliyorsan bir zahmet anlatıver, izah et bakalım da biz de öğrenelim. Cahil kalmışız senin yanında anlaşılan.

    İlgili arkadaşlara olayın SPOR HUKUKU açısından sonlandığını anlatmak istiyorum. Dilimin döndüğünce anlatacağım.

    5894 sayılı TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN bizim SPOR HUKUKU alanında yol göstericimizdir.

    Tahkim Kurulu da bu kanunun 6. maddesinde tanımlanmıştır. Kanun der ki :

    Tahkim Kurulu

    MADDE 6- ( 1 ) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.

    ( 2 ) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.

    ( 4 ) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.
    3. ve 5. fıkraları özellikle sildim, konuyla bağlantılı fıkraları kopyaladım, dileyen açıp bakabilir.

    Bu maddede ne diyor?

    4. fıkraya bakıyoruz: Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.

    Yani; (adım adım anlatacak olursak)
    1. PFDK tarafından Fenerbahçe lehine karar verilmiştir.
    2. Bu karara Trabzonspor ile Bursaspor kulüpleri mevzuattaki 7 günlük itiraz haklarını kullanarak itiraz etmişler, ancak bu itirazı Tahkim Kurulu reddetmiştir.
    3. Dolayısıyla artık olay kapanmıştır.
    4. Görüldüğü gibi bu kararlar aleyhine de asla ve asla yargı yoluna başvurulamaz.

    Özetlersek;
    Spor hukuku aşaması kesin ve nihai olarak sonlanmıştır, o defter bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

    Fenerbahçe'nin ligden düşme ihtimali de yoktur, PFDK tarafından ceza alma ihtimali de yoktur.

    --------

    Önemli Not: UEFA'nın yürüttüğü soruşturma bambaşka bir şey. UEFA'nın, TFF'nin şikeye karışmadığını tespit ettiği kulüp hakkında ceza vermesi pek muhtemel değil. Bu bir bakıma TFF'yi de cezalandırmaktır. Ceza verebilir kendi disiplin talimatına göre, ancak çok zorlama olur.

    Unutmayın, mahkemenin verdiği karar kişileri cezalandırmıştır, hürriyeti bağlayıcı ceza ve adli para cezası ile. "Sen maçı manipüle etmişsin, kanun gereği seni şu kadar yıl hapis cezasına çarptırıyorum" demiştir mahkeme, ama asla Fenerbahçe hakkında bir hüküm tesis etmemiştir mahkeme ve edemez de. PFDK Fenerbahçe hakkındaki kararını şöyle vermişti :

    71- FENERBAHÇE A.Ş. hakkında, 21.02.2011 günü oynanan Manisaspor – Trabzonspor, 26.02.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Kasımpaşa, 04.03.2011 günü oynanan Kayserispor – Manisaspor, 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor – İstanbul BBSK, 06.03.2011 günü oynanan Beşiktaş A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Fenerbahçe A.Ş. (oyçokluğu), 13.03.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Konyaspor, 18.03.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş., 20.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Trabzonspor A.Ş., 09.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe A.Ş., 10.04.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 17.04.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.- Bursaspor, 22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor A.Ş. (oyçokluğu), 24.04.2011 günü oynanan Bucaspor – Fenerbahçe A.Ş., 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– İstanbul BBSK (oyçokluğu), 08.05.2011 günü oynanan Kardemir D.Ç. Karabükspor – Fenerbahçe A.Ş., 15.05.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.– İstanbul BBSK, 15.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– MKE Ankaragücü(oyçokluğu), 22.05.2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

    Karar verilmiştir.

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34
    Mesajlar
    13,628

    Default

    Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Hukukun H'sinden anlamayıp nasıl oluyor da böyle ahkam kesebiliyorsun? Benden iyi biliyorsan bir zahmet anlatıver, izah et bakalım da biz de öğrenelim. Cahil kalmışız senin yanında anlaşılan.

    Kusura bakma sırf Fenerbahçe'yi akladı diye Yıldırım Demirören'e methiyeler düzen bir adamla doğruyu yanlışı tartışmam.

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by RaSenGan View Post

    Kusura bakma sırf Fenerbahçe'yi akladı diye Yıldırım Demirören'e methiyeler düzen bir adamla doğruyu yanlışı tartışmam.
    Tartışmaz mısın, tartışamaz mısın?

    Tartışabiliyorsan buyur tartış ama bilgi birikiminin tartışmayı kaldırabileceğini sanmıyorum.

    ---

    F.Bahçe'yi akladı diye methiyeler düzdüğümü nereden biliyorsun güzel kardeşim?

    Demirören'in gösterdiği duruşu tabii ki öveceğim, methiyeler de düzeceğim. Genel Kurul'da "Eğer bir duruş sergileyeceksek hep beraber olalım, UEFA'nın da karşısında duralım" demişti.

    Aydınlar gibi kıvırmadı.
    - "Mahkeme kararını bekleyeceğiz, öyle karar vereceğiz."
    - "İddianameyi bekleyeceğiz, öyle karar vereceğiz."
    - "Savcılıktan bilgi ve belgeleri bekliyoruz, kozmik odada inceleyeceğiz."
    - "Sezon sonunda karar vereceğiz."
    - "Sezon bitmeden karara bağlayacağız."
    - "F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne UEFA göndermedi, biz değil."
    - "Eğer göndermeseydik 8 yıl ülke olarak ceza alacaktık."

    Ben duruş sergileyen adamı tabii ki desteklerim. İyi bir duruş olur, kötü olur. En azından dik durdu. Sen beğenirsin veya beğenmezsin, o beni ilgilendirmez, ama ben beğendim ve destekliyorum.
    En başında Demirören ne dediyse onu yaptı, bir duruş sergiledi. Beğenip beğenmemek herkesin kendi takdiri.

    Benim beğenip beğenmemi de eleştiremezsin. Görecedir.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •