Sayfa 403 / 483 İlkİlk ... 303353393401402403404405413453 ... SonSon
12,061 ile 12,090 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    92 sezonunda A.gücü maçı ile ilgili yorum yapmam için kendi açımdan o dönemde yaşamam lazım.Kusura bakmayın valla şöyle köşe yazılarıyla,gazete küpürlerini gösterip şike var demem.Anca siz dersiniz onu.Çünkü sadece onu diyebiliryorsunuz.Herhangi bir soruşturma yok bir şey yok.Kendinizi böyle tatmin ediyorsunuz napalım saygı duyuyorum.

Aziz Yıldırım gibi 1976 senesinin köşe yazısını okuyun şike var deyin.
    92 sezonunda şike var deyin.Bunu kendiniz der durursunuz.

Ama 03.07.2011 tarihide yaşananları silemezsiniz ve suçsuzda olsanız bu tarihi unutulmaz.

Aradaki fark anlaşılmıştır heralde.Tabi Fenerbahçelilerin anlamasını beklemiyorum.
    Valla hep aynı mesajları atıp duruyorum.Son mesajım olsun.
    tarihi olaylar o günün şartlarıyla değerlendirilir. 1976 senesinde olan bir olayı 2012 şartlarıyla değerledirip niye dava açılmadı diyorsun. Çapkınlık erkeğin elinin kiridir anlayışı ne ise o zamanlar maç bağlamak,şike yapmakta büyük takımların elinin kiriydi. Kimse kimseye soruşturma falan açamazdı anlayacağın.

O çok güvendiğiniz mahkemelerin bu güne kadar aldığı kararları birazcık bilsen eminim burada bu yazıları yazmazdın. Bu ülkede devlet için adam vurdum diyenleri mahkemeler salıverirken köşe yazısında ABD emperyalizmi ülkeyi ele geçiriyor diyen gazeteciler "emperyalizmi kötüledikleri" gerekçesiyle hapis yattılar. (örnekleri Uğur Mumcu-Sakıncalı Piyade adlı eserde çokça vardır)

yani senin anlayacağın verilecek kararların ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerinde etkili olacak durumlarda böyle hazırlıksız "inci sözlük" ağzıyla değilde biraz okuyarak bilinçli bir şekilde yorum yapmalısın. Çünkü bilmeden konuşuyorusun birisi bişey dediği zaman başka bişey ortaya atıyosun sonra başka bişey diyosun. Biraz yakın tarihi anlatan siyasi kitaplar okursan ne demek istediğimi anlarsın.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Tabiki Aziz deme hakkın/hakkınız vardır.Benim o bakınız verdiğin yorumda sorun görmeme sebebim Ünal Aysal'a Ünal dendiğinde karşıdan tepki geliyor gibisinden bir ifade bulunması.Yani ya herkes Ünal - Aziz desin kimse ses çıkarmasın , ya tam tersi.

Gerçek hayatta da 14 yaş büyük abime adıyla hitap ediyorum zaten.13 yaş büyük enişteme de keza o şekilde.Benim açımdan bir problem yok.Ama benim bu örneğimde bir samimiyet var.Bir problem görmüyor karşımdakiler.Ondan diyorum.

Ben Ünal' a tepki verildiğini hatırlamıyorum. Verilmiş de olabilir doğrudur. Ancak o mesajda Ünal' a tepki verildiği söylenmiyor. Kimse Ünal yazmıyormuş zaten. Genel de Galatasaraylılar Ünal denmesine bir tepki vermiyor orası ayrı. Arkadaşın söylediği herkes Aziz Bey veya Yıldırım demek zorundadır. Hayır değildir. O da insandır. Benden farkı yoktur. Aynı fikirde olduğumuza sevindim
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    1 kişinin yazdıklarını tüm Fenerbahçelilere mal edince senin alıntıladığın yazıyı yazandan ne farkın kalıyor. Açıklayabilirmisin, hayır açıklayamazsın.
    Kendi söylediğine kendin cevap verme ki mesajın anlamı olsun. Olsun mu ? Olsun. Bunu yapmamalı mısın ? Yapmamalısın. Sen bu mesaj cevap vermeli misin ? Hayır.

İyi günler sana.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    92-93 sezonunu gözünüzü seveyim açın bir.Puan durumuna bakın,maçlara bakın.

o sezon, son maçlardan önceki tabloya bakalım:
    galatasaray'ın attığı 66, yediği 21, averajı 45...
    beşiktaş'ın attığı 65, yediği 22, averajı ise 43...
    galatasaray'ın hem 2 gol artı averajı, hem de gol fazlası avantajı vardı.
    son maçlarda, galatasaray ankaragücü'ne 2 fark yapsa, beşiktaş'ın gençlerbirliği'ne 5 fark yapması gerekiyordu.
    yani averaja ihtiyacı olan beşiktaş'tı.

Bu yüzden,galatasaray'ın 8-0'a ihtiyacı vardı gitti 8-0 yendi olayı nerden nasıl çıktı biri bana anlatabilirse çok sevinecem.Herkes çok biliyor ya burda neler olduğunu anlatın bilelim.

Edit: Ayrıca galatasaray, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 3-0, ankara'da, ligin son maçında 8-0 yendi.
    11 gol attı, hiç gol yemedi.
    averajla şampiyon oldu...
    beşiktaşlılar'a göre, 'şaibeli şampiyon' oldu.
    * * *
    beşiktaş, o sezon ankaragücü'nü istanbul'da 4-0, ankara'da, ligin bitimine haftalar kala 6-0 yendi.
    10 gol attı, hiç gol yemedi.
    averajla ikinci oldu...
    yine beşiktaşlılar'a göre, 'şerefli ikinci' oldu.
    Diyelim Ankaragücü maçında yok.
    Malatya Beşiktaş maçı, yukarda ki Göztepe nin iade ettiği primler, vahap beyaz istanbulspor maçı, kayıp 1 milyon dolar, transfer şikeleri.
    Biz eğer 50 100 sene boyunca şike ile anılacaksak ki normal, Galatasaray hakkında soruşturma mahkeme kararı olmasa da Galatasaray içinde bunlar unutulmayacak.Siz kendinizi mahkeme kararı olmadığı için temiz göstermeye kalkmayın demek istiyoruz.Bir dünya itiraf var hakkınızda bize uygulanan soruşturma, ve gösterilen kararlılık hatta önyargı aynı dönemde size uygulansa daha ağır kararlarla karşılaşacaktınız belki de.Bizim iddanemizden çok daha sağlam birinci ağızdan itiraflar mevcut çünkü.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Google'ın bugünkü resmi de tesadüf bu ya , havuz
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Ben Ünal' a tepki verildiğini hatırlamıyorum. Verilmiş de olabilir doğrudur. Ancak o mesajda Ünal' a tepki verildiği söylenmiyor. Kimse Ünal yazmıyormuş zaten. Genel de Galatasaraylılar Ünal denmesine bir tepki vermiyor orası ayrı. Arkadaşın söylediği herkes Aziz Bey veya Yıldırım demek zorundadır. Hayır değildir. O da insandır. Benden farkı yoktur. Aynı fikirde olduğumuza sevindim
    Senden 40 yaş büyük birine git ismiyle hitap et napıyor bakıyım sana.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    tarihi olaylar o günün şartlarıyla değerlendirilir. 1976 senesinde olan bir olayı 2012 şartlarıyla değerledirip niye dava açılmadı diyorsun. Çapkınlık erkeğin elinin kiridir anlayışı ne ise o zamanlar maç bağlamak,şike yapmakta büyük takımların elinin kiriydi. Kimse kimseye soruşturma falan açamazdı anlayacağın.

O çok güvendiğiniz mahkemelerin bu güne kadar aldığı kararları birazcık bilsen eminim burada bu yazıları yazmazdın. Bu ülkede devlet için adam vurdum diyenleri mahkemeler salıverirken köşe yazısında ABD emperyalizmi ülkeyi ele geçiriyor diyen gazeteciler "emperyalizmi kötüledikleri" gerekçesiyle hapis yattılar. (örnekleri Uğur Mumcu-Sakıncalı Piyade adlı eserde çokça vardır)

yani senin anlayacağın verilecek kararların ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerinde etkili olacak durumlarda böyle hazırlıksız "inci sözlük" ağzıyla değilde biraz okuyarak bilinçli bir şekilde yorum yapmalısın. Çünkü bilmeden konuşuyorusun birisi bişey dediği zaman başka bişey ortaya atıyosun sonra başka bişey diyosun. Biraz yakın tarihi anlatan siyasi kitaplar okursan ne demek istediğimi anlarsın.
    Tamam en yakın zamanda ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerine ve siyasal kitaplar okuyarak şike hakkında biinçli mesajlar atıcağım.
    Bilmeden konuşuyorsun diyorsunda yaşı 21-22 olanların daha yeni doğdukları tarih 92 sezonu hakkında gerçekten çok bilgili olduklarınıda söyleseydin.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Kendi söylediğine kendin cevap verme ki mesajın anlamı olsun. Olsun mu ? Olsun. Bunu yapmamalı mısın ? Yapmamalısın. Sen bu mesaj cevap vermeli misin ? Hayır.

İyi günler sana.
    Bu kalitede bir mesaj sana yakışır mı ? Yakışır.

Nesil
    2007
    Yer
    34

Bu arada eğer üşenen varsa bu da tff resmi sitesinden 92-93 sezonu; http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=560

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Ne yapabilir en fazla?

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by LadroN View Post
    Ne yapabilir en fazla?
    Laflarıyla yerin dibine sokması yeter sana.Ve sanki Türkiye'de yaşamıyor gibi konusuyorsunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

kontrolden cikti burasi, adminler de kendi haline biraktilar artik.
    yalniz yoneticiler konusuyor, millet birbirine giriyor. bu kadar degerli mi bu GS ya da FB, vatan mi din mi? ne sacmaliyorsunuz siz boyle. birbirinizi kirmaya deger konular mi bunlar. gercekten komedi, oldu olacak savas baslatin bari. sari-lacivert sancaklilarla sari-kirmizi sancaklilar.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Dunki aciklamlari Sadri Sener yapsaydi 25468833'ci kere pdfk ya sevkedilmisti coktandir pdfkya sevkedilmiyor baskan ondan aklima geldi.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ettiğim kişiler de var desem sanırım cevap veremeyecek duruma geleceksin

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Ettiğim kişiler de var desem sanırım cevap veremeyecek duruma geleceksin
    Devam et o zaman bu saygıyla.Ense tokat filanda yap.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Devam et o zaman bu saygıyla.Ense tokat filanda yap.
    Sen haddine düşmez.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Aziz Yıldırım'dan bahsedilirken daha saygılı bir üslup takınılmasını isteyenlere sorayım;

Siz bir hırsıza Sayın Hırsız, bir katile Sayın Katil mi dersiniz?

3 Temmuz 2011'den bu yana gelişen bu süreçte şike olduğuna inanan herkese saldırgan cevaplar verdiniz. Kimseyi doğru dürüst konuşturmadınız. Şimdi durum farklı, ortada mahkeme kararları var. Aziz Yıldırım tahliye oldu diye aklandı sandınız sanırım? Hatırlatayım;

- Aziz Yıldırım'ın "Spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla Türkiye Profesyonel Süper liginde şike ve teşvik pirimi suçlarını işlemek suretiyle suç örgütü kurup yönettiği sabit olduğundan "Suçun işleniş biçimi ile suç konusunun önem ve değeri gözetilerek" 3 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Ancak Mahkeme, cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkileri gözetilerek cezayı 2 yıl 6 ay hapse indirdi.

Yıldırım'ın Süper Lig'de 1 Mayıs 2011 günü oynana Fenerbahçe - İstanbul Büyükşehir Belediye Spor, 8 Mayıs 2011'de oynana Karabük - Fenerbahçe, 15 Mayıs 2011'de oyna Fenerbahçe - Ankaragücü, 22 Mayıs 2011'de oynana Sivasspor - Fenerbahçe müsabakalarının sonucunu etkilemek için şike yapmak, 17 Nisan 2011'de oynanan Trabzon Bursaspor, 22 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir - Tranzonsğor ve 15 Mayıs 2011'de oynanan Trabzon - İBB müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla teşvik primi vermek suçlarını işlemek suçundan 2 yıl hapisle cezalandırıldı.

Yıldırım'ın cezası yönetici olmasından dolayı yarı oranında arttırılarak 3 yıla çıkarıldı. Suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle ceza yeniden arttırılarak 4 yıl 6 ay hapse çıkarıldı. Ancak ceza "sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri" gözetilerek 3 yıl 9 ay hapse indirildi.
    Aziz Yıldırım mahkeme kararlarına göre 6 yıl 3 ay hapis + 1.3 milyon Lira para cezası almıştır. Şimdi insanlar bu karara göre konuşuyorlar ve kimseden Aziz Yıldırım'a saygı göstermesini bekleme hakkınız yok.

Ayrıca Aziz Yıldırım'a Aziz diye hitap edemezsiniz diyenler bu forumda Sadri Şener'e ne şekilde hitap edildiğini de unutmasınlar. Sadri Şener de koskoca Trabzonspor'un başkanı sonuçta.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    Tamam en yakın zamanda ülkenin sosyolojik,kültürel,siyasal,ekonomik değerleri üzerine ve siyasal kitaplar okuyarak şike hakkında biinçli mesajlar atıcağım.
    Bilmeden konuşuyorsun diyorsunda yaşı 21-22 olanların daha yeni doğdukları tarih 92 sezonu hakkında gerçekten çok bilgili olduklarınıda söyleseydin.
    biraz anlaşmazlık olmuş. sen burada desen ki fenerbahçe 10-11 sezonunda şike yaptı bir şöyle dedi biri böyle dedi şu tape var falan veya desen ki 00-01 sezonunda cihan oskay şunları anlattı o dediğin 21 yaşındaki arkadaşların dediklerinin aynısı demiş olursun olaya o pencereden bakarız. Sen ise madem öyle 76 da da soruşturma açılsaymış 93 te mahkeme kararı var mı diyorsun. Bende sana o dönemin tarihi ile ilgili bilgili olsan bunları demezsin diyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Önce bakıyoruz Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası sonra bakıyoruz kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı.

Galatasaray son 1 senedeki duruşunu bundan güzel özetleyemezdi herhalde.
    Kişiler ve kurumlar ayrıldı ya Mehmetcim niye karıştırıyorsun bunları

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aziz Yıldırım'la koskoca Fenerbahçe Camiası'nı siz bir tutuyorsanız, diyecek söz yok zaten.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

İyi günler sana.
    Keşke sorumada cevap verseydiniz. Üslubu değerlendireceğinize.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Aziz Yıldırım'a Yıldırım dersin Aziz Yıldırım dersin ama Aziz demek amacının ne olduğunu belli etmektir. Aziz'in yanında Yıldırım yazmak zor geliyorsa o ismi hiç kullanma o zaman..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Kişiler ve kurumlar ayrıldı ya Mehmetcim niye karıştırıyorsun bunları
    http://www.youtube.com/watch?v=o06-GaKG4Z8

55:20

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Olm direk söylesene niye uğraştıyosun böyle yapınca daha mı havalı oluyo ?

Aziz Yıldırım böyle diyor mantıklısı da bu zaten ama yetkililer böyle düşünmüyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Olm direk söylesene niye uğraştıyosun böyle yapınca daha mı havalı oluyo ?

Aziz Yıldırım böyle diyor mantıklısı da bu zaten ama yetkililer böyle düşünmüyor.
    Ben deyince inanmıyorsunuz

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Havuz sistemi konusunda Sadri Şener'in açıklamaları

“Havuzu bozmak bir araya getirmek, ikiye bölmek Fenerbahçe’nin görevi değil, bu kanunlarla belirlenmiş. Çok incelemedim ama çıkar mı, çıkabilir mi onu çok bilmiyorum. Ama bunlar yanlış konuşmalar, tehditler. Bana göre doğru değil. Bu sene için bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Havuz bozulursa da Trabzonspor için çok bir önem arz etmez. Çünkü Trabzonspor Kulübü albenisi olan bir kulüptür. Çünkü Digiturk, Lig Tv ve ona benzer başka kuruluşlar bunu kar amacıyla yaparlar. Doğrudur Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan, Beşiktaş’tan, bizden büyük pay alırlar. Bizden sonra uzak ara bir uçurum vardır. Bugün Digituk’le Lig Tv’ye hangi kulübü alırsın deseler bana 4 kulüp yeterli der. Bu bir realite. Ama biz öyle yapmıyoruz, herkesin bir pay alması için çalışıyoruz. Bizim için çok fark eden bir şey olmaz. Trabzonspor bugün aldığı paradan daha fazla para alır. Çünkü seyredilebilir özelliği var. Ciddi bir taraftar topluluğu var. Haber niteliği var. Yaptığı transferlerle gündeme gelen bir kulüp. Dolayısıyla havuz sistemi bozulmuş bozulmamış biri çok da ilgilendirmiyor. Ama bozulacağını zannetmiyorum” cevabını verdi.

--------------------------------------------------------------------

Digitürk almıyorum sırf yanlı yayınları vs yüzünden.Havuz bozulurda birkanal sadece bizim maçları yayınlar ve ona göre para yalnızca bizim kulübe giderse hemen alırım yayını.Benim gibi düşünende birsürü adam var etrafımda.Bu işten zarar görecek olanlar anadolu ulüpleridir onlarda planlamalarını ona göre yapsınlar pek umrumda değil hiçbiriside.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Aziz Yıldırım'a Yıldırım dersin Aziz Yıldırım dersin ama Aziz demek amacının ne olduğunu belli etmektir. Aziz'in yanında Yıldırım yazmak zor geliyorsa o ismi hiç kullanma o zaman..
    Küçük düşürme amacım yok, en azından kendi adıma konuşabilirim Muhammet. Ben zaten Aziz Yıldırım yazıyorum ama yazmasam da bu bir sorun değildir. Normal isimle hitap ediyorum. Amacım şu nette dalga geçilen gibi Azize' ye getirmek falan değil. Bu adamın ismi Aziz ben de Aziz diyebilirim. Hiç bir anlam katmadan.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Digitürk Aboneleri Hangi Takımı Tutuyor: Galatasaray %34.8 Fenerbahçe %29.7 Beşiktaş %19.5 Trabzonspor % 6.2 Diğer %9.8 ..

KAYNAK: Digiturk Ekim 2008 sayısı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by Facx View Post
    Digitürk Aboneleri Hangi Takımı Tutuyor: Galatasaray %34.8 Fenerbahçe %29.7 Beşiktaş %19.5 Trabzonspor % 6.2 Diğer %9.8 ..

KAYNAK: Digiturk Ekim 2008 sayısı
    3-4 senede Fenerbahçe %50 Galatasaray %10 oldu. Bize 2008 verileriyle gelme lütfen(!)

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bu platform dahilinde, örnek veriyorum Aziz Yıldırım'dan Aziz, Ünal Aysal'dan Ünal, Sadri Şener'den Sadri diye bahsetmemeniz beklenir. Ha, istikrarlı ve inatçı bir çaba içerisinde değilseniz, bunu yaptınız diye ceza veya uyarı almazsınız, en fazla mesajınız değiştirilir.

Dediğim gibi, beklenti bu; mümkün mertebe buna uygun davranalım ve bu konuyu da daha fazla uzatmayalım.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Mesaj Yetkileri