Sayfa 404 / 483 İlkİlk ... 304354394402403404405406414454 ... SonSon
12,091 ile 12,120 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Futbol ekonomisti Tuğrul Aşkar havuzun bozulması durumunda Fenerbahçe'nin bugünkü kazancından en az %500 daha fazla bir yayın gelirine ulaşabileceğini söylemiş Ocak ayında (KAYNAK). Benzeri bir senaryo Galatasaray için de geçerlidir herhalde. Sonuçta olan Anadolu kulüplerine olur.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Havuzdan ayrılma mevzusu biraz karışık. Havuzdan ayrılıp maçları farklı kanal ile anlaşmak için yüklü tazminat vardır diye tahmin ediyorum. Sadece havuzdan çıkap paket olarak yine ligtvde yayınlanacak. Yani takım olarak yeniden Digitürk ile anlaşma olur.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Havuzdan ayrılma mevzusu biraz karışık. Havuzdan ayrılıp maçları farklı kanal ile anlaşmak için yüklü tazminat vardır diye tahmin ediyorum. Sadece havuzdan çıkap paket olarak yine ligtvde yayınlanacak. Yani takım olarak yeniden Digitürk ile anlaşma olur.
    Ömer Temmeli Twitterda tazminat yok dedi..

Havuzdan çıkılırsa doğal olarak iç saha maçlarını satabileceğiz..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

2050 yılında bile bu olay konuşulacak diyenlere katılıyorum, yıllar geçse de konuşulmaya devam edilecek. Tıpkı şimdi Malatya'ya giden doğanlar, Ankaragücü maçının konuşulduğu gibi.

Ortaya bir şeyler döküyorsunuz, şike yoktu, ne gerek vardı gibisinden, kendi açınızdan savunma yapıyorsunuz. Bizi biraz olsun anlamışsınızdır umarım, küme düşmesi garanti, oynatacak oyuncusu kalmamış, üstelik de İstanbul'da oynanacak Ankaragücü maçında şike yaptı deniyor Fenerbahçe mesela, buna karşı biz bir şeyler yazdığımızda, hep aynı şeyleri yazıyorsunuz oluyor.

Mahkemenin verdiği karara sonsuz katılacaksak, aynı mahkemenin benzer olaylarda neden farklı uygulamalarda bulunduğunu birisi bana açıklayabilirse, ben de mahkemeye saygı duyuyorum, verdiği karar doğrudur, şikeciyiz derim, aksi halde mahkemenin adil yargılama yaptığına inanmam.

Tabi bir de şu var, bu yargılamayı yapan mahkemeler kaldırıldı, kaldırılma gerekçesi neydi?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Serkan sen sezonları karıştırdın sanırım. Ayrıca o sezon Ankaragücü'nün bizi sahamızda 4-2, sizi de ilk maçta kendi sahasında 2-1 yendiğini de hatırlatayım.

Edit: Hatta sizi 2 kere yendiler o sezon. Türkiye kupasında da 4-2 yendiler.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

2010/11 sezonu:

Galatasaray-Ankaragücü 2-4
    Ankaragücü-Fenerbahçe 4-2 (kupa)
    Ankaragücü-Fenerbahçe 2-1
    Trabzonspor-Fenerbahçe 1-1
    Ankaragücü-Beşiktaş 1-0
    Ankaragücü-Galatasaray 3-2

Görüldüğü gibi Fenerbahçe'nin 2.maçta yani bitime 1 hafta kala puan kaybetmekten çekinmesi için ortada gayet mantıklı bir tablo var.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Serkan sen sezonları karıştırdın sanırım. Ayrıca o sezon Ankaragücü'nün bizi sahamızda 4-2, sizi de ilk maçta kendi sahasında 2-1 yendiğini de hatırlatayım.

Edit: Hatta sizi 2 kere yendiler o sezon. Türkiye kupasında da 4-2 yendiler.
    O zaman biz şikeciyiz, özür dilerim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Size şikecisiniz demiyor abi karıştırdığın sezonları düzeltmeye çalışıyor.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Size şikecisiniz demiyor abi karıştırdığın sezonları düzeltmeye çalışıyor.
    O demiyor ki ben diyorum, baksana evimizde Ankaragücü'nü bile yenemeyecek durumdayız, Ankaragücü çok güçlü, o sebeple şike yaparak yendik diyorum. Bana gösterdiği gerçeklerle.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Hayır öyle diyorum Oğuzhan. Birde Galatasaray'ın şikeyle suçlandığı sezona bakalım:

1992-93 sezonu:

Trabzonspor-Ankaragücü 3-1
    Fenerbahçe-Ankaragücü 1-2
    Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
    Galatasaray-Ankaragücü 3-0
    Ankaragücü-Trabzonspor 5-2
    Ankaragücü-Fenerbahçe 0-4
    Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
    Ankaragücü-Karşıyaka 0-5
    Ankaragücü-Galatasaray 0-8

Ankaragücü o sezon kendi sahasında Fenerbahçeden 4 yiyor sorun yok, Beşiktaştan 6 yiyor sorun yok, Karşıyakadan 5 yiyor sorun yok ama Galatasaraydan 8 yiyor şike, niye çünkü Galatasaray şampiyon oldu.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

O zaman ben çekiliyorum aradan,önceden yeterli süre tartıştım ben.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Hayır öyle diyorum Oğuzhan. Birde Galatasaray'ın şikeyle suçlandığı sezona bakalım:

1992-93 sezonu:

Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
    Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
    Ankaragücü-Karşıyaka 0-5

Ankaragücü o sezon kendi sahasında Fenerbahçeden 4 yiyor sorun yok, Beşiktaştan 6 yiyor sorun yok, Karşıyakadan 5 yiyor sorun yok ama Galatasaraydan 8 yiyor şike, niye çünkü Galatasaray şampiyon oldu.
    Bir de şunu öğrensem çok iyi olacak, Fenerbahçe nasıl şike yapmış Ankaragücü maçında? Mesela doğru ya da yalan, Galatasaray için Zalad ismi geçiyor, Fenerbahçe nasıl yapmış?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

1992-93 sezonu:

Beşiktaş-Ankaragücü 4-0
    Ankaragücü-Beşiktaş 0-6
    Ankaragücü-Karşıyaka 0-5

Tamam Galatasaray Ankaragücü maçında şike yapmadı.
    Bir dünya itirafın olduğu verdiği teşviklere ne diyeceksiniz onu nasıl savunacaksınız acaba.Bizde herkes inkar ediyor yine de infaz gerçekleşiyor Galatasaray'ın ise bir çok itirafı mevcut ama unutturulmaya çalışılıyor.Soruşturma açılamıyor o zamanda yasa da olmadığı için.
    97 yılında vahap beyaz ahmet çakar ın hiç olmayacak iki penaltısıyla başlayan şampiyonluk seriniz var, üstelik istanbulspor maçında 96 ya kadar bekliyor galatasaray gol atsın diye baktı olmuyo uzaktan yakından penaltıyla alakası olmayan bir pozisyon penaltı verip tak gol maç bitiyor.Ertesi hafta aynı senaryo ahmet çakar tarafından beşiktaş karşısında uygulanıyor ve lig kopuyor o iki haftada.
    Ergün Gürsoy ve Haluk Ulusoy iş birlikleri unutulacak cinsten değil.
    Bizim bu şekilde suçlanabileceğimiz hiçbirşey yokken ortada, sahada ki mücadeleleri açın da izleyin tüm rakipler adeta düşmanla maç yaparcasına oynuyor bize karşı.
    Aynı rakiplerin bide trabzon dan yediği goller var ki evlere şenlik.
    Kayıp milyon dolar davasına Fenerbahçe davaya müdahil olmak istiyor tanıklarımız var paranın Denizli ye teşviğe gittiğine dair diye o da reddeliyor ilginçtir.
    O paranın nereye gittiğini kanıtlayamadı Galatasaray hala.Bizim ise gerek klup kasasından gerek yöneticilerin kendi hesabından çıkmış ne gideri olduğu ispatlanamayan bir kuruş yok ortada.
    Bize itham edilen ancak gerek bu yıl gerekse önceki yıllarda da siz tarafından yeterince örneği gördüğümüz transfer şikesine hiç girmeye gerek yok..

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Kaç kere yazdım; ceza alanlar kadar paçayı kurtaranlar da var diye. Fenerbahçe o maçta 3 penaltı kullanmıştı değil mi? Ankaragücü 28.dakikada hem de kalecinin atılmasıyla 10 kişi kalmıştı değil mi? Ve maçın hakemi tabi ki Cüneyt Çakır, hiç şaşırmadım (sen yorulmadan ben yazayım; son şampiyonluk maçının hakemi de Cüneyt Çakır'dı evet).

Bekir bile maradona kesilmişti, 4.golde ipe dizmişti savunmayı maşallah. İnşallah aynı çalımları ve o tarz bir golünü tekrar izlemek nasip olur bizlere.

Cüneyt Çakır şike yapmamıştır olsa olsa "gönül şikesi" yapmış olabilir ama savunmadan 1 oyuncuyu bile bağlasan olay biter zaten. 90 dakika normal oynar, pozisyonu gelince takar çelmeyi penaltı yaptırır ya da omuz omuza mücadele ediyormuş gibi görünür ama pozisyonu bozacak müdahaleyi yapmaz ne sen anlarsın ne ben.

Ha yeri gelmişken Kağan Söylemezgiller-Emre vakası da o dönemle ilgiliydi değil mi yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

İstanbulspor maçı hani şu Arif'in el serçe parmağı çime taklıpta penaltı kazandırdığı Gs'nin 3-2 yendiği maç dimi dün gibi hatırlıyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe şikeyi nasıl yapmış Ankaragücü maçında? Madem ki mahkemenin her dediği doğru, kimi göstermiş mahkeme Ankaragücü için?

Dedikodularla iş yapacaksak, burada Zalad lafı geçtiğinde tepki göstermeyeceksiniz. Malatya'ya giden doğanlar dendiğinde tepki göstermeyeceksiniz, adalet bekçisi olacaksanız, tarihinizde sahtekarlıklar olmayacak ancak o zaman çıkıp bekçilik yapabilirsiniz.

Selçuk Şahin mesela, 40 metreden bir gol atmıştı, futbol hatalar oyunudur denmez mi? Hata olmayacaksa gol de olmaz, o zaman Trabzon'un attığı bir gol vardı mesela, ona da aynı şekilde tepkilerinizi bekliyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kaç kere yazdım; ceza alanlar kadar paçayı kurtaranlar da var diye. Fenerbahçe o maçta 3 penaltı kullanmıştı değil mi? Ankaragücü 28.dakikada hem de kalecinin atılmasıyla 10 kişi kalmıştı değil mi? Ve maçın hakemi tabi ki Cüneyt Çakır, hiç şaşırmadım (sen yorulmadan ben yazayım; son şampiyonluk maçının hakemi de Cüneyt Çakır'dı evet).

Bekir bile maradona kesilmişti, 4.golde ipe dizmişti savunmayı maşallah. İnşallah aynı çalımları ve o tarz bir golünü tekrar izlemek nasip olur bizlere.

Cüneyt Çakır şike yapmamıştır olsa olsa "gönül şikesi" yapmış olabilir ama savunmadan 1 oyuncuyu bile bağlasan olay biter zaten. 90 dakika normal oynar, pozisyonu gelince takar çelmeyi penaltı yaptırır ya da omuz omuza mücadele ediyormuş gibi görünür ama pozisyonu bozacak müdahaleyi yapmaz ne sen anlarsın ne ben.

Ha yeri gelmişken Kağan Söylemezgiller-Emre vakası da o dönemle ilgiliydi değil mi yanlış mı hatırlıyorum yoksa?
    Bu mesajı okurken 20.dk'da penaltı gelene kadar maçın kıran kırana geçtiğini, Cüneyt Çakır'ın iddianamede baş harfinin bile geçmediğini, Bekir'in attığı golde savunmayı ipe dizmediğini sadece 1 tane çalım attığını yani MARADONA kesilmediğini göz ardı etmemiz gerekiyor mu ?

Not: Her çalım atan Maradona ise özür diliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ts'nin başarısız kaldığı şike girişimi
    http://rutube.ru/video/c8665b7bb8d4e...6467774dde404/

Fb şike yaptı diyecekler ama bu gol temiz olucak yok öyle yağma

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Bu mesajı okurken 20.dk'da penaltı gelene kadar maçın kıran kırana geçtiğini, Cüneyt Çakır'ın iddianamede baş harfinin bile geçmediğini, Bekir'in attığı golde savunmayı ipe dizmediğini sadece 1 tane çalım attığını yani MARADONA kesilmediğini göz ardı etmemiz gerekiyor mu ?

Not: Her çalım atan Maradona ise özür diliyorum.
    İzleyelim.

* İlk penaltıya eğer gerçekten penaltı diyorsanız hiç boşuna tartışmayalım.

* Bekir'in golünde 4:56'te durdurup tekrar oynat ve sadece o çalımla geçtiği oyuncunun hareketlerini izle (5.29 da daha yakın görüntüsü var). Sonra 5.18'de aynı pozisyonun tekrarında net göreceğin gibi Mehmet Topuz pası verdikten sonra Topuz'un karşısındaki oyuncunun önce Bekir'e doğru koşup sonra birden durması da enteresan değilse başkada bir şey demiyorum.

[YOUTUBE="yhUeW-o3oi0"]6-0[/YOUTUBE]

* 5.golde Alex'in frikiği için geçen sezon süperfinalde Trabzon-GS maçında Tolga'nın yediği frikik golüne o kadar laf edenler ne diyecek çok merak ediyorum. 6.37'de durdurup yalancıktan da olsa uçabilir miymiş kaleci görebilirsiniz. Özden'in o maçta yediği bütün goller şüpheli zaten.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Abi gözünü seveyim tüm penaltı kararları doğru orada yaa topla alakası yok direk oyunculara müdahaleler hepsinde.

Özden de sonradan girdi oyuna.Kalecinin kırmızı kart görmesini ayarladıysa başkan bilemem ama bana pek olası gelmedi.

Bekir olayına da bakıyorum.5.29'da Bekir'e giden adamın bırakma sebebi Bekir'in önüne başka bir savunma oyuncusu gelmesi daha da önemlisi sanki adam müdahale edebilecek durumda değil gibi yetişemez.Ondan hemen sonraki tekrarın başladığı an bunu görmek , anlamak mümkün.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

İzleyelim.

* Bekir'in golünde 4:56'te durdurup tekrar oynat ve sadece o çalımla geçtiği oyuncunun hareketlerini izle (5.29 da daha yakın görüntüsü var). Sonra 5.18'de aynı pozisyonun tekrarında net göreceğin gibi Mehmet Topuz pası verdikten sonra Topuz'un karşısındaki oyuncunun önce Bekir'e doğru koşup sonra birden durması da enteresan değilse başkada bir şey demiyorum.

* 5.golde Alex'in frikiği için geçen sezon süperfinalde Trabzon-GS maçında Tolga'nın yediği frikik golüne o kadar laf edenler ne diyecek çok merak ediyorum. 6.37'de durdurup yalancıktan da olsa uçabilir miymiş kaleci görebilirsiniz. Özden'in o maçta yediği bütün goller şüpheli zaten.
    Cech'in Nihat'tan yediği gol, şikeyle kazanılmış avrupa üçüncülüğü.

Komedi yahu ama keşke böyle yargılansaydık, yetkili mahkemede işin spor kısmıyla yargılansaydık.

Adaleti sağlayamadığı için kaldırılan mahkemelerde değil, yasanın gösterdiği mahkemelerde yargılansaydık.

Bu yargılamadan bir şey anlamadık çünkü her talep, gerekçesi söylenmeden reddedildi, yazılmış senaryo oynandı yoksa şu taleplerin neden kabul edilmediğini, kabul edilmesinde ne sakınca olduğunu söyleyebilecek var mı?

Biz bu talepler tahtında, mahkemeden;
    Soruşturmayı yapan Savcı Mehmet Berk’in duruşmalara katılmasını istedik, reddedildi.

Haksız Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütü iddiası nedeniyle hakkımızda kişisel mali ve ekonomik inceleme yapılmasını talep ettik, reddedildi.

Tapelerin, ses kayıtlarının tarafımıza verilmesini ve bu kayıtlar üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını istedik.

Teknik ve Fiziki takip tutanaklarını düzenleyen ve imza altına alan polislerin tanık olarak incelenmesini talep ettik.

Duruşmalarda değil de bizim olmadığımız ara celsede dinlenen İlhan Helvacı, Lütfü Arıboğan’ın kendilerine soru sorabilmemizin sağlanması için duruşmalarda dinlenmesini istedik.

Gençlerbirliği müsabakasında "Trabzonspor için oynadık" diyen Serkan Çalık, Aykut Demir ve Hurşut Meriç isimli futbolcuların dinlenmesini talep ettik.
    Eskişehir–Trabzonspor maçı ile ilgili olarak Ünal Karaman ve Selçuk İnan’ın tanık sıfatıyla dinlenmesini talep ettik.

Eskişehir - Trabzonspor maçında 12 futbolcunun dinlenmesini talep ettik,
    Fenerbahçe- İBB maçında İbrahim Akın’ın savcılık ifadesinde hazır bulunan ve savcının baskı ve yönlendirme yaptığına tanıklık eden Avukat Mehmet Ali Bilen’in dinlenmesini talep ettik.

Karabükspor - Fenerbahçe maçında, Mustafa Çevik ve Ergün Başkaya isimli şahıslar ile bu ifadelerde adı geçen Karabük Kalecisi Bülent Ataman ve Karabük oyuncusu Muhammet Özdin’in dinlenmesini talep ettik. Ve bu taleplerimiz reddedildi.

Sivas - Fenerbahçe maçında 13 futbolcu ve Rıza Çalımbay’ın
    İBB - Trabzonspor maçında 2 futbolcunun
    Ve son olarak TFF Kurul Üyeleri’nin dinlenmesini talep ettik.

Ve bu taleplerimiz reddedildi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

2. kaleciyi ayarlamışız

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İzleyelim.

Mesajın baştan aşağı itham ve iftira dolu. Onursal üyeye yakışmamış buna rağmen cevap vereceğim.

İlk penaltı gayet normal bence. Zamanında da tartışılmıştı ama kesin bir yargıya varamadı kimse. Senin burada daha başlamadan bitirmeye çalışman komik olmuş. Konya-Trabzonspor maçında eller gayet açıkken penaltı olup olmadığı hakem tarafından yorumlanırken burada niye %50'lik bir pozisyonda yorumlanmasın ?

Bekir'in golünde videoyu koyman iyi olmuş çünkü ilk mesajına bakarsak en az 3 çalım atması gerekirdi ama maalesef bir tane var. Adamın durması ve onu şüpheyle yorumlamanın yanında yine bu tartışmayı da başlatmadan bitirmen komik olmuş.

Saniyelere dikkat ediyoruz değil mi ? Adamın durduğu saniyenin tam da Bekir'i karşılayan bir oyuncunun gelmesiyle aynı saniye olması bence de tesadüf değil. Kaldı ki 10 kişisiniz, dakika olmuş 73, rakip sahanın her yerinde ezmiş seni ama sen ters tarafa yönelen karşılayanı da olan bir adamı arkadan kovalamadın penaltı yapmayı riske etmedin diye suçlusun öyle mi ? Şaşırmadık.

5.goldeki kaleci hatası mı ne denecekse onu başka kalecilerin yediği gollere benzeteyim diye başladım bu cümleyesonra farkettim maç 4-0'ken gol yiyen bir kalecinin şike yapmadığını savunuyorum. Fenerbahçe'nin acil averaja ihtiyacı vardı zaten o dönem.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Mesajın baştan aşağı itham ve iftira dolu. Onursal üyeye yakışmamış buna rağmen cevap vereceğim.
    onursal uyelikle ne alakasi var cozemedim herkes istedigi yorumu yapar yahu saçma saçma konusuyorsun

aziz yildirim dun bana gore blof yapmistir havuz konusunda taraftarlara oynuyor , kolay kolay hic bir takim havuzdan çekilemez ,
    "Bence" havuzdan çekilme yerine biz aklanana kadar baskanligi birakiyorum deseydi daha dogru olurdu.

sike konusua gelince o yil feneri-besiktasi-karsiyakasi farkla yener , galatasaray fark atinca ismi sike olur halbuki galatasarayin 1-2 gol atmasi yetiyordu zaten sampiyon olmasina , geçen yil benim tek suphelendigim nokta sike konusunda yani bulent uygun - fenerbahçe maçlari olmustur. geçen yil degil sadece geçmis 2-3 yil icindede.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Abi gözünü seveyim tüm penaltı kararları doğru orada yaa topla alakası yok direk oyunculara müdahaleler hepsinde.

Özden de sonradan girdi oyuna.Kalecinin kırmızı kart görmesini ayarladıysa başkan bilemem ama bana pek olası gelmedi.

Bekir olayına da bakıyorum.5.29'da Bekir'e giden adamın bırakma sebebi Bekir'in önüne başka bir savunma oyuncusu gelmesi daha da önemlisi sanki adam müdahale edebilecek durumda değil gibi yetişemez.Ondan hemen sonraki tekrarın başladığı an bunu görmek , anlamak mümkün.
    İlk penaltıda Alex ayağını takıyor. Diğer 2 penaltı doğru ama dediğim gibi oyuncuyu ayarlarsın adam gelir normal pozisyonun içinde gelişen bir olay gibi penaltıyı yapar. Ankaragücü'nün o sezon aldığı skorlarla ve kadro kalitesiyle tamamen zıt görüntüde bir savunma hattı var sahada. Bu takım bu kadar dağınık, bu kadar kontrolsüzse 4 büyüklere karşı oynadığı 9 maçta 5 galibiyet 1 beraberliği nasıl almış enteresan. Sana mantıklı geliyor mu? Birde neden Fenerbahçe'nin kritik maçlarının büyük çoğunluğuna Cüneyt Çakır atanıyor? Bunların hepsi mi normal.

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    2. kaleciyi ayarlamışız
    Neden olmasın? Maç içinde de devre arasında her türlü iş dönebilir. Emre Kağan'a mesaj çekiyorsa maç içinde hayli hayli "oğlum kaleciye söyle kasmasın, gereğini yaparız" da diyebilir. Bu bir senaryo, ama olmayacak bir şey değil. Maçlarda "abi asılmayın düşeceğiz" tarzı muhabbetlerin de döndüğü biliniyor futbolcular arasında. Şike sadece parayla da olmaz, ,hatır şikesi denen olay var.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by byariff View Post
    onursal uyelikle ne alakasi var cozemedim herkes istedigi yorumu yapar yahu saçma saçma konusuyorsun.
    Boşver biz alıştık böyle şeylere. Ya yaşından girerler (o yüzden profilden kaldırdım) ya adminliğinden onursal üyeliğinden vs... Belirli kişilerin klasik belaltı saldırılarına takılmamak gerek fazla. Adalet bekçisi... neyin kafasını yaşıyorsunuz... savcı kafası sizinki... karşındaki sana mantıklı cevap veremiyorsa karşılaşacağın kelimelerdir.

Fenerbahçe sohbet alanına gir 6365.mesajdan sonrasını oku sonra bir de MeMo'nun yazdığını (6378). Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. kimlere laf anlatmaya çalışıyoruz ki...
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Boşver biz alıştık böyle şeylere. Ya yaşından girerler (o yüzden profilden kaldırdım) ya adminliğinden onursal üyeliğinden vs... Belirli kişilerin klasik belaltı saldırılarına takılmamak gerek fazla. Adalet bekçisi... neyin kafasını yaşıyorsunuz... savcı kafası sizinki... karşındaki sana mantıklı cevap veremiyorsa karşılaşacağın kelimelerdir.

Fenerbahçe sohbet alanına gir 6365.mesajdan sonrasını oku sonra bir de MeMo'nun yazdığını (6378). Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. kimlere laf anlatmaya çalışıyoruz ki...
    O onursal üye muhabbeti biraz aşırı olmuş olabilir özür dilerim ama gören de ben sana o kadar satır sırf bel altı saldırdım hiç yazdıklarına cevap vermedim sanır.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Bide şu ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan 1 milyon dolar davasının görmezden gelinen gerekçeli kararını tekrar hatırlatayım:

Polat'ın gerekçeli kararı açıklandı

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı ve ilk duruşmasında beraat ettiği davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkemenin 2 sayfalık gerekçeli kararında, Polat'ın, kulübe ait 1 milyon doları kendisi ya da başkası menfaatine sarf ederek ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığı hatırlatıldı.

Adnan Polat hakkındaki iddialara ve duruşmadaki savunmasına da yer verilen gerekçeli kararda, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca 4 Nisan'da mahkemeye gönderilen yazıda, incelenen belgelerde iddianamede bahsi geçen suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmediği belirtildi.

Kararda, ''Galatasaray Spor Kulübü'ne ait 1 Ocak-31 Aralık 2006 tarihleri kesin hesap dönemine ait Denetleme Kurulu raporu incelendiğinde, gelir ve giderlerin bütçeye uygunluğunun tespit edildiğinin ve rakamların kayıtlara uygun olduğunun saptandığı anlaşılmıştır. Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'nca 30 Mayıs'ta gönderilen yazıda, iddianamede bahsi geçen 1 milyon 23 bin dolar tutarlı ödemenin 'Rigobert Song' isimli futbolcuya alacağına mahsuben ödendiği ve bu futbolcuyla yapılan sulh ve ibra sözleşmesinin makbuz yerine geçtiği belirtilmiştir'' denildi.

''Atılı suçu işlediğine dair delil yok''

Sanığın cezalandırılmasının talep edildiği hatırlatılan kararda, şunlar kaydedildi:

''Atılı suçun mağduru olması gereken Galatasaray Spor Kulübü'nün bu yönde bir iddiası ve şikayeti bulunmadığı gibi, cevabi yazılarda bu paranın Song isimli futbolcuya ödendiğini belirtmeleri, Galatasaray Spor Kulübü'nün suç tarihini de içine alır şekilde denetlenmesine ilişkin Denetim Kurulu raporunda, kayıtlarında herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığının anlaşılması ve yine suç tarihini de içine alır şekilde düzenlenen Dernekler Başkanlığı'na ait raporda suça konu paraya ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemesi karşısında atılı suçu işlediğine dair delil bulunmayan sanığın beraatine karar vermek gerekmiştir.''
    Yani ortada KAYIP 1 MİLYON DOLAR diye bir şey yok.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şike sadece parayla da olmaz, ,hatır şikesi denen olay var.
    İşte bunlar araştırılsın, Trabzon'un attığı gol, hiç bir önemi olmamasına rağmen uzatma dakikalarında Karabük kalecisinin gol atmak için Fenerbahçe ceza sahasına gelmesi, hakkında yaptığı iddia edilen konuşmalar.

Eğer mahkeme her iddiaya aynı ciddiyetle yaklaşsaydı, durum farklı olurdu. Yineliyorum, bu taleplerin kabul edilmesinin ne zararı olurdu;

Soruşturmayı yapan Savcı Mehmet Berk’in duruşmalara katılmasını istedik, reddedildi.

Haksız Ekonomik Çıkar Amaçlı Suç Örgütü iddiası nedeniyle hakkımızda kişisel mali ve ekonomik inceleme yapılmasını talep ettik, reddedildi.

Tapelerin, ses kayıtlarının tarafımıza verilmesini ve bu kayıtlar üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasını istedik.

Teknik ve Fiziki takip tutanaklarını düzenleyen ve imza altına alan polislerin tanık olarak incelenmesini talep ettik.

Duruşmalarda değil de bizim olmadığımız ara celsede dinlenen İlhan Helvacı, Lütfü Arıboğan’ın kendilerine soru sorabilmemizin sağlanması için duruşmalarda dinlenmesini istedik.

Gençlerbirliği müsabakasında "Trabzonspor için oynadık" diyen Serkan Çalık, Aykut Demir ve Hurşut Meriç isimli futbolcuların dinlenmesini talep ettik.
    Eskişehir–Trabzonspor maçı ile ilgili olarak Ünal Karaman ve Selçuk İnan’ın tanık sıfatıyla dinlenmesini talep ettik.

Eskişehir - Trabzonspor maçında 12 futbolcunun dinlenmesini talep ettik,
    Fenerbahçe- İBB maçında İbrahim Akın’ın savcılık ifadesinde hazır bulunan ve savcının baskı ve yönlendirme yaptığına tanıklık eden Avukat Mehmet Ali Bilen’in dinlenmesini talep ettik.

Karabükspor - Fenerbahçe maçında, Mustafa Çevik ve Ergün Başkaya isimli şahıslar ile bu ifadelerde adı geçen Karabük Kalecisi Bülent Ataman ve Karabük oyuncusu Muhammet Özdin’in dinlenmesini talep ettik. Ve bu taleplerimiz reddedildi.

Sivas - Fenerbahçe maçında 13 futbolcu ve Rıza Çalımbay’ın
    İBB - Trabzonspor maçında 2 futbolcunun
    Ve son olarak TFF Kurul Üyeleri’nin dinlenmesini talep ettik.

Ve bu taleplerimiz reddedildi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bide şu ısıtılıp ısıtılıp önümüze konan 1 milyon dolar davasının görmezden gelinen gerekçeli kararını tekrar hatırlatayım:

Yani ortada KAYIP 1 MİLYON DOLAR diye bir şey yok.
    Keşke Fenerbahçe de bu davada olduğu gibi, spor ile alakalı mahkemede yargılansaydı da, bu denetleme yapıldı, usulsüzlük yok denilen raporlar geçerli sayılsaydı.

Fenerbahçe'nin hesapları da incelendi, savcının şike/teşvik amaçlı kullanıldığını iddia ettiği paraların hiçbirinin bu amaçla kullanılmadığı, 2 ayrı denetleme sonucu ortaya çıktı.

Yetmedi, şahsi hesaplarımızı da inceleyin, varsa usulsüzlük gerekeni yapın dendi ama şahsi hesapların incelenmesini de kabul etmedi mahkeme.

İsyanımız buna, siz ne kadar anlamak istemeseniz de, yargılama hiç ama hiç adil olmadı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri