Quote Originally Posted by C h A o S View Post
Balta'ya 2-3 ay yok diyorlardı.Bende şu anda tedavi görüyor sanıyordum.Adam maça çıkmış.Kulübün net bir açıklama yapması lazım.Hakan'ın sakatlığı konusunda bilgi kirliliği var.
Anladığım kadarıyla oynamasına engel bir sakatlığı yok ancak ameliyat olması gerekiyor yoksa her an gümleyebilir. Hani bazı oyuncular sezonun ikinci yarısında sakatlanırlar ameliyat olmaları gerekir ama sezon sonuna ertelerler ya takımı yalnız bırakmamak için onun gibi bir şey sanki. Sadece tahmin...

Resmi sitede şunları bulabildim sakatlığıyla ilgili:

21.05.2012: "MR çektiren Hakan Balta’nın ön ve arka çapraz bağlarında kısmi zedelenme tespit edildi."

26.05.2012: (Sağlık kurulu başkanı Burak Kunduracıoğlu'nun açıklaması)

"Hakan Balta’nın da bir darbe sonucunda dizinde bir esneme meydana geldi. Medical Park’ta yaptığımız MR’lar sonucunda hem arka çapraz bağlarında hem de ön çapraz bağlarında kısmi bir zorlanma olduğunu tespit ettik. Onun da tedavisine hemen başladık. Zaten iki hafta geçti. Ödemi kalmadı. Hareket kısıtlılığı yok. Tahmin ediyorum dört ile altı hafta arasında koşulara, antrenmanlara başlayıp yeni sezon öncesinde sıkıntısız bir şekilde bizimle birlikte olacaktır Ayağa bir vida ya da bir platin takıldığı zaman ayağın biyokimyası bozuluyor. Bozulunca yüklenme sırasında sakatlıklara yol açıyor. Tabii ben kötü bir senaryo çizdim. Sakatlanmayabilir de ama biz yoğurdu üfleyerek yiyelim. Gelecek sene bir sıkıntı olmadan bir an önce önleyelim, tedbirini alalım. Spor hekimliğinde en önemli kavram koruyucu olmaktır. Nasıl biz antrenmanda ya da maçta oyuncularımızı koruyorsak aynı hassasiyeti milli takımlardan da bekliyoruz."

08.07.2012: (Avusturya kampındaki idman)

Basına ve taraftara açık olarak gerçekleştirilen akşam idmanı, performans uzmanımız Scott Piri yönetimindeki fizik çalışmasıyla başladı. Yaklaşık 20-25 dakika süren egzersizler sonrasında çift kale maça geçildi. Ve savunma arkasına koşu denemeleri yapıldı.

Bu bölümde Hakan Balta, Scott Piri yönetiminde kuvvet ve koordinasyon çalışması gerçekleştirdi. Son bölümdeki dar alanda çift kale maçta Hakan Balta da hazır bulundu.