-
27.Temmuz.2006, 14:53
Öncelikle bakış açısının ve önyargının ne kadar önemli olduğunu yapılan yorumlardan sonra bir kez daha anladım..
Eğer bu maça çıkarken antrenör Daum olsaydı ve haftaiçi tüm antremanlarda Semih'i oynatıp maça da Anelka'yle başlasaydı hemen "bak gençleri ne kadar çabuk harcıyor" denilecekti.. Ama Zico yapınca sorun olmadı, çünkü Daum'a kimse saygı duymuyor..
Burdan Zico yanlış yaptı yorumu çıkmasın, Zico bence de doğrusunu yapmıştır. anelka gidecekse bu maçta oynayarak kendini göstermeli ve öyle gitmelidir. Ama gitmezse Fenerbahçe için ortada bir sorun var demektir. Fenerbahçe ileri ucu Anelka-Tuncay ikilisi şeklinde oluşmamalı. Bu ikinci oyuncu da santrafor değil. Fenerbahçe'nin sırtı kaleye dönük oynayabilecek bir santrafora ihtiyacı var.. Bu Semih olabilir tabi ama bence anelka şu an teklif varken bence satılmalıdır..
Can Arat.. Daum'a en çok kızdığım noktalardan biriydi.. Zico oynattı ve Can beğeni topladı.. Ama biraz abartmıyor muyuz? B 36 Torshavn kaç defa Fenerbahçe kalesine gelebildi, savunmayı ne kadar zorladı? Can'ı tabi ki takdir edelim ama böyle bir maçta da bir anda göklere çıkartmayalım..
Geçen sene lige ara verildikten sonra Fenerbahçe'nin bir maçında Daum oyuncu değiştirmedi diye yerden yere vurulmuştu, Daum "takım belli bir süredir beraber oynamıyor, takımın beraber oynama alışkanlığı kazanması için oyuncu değiştirmedim.." dediğinde herkes tepki göstermişti.. Zico'nun yaptığı da aynı şey.. Mantıklı olan şey..
Bu arada bir sorun da Fenerbahçe'nin üst düzey takımlara karşı nasıl oyanayacağı.. Zayıf takımlara göre tabi ki 4-3-1-2 iyi bir sistem.. ama Fenrbahçe'nin şampiyonlar ligine kalırsa bu sistemde zorlanacağını düşünüyorum..
Zico'nun ilk maçının zayıf bir takıma karşı oynaması onun ve Fenerbahçe açısından avantaj.. Uygulamayı düşündüğü sistem gerçekten tüm Fenerbahçe taraftarını da mutlu edecektir.. (klasik Milan 4-3-1-2'si..)
Eğer iyi bir santrafor ve gelirse Lugano ile Fenerbahçe daha da güçlenecektir..
Mesaj Yetkileri