Hakan Balta milli takımın as oyuncusu diyordun. 2-3 dandik maçta Hasan Ali oynadı diye hemen as mı oldu diyordun. Hasan Ali milli takımın yedek sol beklerinden biri diyordun. Ne oldu?Gördüğün gibi Hakan Balta yok. Fanatizm yapan ben miyim, sen misin? Hakan Balta'yı yeni yapılanmada A.Avcı düşünmüyor demiştik o kadar ama ciddiye almamıştın.
Milli kadroyu beğenmedim açıkçası. Üç büyükler dışında takım mı yok Allah aşkına? Alper Potuk neden kadroda yok? 2 yıl öncenin şampiyonu Bursaspor'dan bir tane bile futbolcu yok. Çok basit bir kadro seçimi olmuş, üç büyüklerdeki oynayan adamları almış, gerisi yok.
M.Topuz'un kadroya neden alınmadığını da anlamadım, bu adama kastları var herhalde hiçbir şekilde almıyorlar.
Beşiktaş'tan Necip, G.Saray'dan Emre Çolak'ın olmaması da apayrı saçmalık. İkisi de gelecekte bu takımın önemli isimleri olacakken kadroya almamak çok büyük hata. Ayrıca yine Sinan Bolat neden yok, onu da anlamış değilim.
--
Edit:
Kurduğun orta sahalar çok ofansif kaçıyor, savunma zaafiyeti ortaya çıkar, kesici adam şart. Selçuk-Emre-Nuri-Topal dörtlüsünden ikisini oynatır (M.Topal kesin oynar, yanına birini ilave eder), ileriyi de Hamit-Arda-Sercan-Burak ile kurar.Selçuk-Emre-Nuri
Solda Arda-Sağda Hamit.
Burak
Yada orta sahayı Selçuk-Nuri yapıp İleri hattı Arda-Pektemek-Burak-Umut'ta olabilir.
Mantıklı olan; Hamit-Topal-Selçuk-Sercan / Arda-Burak olur ileri hat.
Nuri fazla forma şansı bulamadığı için kendi takımında bence yedek kalmalı, Selçuk daha formda ve ileri hatla uyumu daha iyi. Emre'yi de seçebilir hoca. Ama kesin Topal oynar, Emre-Selçuk olursa çok ofansif olur, ileriyi iyi çıkarız ama savunma olmaz.
Abdullav Avcı,Nuri'yi ilk 11 de düşünür diye düşünüyorum.Topal aklımdan çıktı bir an.Ofansife yöneldim direk.
Eleme maçlarında bence Emre kesik yiyebilir.Rasant'ın kurduğu kadro ideal.O kadroda Nuri olucaktır diye düşünüyorum bir tek.
Ayrıca Umut ve Pektemek'de Avcı'nın gözdeleri.İleri hatta varyasyonlar olabilir.
Birde umarım bir ara Arda'yı 10 numarada denemişti o hatasından vaz geçer.Arda'ya kanattan başkası yaramaz.
Kadroya alınmaması Hakan'ın Hasan'dan iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.Hakan Balta şu haliyle milli takımın banko sol bekidir.Abdullah Avcı çağırmadıysa vardır bir sebebi.Kendi bilir.Size göre Hasan Ali dünya çapınca mükemmel bir sol bek herhalde bu kadar öve öve bitiremediğinize göre.Eylüldeki grup maçlarında hep birlikte görürüz kim oynuyor kim yedek oluyor.
kendi kendini kandirmayi birakdün hasan aliyi izledinmi? gökhan gönülden daha iyiydi gökhan asistin disinda macta nerdeyse yoktu hasan ali sürekli soldan bindirdi o kadar cok top getirdiki birde adam gibi orta acabilse süper bir sol bek bana göre.. hakan balta hasan aliden iyiyse neden ozaman galatasaraylilarin %95 i sol bek lazim bu takima diye yirtiniyor
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Hala ısrar ediyorsun ya ona şaşırıyorum
Hakan Balta'nın H'sini düşünmüyor Abdullah Avcı, savunmanın bir anlamı yok. Eğer düşünüyor olsaydı, haziran ayında yaptığımız hazırlık maçlarındaki kadroda H.Balta kendine yer bulurdu. Onunla da yetinmedi, bu en son kadroda da yok.
Dünya çapında falan diyen yok, sadece sen kabul etsen de etmesen de milli takımın sol beki Hasan Ali'dir. İkinci adam da İsmail Köybaşı'dır. (İsmail'i belki birinci sol bek olarak da düşünebilir, onu bilemiyorum, şu an sakat olduğu için bu konuda yorum yapamayız.) Lakin şunu gördük ki sakat İsmail'i bile kadroya çağırıyorsa eğer ve açık açık da "İsmail bu takımın bir parçasıdır, kondisyoner eşliğinde bizimle çalışacak" diyorsa, şu mesajı açıkça vermiştir: "Hasan Ali ve İsmail Köybaşı benim sol beklerimdir, milli takımın sol bekleridir, ikisini düşünüyorum. Hem yaşları genç hem yetenekli olduklarından yeni jenerasyonda milli takımımızın sol bekleri ikisidir" Bu mesaj açıkça alınmıştır.
Eğer sen hala bu mesajı alamadıysan (Sakat sakat İsmail bile çağrılırken senin yerlere göklere koyamadığın H.Balta kadroda yoksa) o zaman sen kendi kendini kandırmaya devam et, seninle zaten futbol tartışılmanın mümkün olmadığını göstermiş oluyorsun.
DİPNOT: Ben H.Ali'yi övmüyorum, F.Bahçe partizanlığı da yapmıyorum. Dikkatini çekerim. Sadece Avcı'nın kafasındakileri yansıtıyorum, yorumluyorum, seçimlerinden ve açıklamalarından çıkan budur.
Şimdi benim kalkıp "Semih bu ligin en iyi santraforudur, eleme maçları başlayınca görürüz bakalım Burak'ı mı oynatacak Semih'i mi" dememle senin bu yazdıkların aynı. Sana göre H.Balta en iyi sol bek olabilir, saygım var ama A.Avcı'nın milli takımında maalesef H.Balta yok ve olacak gibi de görünmüyor. Semih için burada 100 kişi en iyi forvet dese, eleme maçlarında kadroya alınacak dese nafile, A.Avcı Semih'i düşünmüyor. Bu iş bu kadar basit.
Avcı'nın kafasındaki taslak belli, stoper için de sol bek için de, sağ bek için de. İnişli çıkışlı performanslar için elbette değişiklikler olacaktır, ne de olsa milli takımdan söz ediyoruz.