yalnız fair play dediğimiz şey bir çok alanı kapsar saygıdan-centilmenliğe kadar bunu haksız bulanlar küme düşmüş takıma penaltı atmaya gelen kaleciyi etik buluyolardı![]()
Şimdi ne alakası var onunla onun.
Muslera'ya gol attırmamızın nedeni takımda o sezon gol atmayan yabancı futbolcu kalmaması istememizdendi. Rakip takımı yermek filan değil.
Dünkü maçta, rakipten bir futbolcu yerden kıvranırken nasıl bir gözüdönmüşlükle oynuyorsanız, pozisyona devam edip gol attınız. Mehmet Topuz çok rahat taça bırakabilirdi topu.
İkisi aynı şey mi bir sorayım sana?
Etikten bahsetme bana burda. Bir de haklı olmak için şaçma sapan örnekler gösterme. Çünkü ne kadar örnek gösterirsen göster, haklı veya haksız olsa da, senin yaptığın yanlış değişmeyecek.
Valla sinir oldum şurda.
Rakip küme düşmüş, düşmüş bak kendin yazmışsın, gazozuna maça çıkıyorlar artık. Taraftar 3-4 hafta öncesinde Muslera da gol atsın diye isteğini ortaya koyuyor ama maçlarda penaltı olmuyor ta ki o maça kadar. İlk penaltıyı oyuncu kullanıyor, tekrar penaltı oluyor, bütün ortam hazır, Muslera geliyor penaltıyı atıyor. Sıkıntı nerde ? İlk penaltıyı neden attırmadınız diyenler çıkabilir, şampiyonluğa oynuyorsun öncelik her zaman 3 puan. Bazı şeyleri aşalım, mantık çerçevesinde konuşalım lütfen.
1.5 - 2 ay diye süre verilmesi neden ? Fenerbahçe yeni kurulmuş, yeni bir taktik düzen deneyen bir takım değil. Aynı şablon, nispeten aynı oyuncular. Ayrıca orta saha için transfer istiyor mu, istemiyor mu ben emin değilim.Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ''Tahminim 1,5-2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak'' dedi.
Kocaman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynayacakları Spartak Moskova maçı öncesinde yaptıkları karşılaşma için şartların iyi olmadığını, kuru zeminin kendileri dışındaki etkenlerden biri olduğunu söyledi.
Geçen sezon şampiyonluğu yarım puanla kaybettiklerini, dolayısıyla ligde her maçtan alınacak puanların büyük önem taşıdığını kaydeden Kocaman, bu nedenle sezonun ilk maçında kazanmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.
Kocaman, rakiplerinin yeni bir takım olmasına rağmen onları zorlayamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Rakibimiz ikinci yarıda bulduğu tek gol pozisyonunu değerlendirdi ve geriye düştük. Buna rağmen oyunu öbür tarafa yıkıp, ilk yarıda yapamadıklarımızı ortaya koyduk. 1-1 olduktan ve rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3 puana yaklaştık, ama başaramadık. 2 puan kayıpla Moskova'ya doğru yola çıkacağız.''
Orta alanda Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Cristian ile bütün sezonun geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kocaman, şunları kaydetti:
''Galatasaray maçından sonra da benzer sorular vardı. Ben burada bulunduğum sürece bulunan oyunculara güvendim, sıkıntılar olacaktır. Bunları aşacağımıza inanıyorum. Geleceği bilebilmek mümkün değil, ama tahmin yapabiliyoruz. Tahminim 1,5-2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak. Yobo hariç 6 oyuncu transfer ettik. Salih genç bir oyuncu, önünde uzun zaman var. Diğer 5 oyuncudan 3'ü oyunu geriden başlatarak oyunu kurmaya çalışan isimler.''
Kocaman, takımının iyi işleyen bir hale geleceğine inandığını ancak ''sabır'' konusunda bir sıkıntı olduğunu belirterek, ''Ben var olan kadromuzun kalitesine kefilim. Form olarak daha da üste çıkacağımıza inanıyorum'' dedi.
Spartak Moskova maçına yüksek konsantrasyonla hazırlandıklarını kaydeden Kocaman, ''Elemek veya eleyememek, başka yüksek konsantrasyonla elemek için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.
Kocaman, maçların bayramda oynanmasına ilişkini bir soruya da ''Bence sakınca yok. Futbolun amacı da insanları eğlendirmek diye düşünüyorum'' cevabını verdi.
şu ligin en kötü hocasına sahipiz açık ara
birde planıymış uzun toplar falan, dalga geçer gibi açıklıyor
sen daha takımındaki adamları tanımıyorsun
sow a uzun top şişirmek ne demek ilk dakikadan
adam helak oldu boş yere koşup durmaktan
bilica senin elindeydi tanımıyormusun uzun top atıldığında kendi sahasına gömüldüğünde nasıl oynayacağını, sow a top vermeyeceğini
diyelim sow hakan şükür gibi tüm topları topladı indirdi
senin arkadaki adamların alex stoch bunlar mı dönen toplara basıp kapıp elazğı dağıtacak
aykut hoca gittikçe kredinden tüketiyosun bu takımdan geç olmadan git yoksa sana olan sevgiden yiyeceksin her maç
topal ile selcuk gol yemedikce rakip sahaya girmiyor uzun top oynayıp dönen toplara basıp kapmak istedik diyor
nereden baksan ahmakça
Aykut Kocaman bu açıklamalarla sadece kendini küçültüyor .
hakem de maç boyu çok kötü yönetim gösterdi iki taraf adına da acayip kalitesiz bir hakem tolga özkalfa
Bir oyuncu her yere yattığında oyun duracak olsa maç bitmez.Fenerbahçe bence haklı bu konuda.Adam yere düşüyor kıvranıyor kıvranıyor ama ağır birşey yok atak durduktan sonra kalkıyor.Eeee ben gol atacaktım top niye taaa benim kaleme kadar dönsün ki.Dün Karabük maçında da aynısı oldu.Biz kontraya çıkarken topu dışarı yolladık poziyon öldü.Bu işi hakemlere bırakmaları lazım ağır bir temas olmadığı sürece oyun falan durmamalı.
Adam yere dustukten gole kadar Fenerbahcenin 1 tane pasi var, yani adamin yere dusmesinden sonra gole kadar en fazla 10 saniye geciyor. (yanlis hatirlamiyorsam) bence Fenerbahceli futbolcular hakliydi devam etmekte.
Bana göre Fenerbahçe'nin attığı gole çok takılmamak lazım. Centilmenlik için top dışarı atılabilirdi ama atmadılar, atmak zorunda da değiller. Yalnız maç sonu Mehmet Topuz görmedik tarzında açıklamada bulunmuş diye duydum, eğer doğruysa Fenerbahçe araştırmacısı Topuz'un creavity özelliğini mümkünse 1 falan yapsın.
Abi bizde ayaktayken seken adam için de dışarı atılıyor normalde.Atmaları şart değil tabi ama orda biri yatarken gol atıp sevinmek hoş değil.Sonuçta hepsi futbolcu hepsi o tarz şeyler yaşayabilir birbirlerinin halinden anlamaları lazım.Yerde yatan oyuncu maç sonunda gol olduğunu hatırlamadığını söyledi![]()
Türkiye'de fair-play gereği böyle toplar dışarı atılıyor.Bence Topuz'un topu dışarı atması lazımdı.Ama İngiltere'de mesela bununla ilgili hakemlere verilen bir talimat var.Eğer çok ciddi bir durum yoksa oyunu devam ettiriyorlar ve herhangi takımdan bir oyuncu bu yüzden topu dışarı atarsa sarı kart veriliyor.Ama burası Türkiye.Bence topu dışarı atması gerekirdi.
Oyuna bakarsak Alex'in artık kenara gelmesi lazım.Spartak maçında belki oynatılabilir ama bir dahaki lig maçında Alex'in 11'de olmaması lazım.Kuyt kanatta olmuyor.İlk yarıda döküldü resmen sağda.Adam Alex'in mevkisine geldi kaç defa top almak için 2.yarıda ve de etkili oldu.Sow - Kuyt ilerde olmalı artık
barış ayhan mustafa sarp
baroni selcuk topal
biz kurtulduk sizde kurtuluursunuz insallah (:
utan bizi el alemin maskarası yapan aykut hoca utan.
ben hayatımda bu kadar tartışılan bir gol görmemiştim. demek ki yaptığımız her şey göze batacak artık. futbolcular ona göre davranmalılar ve savaşmalılar. her maçımızı kazanmak zorundayız.
Fenerbahçe'nin attığı gol fair play'e uygun değil ama fair play davranışına girmeleri de mecburi değil,gol de tartışılması gereken tek şey '' Baroni'nin eline değdi mi ? değmedi mi ? ''
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ligimiz o kadar fair play dolu ki anlatamam, tartistiginiz seye bak. cok yadirgamamak gerekir, bunlar turkiyede dogal seyler. buna ilave bizim ligimizde o kadar cok sahtekar var ki bu tip durumlari ayirt etmek cok zor. bazan oyle oluyor ki adamin bagirmasindan herhalde 6 ay oynayamaz, fena sakatlandi diyorsun. sedye gelirken adam ayaga kalkiyor. yapmayin etmeyin, fazla abarttiniz bu isi.
fairplay sadece rakip sakatlaninca topu taca atmaktan ibaret degildir.
uzun toplar planlıysa cidden berbat bir plan yapmış aykut hoca , ben ilk senesinin ikinci yarısında yaptığı şok presleri neden uygulamadığını merak ediyorum aykut hocanın , bazı programlarda incelenmişti , oyunun temposunu düşürüp , şok presle topu alıyorduk , çok etkili bir taktikti , bunu yapamamızın nedeninin de aykut hoca olduğunu düşünmüyorum , ölü toprağı var takımın üzerinde yoksa , 17-16 yaptığımız maçlarda uyguladıkları şeyler çok başarılıydı , ölü toprağını atmamız lazım.
ama dediğim gibi uzun toplar planlıysa 2 metre kalecinin olduğu yere iyi kapanan stoperlerin arasına sürekli hele bekir'in uzun top atması , cidden berbat bir taktik , maç boyunca kafayı yedim.
Orta saha bence artık takıntı olmuş, her kayıptan sonra gündeme gelecek ama dün sorun ortada değildi bence. Kanatlarda Kuyt da Stoch da çok etkisizdi, hiç oyunun içerisinde olamadılar, Sow, Kuyt'ın forvette verdiği katkıyı veremedi, hal böyle olunca da arkada oynayan oyuncular da belli ve üretken olmak çok ama çok düşük bir hal alıyor.
Gol bulmak adına yapılan değişiklikleri olumlu buldum ama olmuyor. Zaten Kuyt'ın etkinliği de o dönemde oldu, Stoch'un biraz kıpırdanması da. Kuyt daha serbest forvet bolgesinde oynadığında kanatlara destek oldu ve beklerin de bindirmeleriyle kanat oyuncularına yer açtı. Tekli orta saha mı olur, Alex mi yedeğe geçer bilmiyorum ama bu takımın kıpırdanması için Kuyt ve Sow'un forvette oynaması gerekiyor.
Alex çok önemli bir silah, oyuna 60-70'de de girse maçın kaderine etki edecek bir isim, o sebeple yedek olması sorun olmamalı.
Kıpırdanma şart, bir hava yakalanması gerekiyor, Emre'ye takılıp kalmamak gerekiyor artık, Emre 15 maç oynamadı neredeyse geçen sene, önemli olan beklerin ileri çıkmamasıydı, belki Gökhan olsa Kuyt etkisiz bir oyun sergilemeyecekti, bu takım için en önemli isim bence Gökhan'dır, gerisi Gökhan'dan sonra gelir.
"YÜCE ATATÜRK"
kanatların çalışmamasının nedeni kanatların önüne top atabilecek bir orta saha oyuncusunun olmaması. aykut hocanın dahiyane taktiği pas özürlü bekir'in uzun toplarını sow'un top indirmesi ve orta sahaların basarak topu kapıp kanatlara yönlendirmesiymiş. ne gereği var abi. topu verirsin oyun kurucuna oyunu şekillendirir. alex sürekli baskı altında olduğundan alex'le bir yere kadar oluyor bu. dün rakip 10 kişi kaldıktan sonra kuyt gibi topu taşıyan bir oyuncu sayesinde topun kanatlara nasıl indiğini gördük. hiç olmadı kuyt orta sahada oynasın.
emre'yi milli takımda izleyince fenerbahçe'nin yarısının gittiği daha iyi anlaşılıyor. emre gibi bir oyuncu alamıyorsan emre'yi göndermeyeceksin. cristian'a güveniyorsa aykut hoca yandı gülüm keten helva.
Ben de Aykut Hoca gibi bu takımın 1-1,5 ay sonra takır takır çalışacağını düşünüyorum.. Umarım bu aşağılayıcı yorumlarınızdan dolayı pişmanlık duymazsınız ilerde...
Ekim başında Fenerbahçe'nin ne olacağı belli değil.Yeni bir sistem oturtmak istediysen sezonu erken açıp maçlara daha oturmuş şekilde çıkacaktın ve taktiğine uygun transferler yapacaktın artık nasıl bir taktik yapmak istiyorsan.Elinde fazlaca kanat ve yetersiz bir orta saha varken girip kanat alırsan ''Bu kafa neyin kafası?'' derler.Benim görüşüm bu şekilde,isterse bu yıl çifte kupa alsın,Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi çalıştıracak yetenekte bir antrenör değil.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
inşallah pişmanlık duyarız. yeter ki takım iyi oynasın. pişman olmak kolay. ama haftalarca süren orta saha transferi çabalarına rağmen bu eksiklik giderilmeyip takımın kalitesine kefilim deniyorsa ve ısrarla ruhsuz cristian'a güveniliyorsa ben kendimi enayi yerine konulmuş hissederim arkadaş. benim fenerbahçe sevgim teknik direktör ya da oyuncu sevgimin ötesindedir. takım iyi oynadıktan sonra yanılırsak bütün aykut hoca'yı eleştiren taraftar sevinir. fenerbahçe taraftarıyız sonuçta, aykut kocaman taraftarı olmasak da.
Hani şuurunu kaybetmemisti ? Ayrıca amma uzattınız bunu.Uefa ne diyor önemli birşey varsa hakem durdurur.Görüldügü gibi önemli birşeyi de yokmus.Türkiye'de böyle pozisyonlarda rakibe inanmak çok zor.Adam o an kıvranmaktan ölüyor top dısarı atılıyor turp gibi ayaga fırlıyor.
Hasan Ali yeni, Egemen yeni, Topal yeni, Krasiç yeni, Kuyt yeni.. 2-3 takviye olarak bakmamak lazım.. İlk 11'in nerdeyse yarısı değişti Arif. 11'de 5
Elazığ ın 9 oyuncusu yeni 11 de
Bu takım niye hazırlık kampı yaptı
aykut kocaman 3 yıldır bu takımın başında neden sezona hazır giremiyor
1 1,5 ayda neler kaybedeceğiz
şampiyonlar liginden olacağız maddi pskolojik itibar anlamında büyük kayıp
bizim alamadığız para da ezeli rakibimize gidecek
ayrıca takımın düzeceleğini de hiç sanmıyorum
ara ara cristian alex çok çok iyi form tutar o zaman iyi top oynarız başka türlü bu sistem ve anlayıştan birşey beklemeye gerek yok
uzun topla rakibi devirmek istedik diyor yahu şaka gibi rakibin stoperleri bilica ile sedat
senin santraforun sow ne uzun topu
hadi uzun top oynadın arkadaki adamlar press yapıp o dönen topları alacak adamlar mı
aykut hoca nereden bakarsak bakalım elde kalmaya başladı
cok kalite kadromuz var ortasaha mevkisi hariç bu takım kendi haliyle çok rahat ikinci olur olmalıdır zaten
bu başarı değil
salih sezer özgür çek nerede bu adamlar
sezer bu ligin kalbur üstü ortasahalarındandı tek maç faydalanamadı fenerbahçe ondan
krasic geldi yedek oturuyor
bu adam elazığ maçında alışmayacak takıma da spartak maçında mı alışacak tanıyacak yanında önünde oynayan adamları
Neden Fenerbahçe her maça
Cristian-Selçuk
Topal-Cristian veya
Selçuk-Topal ile çıkmak zorunda.
Neden Fenerbahçe
Mehmet Topuz-Selçuk
Sezer-Cristian veya
Özer-Topal ile çıkamıyor ?
Veya neden Fenerbahçe 1 forvetle oynamak ve o adamı o bölgede kaderinle yalnız bırakmak zorunda ? Fenerbahçe her halükarda tek forvetle oynayacaktır diye geçen Allah'ın emri var da biz mi bilmiyoruz ?
Korkaklığın sonu birdir ve tektir. Her maç sonu bu sonla karşı karşıyayız ve bu korkak zihniyeti atmadıkça daha çok görürüz, bu filmin sonu yok.
...