Sayfa 46 / 61 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon
1,351 ile 1,380 arası toplam 1807 sonuç

Konu: TBL Transfer Dosyası

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    İlkan kendi ipini kendi çekti böylelikle.
    Öyle dememek gerek, Galatasaray'ın açıklamasına bakıp emin olmamak lazım. Bu konularda vukuatlı bir kulübüz ne yazık ki. Menajeri en yetkili kişidir, bu tarz bir olaya girdiklerine göre haklı çıkma ihtimalleri yüksek demektir.

İlkan gitti diye Galatasaray hedeflerinden sapmış değil, İlkan geldi diye Fenerbahçe Eurolig şampiyonu olacak değil. Bize kafası Galatasaray'da olan oyuncu lazım, istemeyen adam için açıklama yapılmasını dahi yakıştıramadım kulübüme. Keşke -varsa bir hakkımız- gerekli mercilere başvurarak maddi yönden tazminatını almaya çalıssaydık.

Bu dakikadan sonra İlkan transferi iptal olsa bile, Galatasaray'da oynaması çok zor bence. Çok tepki çekti. Fenerbahçe'de de çok durmaz bu düşünce yapısıyla, kulüplerimizi basamak olarak gören bir yapısı var demek ki, yine de kötü düşünmemek lazım, inşallah başarılı olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Haklıysak İlkan'ın Fenerbahçe'yle olan anlaşması iptal edilecektir ancak kesinlikle bu kulüpte daha fazla barınmamalı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Bonservis 1 sezonluguna nasıl verilir yahu. Oyle seyin mümkün olduğunu sanmıyorum.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Aynen, o kısmı bende anlamadım. Ayrıca son sözleşme geçerli olmalı mantıken, özel sözleşme düşer bu durumda. Bizimkiler tepkilerden korkup yapmış gibi duruyor bu açıklamayı.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Basketbolda, futboldaki olaylar pek olmuyor. Orada profesyonellik daha farklı. Muratcan Güler, Cevher Özer, Engin Atsür, Kaya Peker, Ergin Ataman, Oktay Mahmudi... Gider de gider bu liste. Saydıklarımın hepsi birbirlerine rakip olan takımların neredeyse hepsinde görev alan kişiler. O yüzden İlkan olayının üzerinde fazla durmaya gerek yok bence. G.Saray haklıysa, itirazı kabul edilir zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İnşallah itirazımız kabul edilir.İlkan'ın bu saatten sonra taraftar tarafından kabullenmeyeceği belli.Ortak dileğimiz şudurki inşallah bu sene hatta 3 sene forma giymesin.O zaman anlar arkadan iş çevirmenin ne demek olduğunu.
    Durup dururken kendini sansasyonel bir ortamın içine attı.Zaten adamın hayali Nba.2 sene sonra atacak kendini ABD'ye.Kendine yazık etti.Şöyle yüklü birde tazminat almak lazım.Muhtemelen alırız tazminat.

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

Engin Atsürede aynısını diliyorum bizde sakatken bilmem ne kadar yattı parasınıda aldı iyileştiği gibi Gsye gitti kimse etikden falan bahsetmesin.
    Last edited by LaigLeNoiR : 18.Ağustos.2012 at 01:09

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vFor View Post
    Engin Atsürede aynısını diliyorum bizde sakatken bilmem ne kadar yattı parasınıda aldı iyileştiği gibi Gsye gitti kimse etikden falan bahsetmesin.
    O olayın etikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Basketboldaki FB-GS fanatikliği futboldaki kadar büyük değildir, takımla ismi bağdaşlaşmış Mrsic gibi oyuncular dışında oyuncunun P.Karşıyaka'ya gitmesiyle Galatasaray'a gitmesi arasında çok da büyük bir fark yok. Engin Atsür'ün kontratı bitti ve takımdan gitti, bundan sonrasının, nereye gittiğinin çok da önemi yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Haklı çıkmak, üste çıkmak, laf sokmak adına elma ile armutlar karışmasın. Ayrıca etik diye bir şey olsa rakip takımların birbirlerinden oyuncu alıp vermemeleri lazım.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Quote Originally Posted by vFor View Post
    Engin Beşiktaş'a gidecekti Ergin hoca bize geçince bize geldi...Gordon'da mesela Oktay hoca Beşiktaş'a gitse Beşiktaş'a giderdi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Estranged View Post
    O olayın etikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Basketboldaki FB-GS fanatikliği futboldaki kadar büyük değildir, takımla ismi bağdaşlaşmış Mrsic gibi oyuncular dışında oyuncunun P.Karşıyaka'ya gitmesiyle Galatasaray'a gitmesi arasında çok da büyük bir fark yok. Engin Atsür'ün kontratı bitti ve takımdan gitti, bundan sonrasının, nereye gittiğinin çok da önemi yok.
    Engin'in olayı daha farklı bence. Kendisi 1 sene sakat yattı yarım sene falan yarım yamalak katkı verdi. Kendisine o kadar şans verilmişken ilk fırsatta çekip gitmesi sıkıntı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Engin'in olayı daha farklı bence. Kendisi 1 sene sakat yattı yarım sene falan yarım yamalak katkı verdi. Kendisine o kadar şans verilmişken ilk fırsatta çekip gitmesi sıkıntı.
    Benim düşüncem verdiği yarım yamalak katkı nedeniyle takımdan gitmesi konusunda zorluk çıkarılmadığı yönünde, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz ama bana mantıklı geldi. Türk rotasyonumuz da gelişmeye ve büyümeye devam ediyor, Engin'in eksikliğini hissetmeyeceğimizi düşünüyordum.

Bunun yanında, değinmek istediğim bir diğer nokta, ilk fırsatta gitmesinin çok hoş bir şey olduğunu söylemiyorum, fakat Galatasaray'a gitmesi durumu daha kötü, daha etik dışı bir konuma sokmuyor bence.

Bugün çok mu etik kelimesi kullanıldı bu konuda ne

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Burda çok güzel özetlenmiş durum;

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29844510

Doğruysa bu yazılanlar, oyuncunun niyeti bizde oynamak olsa böyle bir olayın olmayacağı aşikar. Kimseye suç bulmayın, önce kendi yükümlülüğünü yerine getireceksin, sonra başkasını eleştireceksin. Ribery vol.2 camiamıza hayırlı olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ergin Ataman : Menajerlerin ve başka kulüplerin bu şekilde İlkan’ın kafasını karıştırması, Türk basketbolu ile milli takım için çok ciddi bir sabotajdır. İlkan’ın ve milli takımın durumunu düşünerek, hiçbir şekilde milli maçlar bitmeden İlkan’la görüşmeyi düşünmüyorum. Maçlar sona erdikten sonra, İlkan zaten bizim oyuncumuzdur, oturur ve Galatasaray’daki durumunu konuşuruz

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Artık üzerine konuşmanın bir anlamı yok;

Oğuz YENİHAYAT - Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Medical Park'tan kadrosuna kattığı İlkan Karaman, NTVSpor.net'e özel açıklamalarda bulundu.
    Sarı-Lacivertli takımın milli basketbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurmasının ardından basketbol gündemi sarsılmış ve gözler İlkan Karaman'a çevrilmişti.
    Gündemdeki isim İlkan Karaman, transferi hakkında net konuşurken, "Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, Sarı-Lacivertli kulübe imza attığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.
    En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istediğini dile getiren İlkan, "Uzun süredir Fenerbahçe'den Semih Özsoy ile görüşüyordum, benimle devamlı ilgilendi. Sürekli kendisiyle konuşuyorduk, bir derdim olduğunda da benimle ilgilendi, oturduk, dertlerimi paylaştı, yardımcı oldu. Başkan Aziz Yıldırım da benimle ilgileniyordu, ben zaten orada olmak ve oynamak istiyordum. Fenerbahçe'ye imza attığım için çok mutluyum. En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, gerçekten çok istiyordum" diye konuştu.
    reklam

Uzun süredir milli takım kampında olan İlkan Karaman, bu sürecin önemli maçlar öncesinde kendisinde konsantrasyon eksikliğine yol açtı mı sorusuna ise, "Milli takım açısından ve benim açımdan bir sıkıntı yok. Uzun süredir milli takım kampındayım ve buraya konsantre olmuş durumdayım, kafam burada ve karışık değil. Medyada çıkan haberlere bakmıyorum, takip etmiyorum. Milli takıma ve önümüzdeki maçlara bakıyorum" dedi.
    Galatasaray ile bugüne dek kimseyle konuşmadığını söyleyen milli oyuncu, Sarı-Kırmızılı kulüpten aldığı ücretin geri verilmesiyle ilgili olarak da "O konulara ben karışmıyorum, ilgilenmiyorum. Menajerim bakıyor" dedi.

Nesil
    2008
    Yer
    ankara

bu ilkan fazla heyecanlı bi şekilde galatasaraya dönerse söylediklerinin sonuçlarını düşünüyo mu acaba ,bu arada Macvan dan çok ümitliyim hucum anlamında bize çok şey katacak bide pero antic i alsak valla 3 lük şov yaparız

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by semih99999 View Post
    bu ilkan fazla heyecanlı bi şekilde galatasaraya dönerse söylediklerinin sonuçlarını düşünüyo mu acaba ,bu arada Macvan dan çok ümitliyim hucum anlamında bize çok şey katacak bide pero antic i alsak valla 3 lük şov yaparız
    Pero Antic'in mevcut kadroya bakıldığında gerekli olduğunu düşünmüyorum şahsen.

İlkan zaten bu konuyu menajeriyle konuşmuştur, böyle bir durum olsaydı sanırım daha temkinli konuşurdu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olaylar bizim lehimize döndü.Kulüpte elinde sağlam belgeler olmasa bizim oyuncumuz demezdi.Ergin hocada aynı şekilde.
    Bora Hun Paçun Karşıyaka'ya gidiyormuş.Arkada pis işlerin döndüğü belli.Dilerim bu işleri çevirenler hak ettiği cezayı alır.

İlkan Karaman Olayı Detayları
    1- KSK, normal bir şekilde İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a sezon sonunda göndermiştir.

2- Yaklaşık 15 gün önce FB yöneticisi Semih Özsoy, İlkan Karaman’a menejeri olan BEO Basket'in fikirleriyle haber gönderiyor. "Galatasaray'da önünde 2 oyuncu var, bize gelirsen seni oynatacağız. Ayrıca Galatasaray'dan aldığı paradan fazlasını vereceğiz, eğer sen tamam dersen seni transfer etmenin de bir yolunu bulduk." diyor. İlkan Karaman da bunun üzerine bu teklife evet diyor.

3- KSK'yle çok iyi ilişkileri olan BEO Basket, KSK'den İlkan Karaman'ın sözleşmesini feshettik diye TBF'ye yazı yollamasını istiyor. Normalde yapılan anlaşmaya göre KSK'nin böyle bir fesih yapmasına gerek yok, fakat KSK bir şekilde bu fesih için ikna ediliyor. Bu fesihle beraber TBF nezdinde İlkan Karaman boşa düşmüş gözüküyor ve Fenerbahçe'ye imza atıyor. Fakat unutulan bir nokta var ki, bu fesihden önce KSK, İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a iade ediyor, yani fesih işlemini yalanlayan bir hareket yapıyor.

4- Galatasaray, bu oyuncuyla ilgili Tofaş'a ödediği bonservis bedelini, KSK ile yapmış olduğu anlaşmaları, oyuncuya yatırdığı paraları ve KSK'nin iade etmiş olduğu bonservisi ekleyerek dosyayı TBF'ye sunuyor.

5- TBF bunun üzerine Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transfer bildirimini askıya alıyor ve onay vermiyor. Muhtemelen de ilk fırsatta bu dosya, disiplin kuruluna sevk edilecek. Zira hatalı bir kararda Galatasaray yüklü miktarda tazminat kazanabilir. Bu nedenle TBF bu transferi en üst kurula onaylatmaya çalışacak.

6- Galatasaray, eğer TBF bonservisi Fener'e verirse elindeki dosyalar ile FIBA'ya başvuracak. Ayrıca Galatasaray'ın avukatlarının FIBA ile yapmış olduğu ön görüşmelerde, Galatasaray'ın haklı olduğu yönünde bir görüş alınmış durumda. Eğer durum FIBA'lık olursa Fenerbahçe, İlkan ve BEO Basket cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklar. TBF de büyük ve yanlı bir hataya imza atmış olacak.

7- İlkan Karaman'ın Galatasaray forması giymesi kulüp tarafından mümkün değil artık. Bu transfer Galatasaray'ın büyük tazminat kazanmasıyla muhtemelen sonuçlanacak. Ancak Fener bu tazminatları ödemek istemezse İlkan Karaman Galatasaray'a büyük bir maddi ceza ve yaptırım ile dönmek zorunda kalacak.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Bir sezonda 2 oyuncu kiralama hakkınız varken transfer yapabilmek adına oyuncuyu bonservisi ile yolluyorsunuz ama aslında kiralık bir anlaşma bu. Çünkü karşılıklı özel bir anlaşma yapılmış. Bu kafadan ahlaki bir hareket değil ama zaten bu beni ilgilendirmiyor.

Benim bildiğim federasyonlar özel anlaşmaları dikkate almadan harekete geçiyor. Yani İlkan Fenerbahçe Ülker'in oyuncusudur. Bunun karşılığında da tazminat ödeneceğini sanmıyorum.

Ama belki Galatasaray transfer usülsüzlüğü yüzünden ceza alabilir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

http://www.basketdergisi.com/ozel-an...n-zirvesi.html

şunu da verelim ki yukarıda söylediklerimizin doğru olduğu belgelensin.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ya İlkan yalan söylüyor, ya da Fenerbahçe yöneticisi. Birisi diyor ki menajerler aracılığıyla bize önerildi, diğeri diyor ki benimle ilgilendiler başından beri. Veya üçüncü ihtimal var, menajer sağlam iş çeviriyor.

Biz İlkan'ı silah zoruyla almadık, imza attığına göre yükümlülüğünü yerine getirmek zorunda. İş baya bi karışık gözükse bile aslında net, Galatasaray'ın ihmali var. Bu saatten sonra İlkan her türlü Fenerbahçe'de oynar. Sonuçta Galatasaray'ın kendisini istemeyen, bunu dile getiren veya başka kulüp adını telaffuz eden oyuncuları oynatmak gibi bir alışkanlığı yok.

Bu transferin Domercant transferinden farkı var, orada menajer eurolig şartını göz ardı ediyordu, ama sonuçta oyuncunun oynamak istediği takımda oynamasına karar verildi. Yine öyle olacaktır, doğrusu da budur.

İlkan boşa çıkıyorsa TBF'ye göre, tek mesele kalıyor yapılan 5 yıllık özel denilen sözleşmeden doğan yükümlülük var mı ? Onun dışında kalkıp bize transferde usülsüzlük falan diye ceza geleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Bir de lisans mevzusu var, biz lisans çıkarmadık diye oyuncu boşta oluyorsa, burda kuralda saçmalık var demektir. Oyuncuya takıma katarsın ama lisans çıkarıp çıkarmamak seni bağlayan bir şeydir. Parayı veren kulüp, ister oynatır ister oynatmaz.

Aslında bu konuda daha yazmayacaktım ama gündüz yine muhabbet dönmüş, bir an önce kapansa da bu konu herkes yoluna baksa.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ya İlkan yalan söylüyor, ya da Fenerbahçe yöneticisi. Birisi diyor ki menajerler aracılığıyla bize önerildi, diğeri diyor ki benimle ilgilendiler başından beri. Veya üçüncü ihtimal var, menajer sağlam iş çeviriyor.

.
    Şöyle de olabilir biz İlkan'la ilgileniyorduk ama tabi GS'de olduğu için bir girişim söz konusu değildi, menejeri de İlkan şu anda boşta işte şartları anlatmıştır bizde boşta olduğu için almışızdır.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Ee ne demişler "Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Yüklü tazminattan bahsediliyor ama basketbolda dönen paraları düşünürsek, İlkan için çıkabilecek en yüklü tazminat 400-500 bin civarı olur ki Galatasaray etikten bahsederken, kurallara aykırı transferlerle bu şekilde garip işlere kalkışması da tartışılsın. Kurallara uygun olsa, zaten böyle durumlar ortaya çıkmaz.

Sanmıyorum herhangi bir tazminat durumu oluşsun ama olur da oluşursa, Tofaş'a ödenen bedel ve oyuncuya Galatasaray'ın ödediği bedel karşılanır ve iş kapanır. Sonuçta oyuncu, oynamak istediği kulüpte oynar, Howkins gibi Domercant gibi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2010
    Yer
    Kocaeli/Gebze

Buyrun. Çok mu çok abarttık

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Yok artık...

Nesil
    2008
    Yer
    ankara

Ne oluyu yav bide Spanoulis,Diamantidis,Navarro bu üçlüden birini alsınlar fener forması alırım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Yüklü tazminattan bahsediliyor ama basketbolda dönen paraları düşünürsek, İlkan için çıkabilecek en yüklü tazminat 400-500 bin civarı olur ki Galatasaray etikten bahsederken, kurallara aykırı transferlerle bu şekilde garip işlere kalkışması da tartışılsın. Kurallara uygun olsa, zaten böyle durumlar ortaya çıkmaz.

Sanmıyorum herhangi bir tazminat durumu oluşsun ama olur da oluşursa, Tofaş'a ödenen bedel ve oyuncuya Galatasaray'ın ödediği bedel karşılanır ve iş kapanır. Sonuçta oyuncu, oynamak istediği kulüpte oynar, Howkins gibi Domercant gibi.
    Kiralama hakkı dolduğu için 1 sene bonservisiyle Karşıyaka'ya oyuncu gönderip, daha sonra kulüple oyuncu arasında imzalanan sözleşme TBF'ye bildirilmediği için bu transfer kurallara aykırı olmaz Serkan abi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Kiralama hakkı dolduğu için 1 sene bonservisiyle Karşıyaka'ya oyuncu gönderip, daha sonra kulüple oyuncu arasında imzalanan sözleşme TBF'ye bildirilmediği için bu transfer kurallara aykırı olmaz Serkan abi.
    Kural kadrondan 2 oyuncuyu kiralayabilirsin diyor, sen 3. bir oyuncu için böyle değişik yollar deniyorsun, bunu denerken de başına gelebileceklere hazırlıklı olman gerekir.

Eğer Galatasaray'ın oyuncusuysa, 3 oyuncu kiraladığı için kurallara aykırı bir durum olur, yok Galatasaray kurallara uymak için kendi oyuncusu olmadığını söyleyerek, böyle garip şekilde yolluyorsa, Galatasaray ile bağı yoktur, transferde de sorun çıkmaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Peki bizimkiler ihmali yapmasalar ve İlkan'ın lisansını çıkarmış olsalardı o zaman ne olacaktı ? İlkan'ın kiralanması yada Karşıyaka'ya geri alınmak üzere verilmesi olayı geçen sene herkesin gözünün önünde olmuş bir olay, aykırı bir durum olsa Cemal Nalga olayı gibi bu işin takipçisiyiz diyenler çok olurdu eminim.

Ortada en başta Galatasaray'ın ihmali, unutkanlığı, iş bilmezliği var ve gerekenler cezasını çekmeli. Sonrasında Eurolig faktörü ile Fenerbahçe'ye gitmek isteyen İlkan, oyuncu verilerek devreye sokulan Karşıyaka, uyanık menajerler ve ihtiyacı olduğu pozisyona oyuncu ararken birden ayağına gelen Fenerbahçe takımı ve yöneticileri var.

Bence suç tamamen bizde, kimseyi suçlamaya gerek yok. İlkan artık Fenerbahçe'nin oyuncusudur, öyle ya da böyle, artık merak edilen tek şey var biz İlkan'dan maddi anlamda bir şeyler alabilecek miyiz alamayacak mıyız onun dışında konu kapandı diye düşünüyorum.

Sayfa 46 / 61 İlkİlk ... 36444546474856 ... SonSon

Mesaj Yetkileri