Ersun Yanal Milli Takım hocası olup Hakan Şükür'ü kesmeye başlayınca kızıl kıyamet kopmuştu. Kimine göre hata kimine göre gerekliydi. Sonuçta takımın hocası oydu ve kararına saygı duymak gerekliydi. Ersun Yanal'ın en çok eleştirilen yönü bundan ziyade oynattığı futboldu çünkü oynanan sistem Hakan Şükür sistemiydi. Oyuncuyu almıyorsunuz ama ona göre oynuyorsunuz ? Sonuç : Başarısız yönetim.

Aykut Kocaman dün Alex'i kesmekle en doğru şeyi yaptı. İlerleyen yaşı ve mevcut oyuncuların yapısı gereği üst düzey maçlarda kenarda durması daha sağlıklı. Geride Emre olduğu zaman onun yükü hafifliyordu veya önünde Niang gibi 2 kişilik adam olunca...

Ee be adam Alex'i kenara alıyorsun iyi hoş güzel de Alex'e bağlı sistemle oynamak niye ?
Stoch'u oynatmaz herkes "Stoch savunma yapmıyor" ondan der, Sol kanatta Sow'un oynaması niye ?
Pas oyunu oynamak istiyorsun ama ayağına top geldiğinde heyecandan eli ayağa dolanan Selçuk Şahin'in kaptan olarak en kilit bölgede durması niye ?
Bu takımın koşulsuz şartsız tek forvet oynamak zorunda olması niye ?

4 defans 3 tane de defansif orta saha ile oynayarak 2 gol yedik bir o kadarda net pozisyonu harcadılar. Şu kötü sonuca bile şükreder hale geldik, yazık. Krasic diye bir adamı getiriyorsun oynatmıyorsun ve ben bunu buraya üstüne basa basa diyorum. Bu tek forvetli köhne sistem devam ederse Krasic oynayamaz. Gerçi Aykut Kocaman çizgi adamlarıyla oynamayı da sevmiyor, Stoch'a olan tahammül kapasitesini aklınıza getirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Peki bu adamı niye alıyosun ? Sağ kanada Kuyt'u getirmişken onu bile ofansif görüp Mehmet Topuz'dan vazgeçemiyorsan Sistemden de vazgeçmiyorsan 7-8 milyon €'ya bu adamı neden getiriyorsun ? Bu paraya ortasaha almak daha mantıklı olmaz mıydı ?

Son olarak geçen sezondandır biz de oluşan hastalıklardan biri de defansif kornerlerde takımın aldığı pozisyon şekli. 11 kişi ceza alanında duruyoruz, Dönen toplar genelde rakipte kalıyor ve tekrar pozisyon şansı doğuyor, İşin kötü tarafı 11 kişi ceza alanında olmasına rağmen kimin kimi tuttuğu belli değil, Dün yediğimiz golde o 11 kişiden 1 tanesi arka direği tutsa o gol olur muydu ? Keşke antrenmanlarda sürekli pas üzerinde duracağımıza şunlara da fazla zaman ayırsak. Amatör takım öyle gol yemez, Ayıp.

Hala sabırla şu köhne sistemden vazgeçecek diye umutla bekliyorum ama her maç nafile, ne diyelim eğer gidecekse umarım gidişi kötü olmaz.