yazdığım yazı için değerlendirme yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum gelen cevapların çoğu yazı ile hemfikirken katılmayan arkadaşlarım da olmuş ki kendilerine katlılarından dolayı teşekkür ediyorum ilk sezon geçtikten sonra yaptığı transferlere o parayı nerden bulmuş bilemedim herhalde satış listesinden almıştır diye sanıyorum ama benim fenerbahçe ile kuzenimin galatasaray ile açtığımız en az 10 oyunda bu problemi gözlemledik arkadaşımınki biraz istisna olmuş özellikle adebayora benim oyunlarımda genelikle masaya bile oturmazken bir defasında inanılmaz yüksek paralar istemişti ..
bu arada şöyle bir katkı ile tartışmayı devam ettirmek istiyorum. Modern futbolda futbolcuların takım tercihlerini yaparken birden fazla hususu düşünürler..para. oynaılan lig seviyesi takım yapısı transfer olacağı takımın teknik diröktörü hatta takımdaki arkadaşları bile önemlidir. PARA ve takımın tanınmışlığı ise bu faktörlerden en önemlisi son zamanlarda paranın hepsinin önüne geçtiği bir gerçek aslında bu durum ne zaman paralı ama küçük takımlar ortaya çıkınca anlaşıldı şunu demek istiyorum bu arap sermayesi çin rus sermayesi futbola girmeden önce zaten tanınmışlık olarak en büyük takım aynı zamanda en fazla parayıda veren takımdı şimdi ise anzi gibi bilmem ne çin takımı gibi klüplerin milyonlarca euro parası olunca iş karıştı ..FM ise bir prensip tutturmuş gidiyor onlara göre arap çin rus sermayesi hiç devreye girmemiş ve herşey eskisi gibi bunda ısrar ettikçe de gerçekçilikten uzaklaşıyorlar artık hiçbir şey eskisi değil kendi liginin sıradan veya eski gücü kalmamaış mancester cityleri psgleri anzileri yıldızları patır patır kadrosuna katarken FM editörleri buna ayak uydurmamak için direniyorlar ..gerçeği saklamanın anlamı yok futbolu futbolcular para kazanmak için oynuyor ve bir çoğuda özellikle yaşı ilerleyince soluğu parayı veren klüpte alıyor
bizim takımlarımın da Fenerbahçe ve galatasaray özellikle avrupanın iyi oyuncularına talip olabilen oyunculara avrupa standartlarına göre bile yüksek maaş önerebilen külpler tabi bunda türkiyede ki vergi oranlarınıda eklenince anelka gibi jardel gibi ortega alex hagi melo krasic appiah sow gibi klas oyuncular bizim ligimize gelebiliyor hele hele alman liginin türk oyuncuları eğer mesut nuri gibi Realde falan oynamıyorsalar veya bu çapta değilseler türkiye ligine uçarak geliyorlar...
sonuçlarsak FM de bir mantalite değişimi olmasını bekleyebliriz ama bu arada bizim araştırma ekibimizde türk takımlarının ciddi paralarla bir çok oyuncuyu tranfer edebilecek güçte olduğunu düşünüp biraz daha bu konuda çalışıp değişiklik yapsınlar
hepinize selam ve saygılar...
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali