Robinho Liverpool'da !

Robinho geçen sezon takıma yararlı olamadı. Aslında sezona fena başlamamıştı ancak antrenmanda sakatlanarak 3 ay sahalardan uzak kalması belkide onun Milan kariyerini bitirdi. Sakatlıktan sonra takıma neredeyse hiç katkı yapamadı, yıllık 7 milyon euro olan maaşını hak etmiyordu. Di Maria'yı da alınca, artık Robinho'ya gerek kalmadı. Değeri olan 20 milyon eurodan satış listesine konuldu ve 19.25 milyon euroya Liverpool'a transfer oldu. Bize kattıklarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, yolu açık olsun.

Mark Van Bommel'in Sözleşmesi Yenilenmedi !

Aslında geçen sezon ilk 11'in değişilmez ismiydi Van Bommel. Takımın en iyilerinden biri olmuştu, ancak yaşı Milan kariyerini bitirdi. Artık kariyerini bitirmek üzere olan Van Bommel'in sözleşmesini yenilemedik. Kadroda başlattığımız büyük revizyonun parçası olarak takımdan ayrıldı Hollandalı. Kendisine teşekkür ediyoruz, yolu açık olsun.

Kaptan Gemiden Ayrıldı !

Takımın kaptanı, emektarı Ambrosini de sözleşmesi yenilenmeyince takımdan ayrıldı. Aslında ona vefa göstermek istedim, hiç gerek olmamasına rağmen yıllık 3 milyon eurodan 2 yıllık kontrat önerdim. 6.5 milyon euro istedi, pazarlıklar tıkandı. Hiç gerek yoktu bunu yapmasına aslında. Ancak yapacak bir şey yok, Ambrosini ile yollarımız ayrıldı. Kaptan artık yuvada değil. Yolun açık olsun kaptan, bu takıma emeklerin için teşekkürler.

Christian Abbiati Fiorentina'da !

Abbiati'de takımdan ayrıldı. Sezon içinde Amelia formasını alınca takımdan ayrılmak isteyen Abbiati'yi kırmadım. 1 milyon euroya Fiorentina'ya gitti kendisi. Aslında 3.kaleci olarak kalabilirdi ancak kendisi oynamak istedi, izin verdim. Emekleri için teşekkürler, yolu açık olsun.

Flavio Roma da futbolu bırakarak takımdan ayrıldı.

Diğer ayrılan isimler ise rezerv ve 20 yaş altı takımlardan oyunculardı. Hepsine teşekkür ediyoruz, yolları açık olsun.

Transfer özetini de şuraya koyayım ;

Konuyu yorumlarla zenginleştirirseniz sevinirim.