-
30.Ağustos.2012, 15:28
Bazı arkadaşların anlamadığı şu:
F.Bahçe taraftarı bu sene çok sıkıntı çekti. Şimdi bilmiyorum burada yorum yazan arkadaşlar maça gidiyorlar mı, hiç Çağlayan'a, Metris'e gittiler mi, ama bu taraftarın bu sene çektiği acıları Allah kimseye yaşatmasın. Hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak hem de madden ciddi zorluklar yaşandı.
Birçok maça gidiyorum, maça gideceksin, bilet işiyle uğraşacaksın, maç günü komple bütün günün maç olacak, stada girmek için ayakta dikileceksin, bağıra çağıra maçı izleyeceksin, sonra evine giderken, staddan ayrılırken binbir zahmet. Televizyonda maç izlemeye benzemez. Siz rahat koltuklarınızdan maçınızı çay kahve eşliğinde izleyip yorumlarken stadyumdaki taraftar gece yarısı binbir yorgunlukla evine varabiliyor. Bırakın da o taraftar "Söyle Aykut Alex Nerede" deme lüksüne, "I Love You Alex" deme lüksüne, Selçuk'u ıslıklayabilme lüksüne sahip olsun.
Hele ki koca sene yüzlerce yürüyüş yapan, Çağlayan'ı, Metris'i mesken tutmuş taraftar artık başarı bekliyor, yoruldu. Siz artık bu taraftara bir şey vermezseniz tepkiye de maruz kalacaksınız. Kocaman dedi ki "taraftara kırgınım." Arkadaş bu taraftar da sana kırgın. Sen bu taraftarın neler yaptığını biliyor musun? Ben yağmur altında maça gittiğimi hatırlarım geçen sezon. Pantolunumdan tut üstüm başım her yerim ıslak maç izleyip döndüğümü bilirim. Sen bu kadar destek görüyorsan bunun biraz da olsa karşılığını vermek zorundasın.
Rıdvan Dilmen de aynısını söylemişti, halden anlıyor. Demişti ki "taraftar en üst noktaya geldi, müthiş destek oldu, patlama noktasında, artık bir şeyler bekliyor karşıdan da"
Bu verilen desteğe layık olmak, bir şeyler yapmak gerekiyor. Her Allah'ın günü küme düşecek mi puanı silinecek mi tartışmaları yaşanadursun bu taraftar hiçbir zaman azmini yitirmedi. Futbolcular senede en az 2-3 milyon lira maaş alırken sıkıntıyı çeken de taraftar olmuştur. Kimsenin bu taraftara söz söylemeye hakkı yok. Beşiktaş taraftarı bugün FEDA diyorsa, o taraftara da kimse gıkını çıkaramaz. G.Saray taraftarı sezon başlamadan kombineleri tüketiyorsa, o taraftara da kimse söz söyleyemez. Ki bunların arasında en sıkıntılı günleri geçiren taraftar grubudur F.Bahçe taraftarı. Hangi takım 3 kez lig şampiyonluğunu son maçta kaybetmiştir? Bunun üzüntüsü bile bu taraftara yetmiştir. Siz kalkıp anons yaparak taraftarı hizaya getiremezsiniz. Yarın öbürgün Yargıtay cezanı onadığında Metris'e gelecek olan yine anons yaparak susturduğun F.Bahçe taraftarıdır. Başkanın bunu idrak etmesi lazım.
Ben destek vereceğim kadar verdim, bir zahmet artık sahadaki takım da beni mutlu etsin. Bunu istemeye hakkım var. Saçma sapan gerekçelerle eldeki potansiyel kullanılamıyorsa bunu sonuna kadar eleştiririm. 2 sene takımın başındasın, 2 senede senin ne A planın ne B planın var. Saçma sapan bir futbol var. Bu takımı 2 senedir şekillendiren sen değil misin? Elinde her imkanın var. F.Bahçe tarihinin görmediği kaliteli oyuncularla çalıştın, istediğin oyuncuları aldırdın, artık bir mazeretin yok. Bu oyuncu grubunu bu kadar şekillendirme imkanına hiçbir hoca sahip değildi. Hatırlayın, Zico döneminde Zico'nun önüne kimi koydularsa onunla çalıştı, Kezman'ı Zico mu getirdi? Aragones döneminde hocanın transfer yetkisi hiç yoktu, önüne Selçuk'u koydular onunla oynadı. Bir tek Kocaman'a transfer yetkisi verildi. Demek ki senin futbol bilgin bu kadar. Eğer sen bunu beceremiyorsan daha fazla ısrar etmenin anlamı yok.
Mesaj Yetkileri