-
SI Games yıllardır oyunun gerçekçiliğe ya da mantığa yakın olması için değil daha gösterişli olması için uğraşıyor ve yaptıkları tüm yenilikler bu yönde. En başta oyuncuların çok fazla maaş istemesi ya da 2012de kontrat imzalayan bir oyuncunun 1 sene sonra daha iyi bir kontrat istemesi gibi hataları düzeltmeleri lazım ki bu konuda bir değişiklik yapıldığına dair bir açıklama yok. Oyuna genel olarak baktığınız zaman teknik direktör ve takım yönetimi şamar oğlanı modunda. Takımın %70i kontratının 2. senesinde daha iyi bir kontrat istiyor. Takımın yarısı antreman programından mutsuz. Yahu gerçek hayatta yönetim ve teknik direktör oyuncuları muma çeviriyor. Antremandan mutsuz olmak ne demek? İstisnaları olur bunun ama oyuncular tatile gelmiyorlar, kazandıkları parayı haketmeleri için tabiiki yüksek oranda çalışacaklar. Milyon dolarlar haftada bir maç yapmaları için verilmiyor onlara. Oyun kolay olmasın diye başka takımların yaptığı gerçekçi transferleri yapamıyoruz. Öz geçmişimiz uluslararası futbolcu olmazsa oyunda şampiyonlar ligi kazanmadığımız sürece hiçbir değerimiz yok. Oturup oyuncuyla adam gibi iletişim kuramıyoruz. Tüm konuşmalar tehditkar. Kaç tane mafya oyunu oynadım bu kadar tehditkar konuşma bir tek FM'de gördüm. Yönetimden ne istersek isteyelim hayır cevabını alıyoruz; ancak trip atmamız lazım ki tamam kabul ediyoruz desinler. Sanki şahsımıza villa istiyoruz adamlardan, herşeye olmaz diyorlar. Oyunda bunun gibi inanılmaz derecede mantık hataları varken "3D'yi geliştirdik, arayüzünü geliştirdik, basın etkileşimini arttırdık" vb. gibi bir dolu gereksiz konudan bahsediyorlar. FM (eski haliyle CM) 3D görüntüleriyle ya da arayüzüyle ünlü olmadı ya da sevilmedi. Çoğu insan yıllar önce maç bile izleyemezken "bu oyundan ne anlıyorsunuz anca yazı var" diyordu bizlere. Biz bu oyunu kontrol etme mekanizması nedeniyle oynuyoruz. Uzun lafın kısası 2013 yılına geldik, artık bu oyunu gerçeğe en yakın hale getirmeleri gerekir. Bizden bu oyunu orijinal almamızı istiyorlarsa önümüze adam gibi bir şey sunacaklar. Kimse istedikleri parayı kolay kazanmıyor. Ben bu adamlara 100 dolar vereceğim oyunda futbolcular benimle dalga geçecek. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar, burada 13, 14 yıllık bir oyundan bahsediyoruz ve istediğimiz şeyler çok rahat yapılabilir ama bu mentaliteyle hiçbir yere varamaz SI Games.
Mesaj Yetkileri