Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
37. You may not vote on this poll
  • Türkiye kazanır

31 83.78%
  • Berabere biter

5 13.51%
  • Estonya kazanır

1 2.70%
Sayfa 2 / 13 İlkİlk 123412 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 364 sonuç

Konu: Türkiye - Estonya | 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Dayı, Tunay zaten bizi 10 kişi bıraktı kafadan ?
    Ne ofansta bir yararını gördük ne defansta, Selçuk oynasa her şey farklı olabilirdi
    İlk yarıdan anladığım kadarıyla Arda'ya serbest rol verilmiş.Top alacak gerek çalım atarak gerek de pas atarak rakibi oyundan düşürecekti.Arda'yı sahanın her yerinde görebiliriz çünkü o dinamizme sahip fakat Selçuk için bu geçerli değil.Tunay yerine daha iyi bir kanat olsaydı mesela Burak o zaman daha etkili olabilirdik.İlk maçta ihtiyaç duyduğumuz tek yer kanattı bence.
    Nam-ı diğer [Rec]ep

İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Belki henüz ikinci maç ama işi baştan sıkı tutmak lazım. Bundan sonra puan kaybı falan yok. Bu grupta herkesi yenebilecek güçte olduğunu gösterdi takım Hollanda maçında. Yeter ki daha dikkatli daha becerikli olalım. Estonya'yı ezer geçeriz taraftarımızla.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Gol atma sıkıntısı çeken bir takımız. Bunu yapabilecek ve yaptırabilecek en iyi oyuncumuzun yedek kalmasına bir anlam veremiyorum. Hollanda karşısında kontradan gol arayacağımız belliydi, Umut gibi Burak gibi defans arkasına koşacak adamlara pozisyon yaratmak için en iyi opsiyonu Selçuk iken kullanmadı Abdullah Avcı. Nuri hatta Mevlüt oyuna girdi, hiç bir katkı sağlamadılar. Abdullah Avcı umarım yarında aynı hatalara düşmez.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Selçuk un defansif özellikleri iyi değil fikri nereden çıktı hala anlamış değilim

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Bazı arkadaşlar Selçuğu oynatmamasına hak vermiş tamam size katılıyorum bende. Benim anlamadığım sonradan oyuna Selçuk değilde Nuri'nin girmesi.Yani hiç mi izlemedin bu adamı şuan yürüyecek hali yok nasıl Selçuk yerine tercih edebiliyorsun? Hafta sonu liverpool maçını izleyen herkes kadroya bile almazdı Nuri'yi okadar kötüydü.

İlk 11 başlatmamasını anlıyorum ama sonradan onun yerine Nuri'nin tercih edilmesinin hiçbir açıklaması yok kusura bakmayın.Bunun tuttuğum takımla vs alakası yok az buçuk futbol izleyen insanlar bu düşünceye sahiptirler.

Neyse bu maça geçersek öyle fark falan beklemiyorum.Karşıda dirençli bir ekip var.Açıklamalara bakarsak hemen hemen aynı 11 le çıkacaz.Belki Ömer yerine Bekir,Hamit yerine de GG olur.Umarım Tunay'ı da bu maç oynatmaz. Tek farklı galibiyet bekliyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Facx View Post
    Selçuk un defansif özellikleri iyi değil fikri nereden çıktı hala anlamış değilim
    Takılmamak lazım bu kadar. Kazanmamız lazım bu maçı , bunu düşünelim . Sonuçta Selçuk nasıl bir futbolcu diye sorulsa defansif yönü kuvvetli diye cevap gelmez karşıdan belki bu kastediliyordur.Belki de Topal ve Emre'ye göre zayıf olduğu kastediliyordur.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Berabere biter...bu futbolla...

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

daha baslangicta yerden yere vurdunuz avciyi, tamam kovalim peki kimi getirceksiniz. hiddinki de gonderdik, terim vardi o da gitti. senol gunes karizmasi yok dendi o da gitti. bazi arkadaslara inanamiyorum, sanki biz oyle bir takimiz ki elemelerde mac kaybetmeden grubu lider bitiriyoruz surekli. avciyla birlikte degisimse degisim, dinamizmse dinamizm gelmistir. genclik istendi ortalama 25. duran top, alan savunmasi olmali. modern futbol boyle artik dendi, bizim takim da simdi bunu yapiyor. dedigi gibi 8 macta 1 kez duran toptan gol yemisiz cok mu. ki ligin lider takimi yedigi butun goller duran top

ben her zaman avcinin destekcisiyim, 2005deki genclere oynattigi futbolla verdigi keyfi hala alabiliyorum. milli takimdaki renk degisimi cok net ortada. zamaninda ersun yanal da en basarili oldugu donemde milli takima gelmis hakan sukuru kesti diye oynattigi futbola bile bakilmadan harcanmisti, avcida da gidisat bu. kimse ardanin ya da sercanin kacirdigi net gollerden bahsetmiyor, basabas oyunumuzu, kacirdiklarimiz atsak galip donecegimizi konusmuyor. varsa yoksa nuri-selcuk kiyasi. nuri dediginiz adam bundesligada yilin futbolcusu secilmis reale transfer olmus. onu mu tartisacagiz burda. selcuk-nuri-emre bunlar birbirine yakin oyuncular ama nuri gelecegimizi emanet edecegimiz isim. premier ligde form tutup milli takima daha da cok faydali olacaktir. mac ritmi yok belki ama son 15 dakika icin mac ritmi pek gerekli degildi sanirim. bence zaten avcinin kafasindaki su ya da bu oynamis yok, zaten takima sectigi tum oyuncular faydalanmak istedigi isimler. hep soyluyoruz, biraz sabir.

estonya maci da cok kolay olmayabilir ama ofansif yonde iyi isler yapiyoruz oncesine gore. bitiricilikte biraz becerili olursak maci rahat kazaniriz. sansta yanimizda olmali, boyle maclar golu atamadikca cetinlesir. umarim oyle gelismez mac. erken bir gol herseyi lehimize cevirir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bizim işimiz kadro yapmak değil ancak Hollanda maçındaki kadroyu gördükten sonra ülkede ki herkesin fikir beyan etme hakkı var. Selçuk tek başına bir hücum planıdır. Onu yedek bırakmayı " Taktiksel tercih " diyerek açıklayamazsınız.

Edit: Yazmayı unuttum, Mehmet Demirkol'dan alıntıdır. İçimi okumuş resmen adam.
    Last edited by darkkobal123 : 10.Eylül.2012 at 16:26
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Rahat kazanırız

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by darkkobal123 View Post
    Bizim işimiz kadro yapmak değil ancak Hollanda maçındaki kadroyu gördükten sonra ülkede ki herkesin fikir beyan etme hakkı var. Selçuk tek başına bir hücum planıdır. Onu yedek bırakmayı " Taktiksel tercih " diyerek açıklayamazsınız.
    peki nedir sebebi? selcuka garezi mi var, bazilarina torpil mi geciyor. bunu anlamis degilim acikcasi. herkesin gordugunu goremiyor mu bu adam, bu kadar aciz mi? farkli dusunmus, gayet de basarili bir mac cikarmis, sadece skoru bulamadigimiz icin yenilmisiz. selcuk konusu milli takimin onune gecmemeli. herkes gorevini yapiyor. selcuka bu kadar takili kalinmasina anlam veremedim. bazi cevrelerin bu konuya kasitli olarak vurgu yaptiklarini dusunuyorum, rahatsizliklari var herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Olayı sadece Selçuk İnan'a bağlamak yanlış.Mesela Gökhan Gönül dururken formsuz Hamit'i sağbek oynatmakta bir tercih hatasıdır.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    peki nedir sebebi? selcuka garezi mi var, bazilarina torpil mi geciyor. bunu anlamis degilim acikcasi. herkesin gordugunu goremiyor mu bu adam, bu kadar aciz mi? farkli dusunmus, gayet de basarili bir mac cikarmis, sadece skoru bulamadigimiz icin yenilmisiz. selcuk konusu milli takimin onune gecmemeli. herkes gorevini yapiyor. selcuka bu kadar takili kalinmasina anlam veremedim. bazi cevrelerin bu konuya kasitli olarak vurgu yaptiklarini dusunuyorum, rahatsizliklari var herhalde.
    Ne olursa olsun Selçuk İnan bu takımda 4. Orta Saha durumuna düşecek bir oyuncu olamaz.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Olayı sadece Selçuk İnan'a bağlamak yanlış.Mesela Gökhan Gönül dururken formsuz Hamit'i sağbek oynatmakta bir tercih hatasıdır.
    Hamiti tecrubesi yuzunden tercih etmis olabilir yargilamamak lazim.Hata oldugunda Gokhani oyuna sokmamasina tepki gostermek daha dogru olur.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

hollanda macina fazla takilmamak lazim, elimizden kacirdik belki ama orda kalirsak favorisi oldugumuz maci da kazanamayabiliriz. hic tecrubelenmiyoruz, gecen sefer almanyaya yenilince de ayni seyi yaptik ama azerbaycana kaybetmemize neden oldu bu. negatif havayi atmamiz lazim, bu cok onemli. kazanmamiz gereken maca odaklanilmali.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Kazanabileceğimiz maçtan yenik ayrılmamıza manasız oyuncu tercihleri ve saçma sapan taktik anlayışıyla sebep olan adamı eleştirmemiz yerine aferin dememiz bekleniyor herhalde ?

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Eleştiri dozunun ayarlanması bekleniyor sadece.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Kazanabileceğimiz maçtan yenik ayrılmamıza manasız oyuncu tercihleri ve saçma sapan taktik anlayışıyla sebep olan adamı eleştirmemiz yerine aferin dememiz bekleniyor herhalde ?
    sizin yerden yere vurmak kadar benim de ovme hakkim var, yaniliyor muyum?
    kimsenin kimseden birsey bekledigi yok, ben kendi basima kamuoyunu yonlendirecek degilim, kendi fikrimi belirtiyorum. gecmiste de bu yuzden yasanmis aci tecrubeler var ama ders cikarabilmis degiliz, boyle devam ediniz...

Nesil
    2008
    Yer
    Mersin

Bir yerde okumuştum bir sitede Abdullah Avcı aynı kadro ile çıkacakmış sahaya

Abdullah Avcı ,Yarın oynanacak maçta Selçuk İnan'ı yedek Bırakacak.
    Hollanda karşısındaki 11'ile Estonya Maçına Çıkacak olan avcı, Kadroyu değiştirmiyeceğim dedi.

Facede görmüşüm

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Valla tartışmaya girmek dahi istemiyorum, Ersun Yanal örneği olsun, başarılı ve başabaş bir maç çıkardığımız düşüncesi olsun oldukça farklı yerlerdeyiz veya başka maçı izledim ben.

Abdullah Avcı bu kafada devam etsin, kimse çekmez onun ego sunu, iki kötü sonuca bakar. Yollar ayrılır. Şimdi arkasında duran basın, Selçuk İnan'ı Galatasaray'lı olduğu için değersizleştirmeye çalışan güruh kurtaramaz Abdullah Avcı'yı.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    daha baslangicta yerden yere vurdunuz avciyi, tamam kovalim peki kimi getirceksiniz. hiddinki de gonderdik, terim vardi o da gitti. senol gunes karizmasi yok dendi o da gitti. bazi arkadaslara inanamiyorum, sanki biz oyle bir takimiz ki elemelerde mac kaybetmeden grubu lider bitiriyoruz surekli. avciyla birlikte degisimse degisim, dinamizmse dinamizm gelmistir. genclik istendi ortalama 25. duran top, alan savunmasi olmali. modern futbol boyle artik dendi, bizim takim da simdi bunu yapiyor. dedigi gibi 8 macta 1 kez duran toptan gol yemisiz cok mu. ki ligin lider takimi yedigi butun goller duran top

ben her zaman avcinin destekcisiyim, 2005deki genclere oynattigi futbolla verdigi keyfi hala alabiliyorum. milli takimdaki renk degisimi cok net ortada. zamaninda ersun yanal da en basarili oldugu donemde milli takima gelmis hakan sukuru kesti diye oynattigi futbola bile bakilmadan harcanmisti, avcida da gidisat bu. kimse ardanin ya da sercanin kacirdigi net gollerden bahsetmiyor, basabas oyunumuzu, kacirdiklarimiz atsak galip donecegimizi konusmuyor. varsa yoksa nuri-selcuk kiyasi. nuri dediginiz adam bundesligada yilin futbolcusu secilmis reale transfer olmus. onu mu tartisacagiz burda. selcuk-nuri-emre bunlar birbirine yakin oyuncular ama nuri gelecegimizi emanet edecegimiz isim. premier ligde form tutup milli takima daha da cok faydali olacaktir. mac ritmi yok belki ama son 15 dakika icin mac ritmi pek gerekli degildi sanirim. bence zaten avcinin kafasindaki su ya da bu oynamis yok, zaten takima sectigi tum oyuncular faydalanmak istedigi isimler. hep soyluyoruz, biraz sabir.

estonya maci da cok kolay olmayabilir ama ofansif yonde iyi isler yapiyoruz oncesine gore. bitiricilikte biraz becerili olursak maci rahat kazaniriz. sansta yanimizda olmali, boyle maclar golu atamadikca cetinlesir. umarim oyle gelismez mac. erken bir gol herseyi lehimize cevirir.
    Modern futbol alan savunması mı oldu ? Peki Barcalena oynadığı futbol ne ? 90 dakka alan savunması yap..kontra ataktan gol mu at ? Duran top kazanmı....direk pas yaparak rakibi yor..cıldırt araya atılan bir topta yada..seri top sürmesi olan bir futbolcuyla gölü at...maçı kazan..Modern futbol bu.... ben yıllardır SERİA A izlerim en beğendiğim ligtir..fizik ağırlıktır ve serttir..alan savunması yok..adam adama savunma var..ama bizim futbolcular'da fizik ve kadisyondan bir alem..bir poziyon vardı..1 yattı diğer 2'si ayakta duramadı onlarda yere yattı...herkes ayakta zor duruyor...hollanda o maçta oynamadı adamlar kendilerini zorlamadı..sakatlanma muhabbetine önemli bir maç olsaydı...robben üç tane sallardı..nostolji yapardık bizde ...hollanda:7 Türkiye:1 diye...

Hiddink...Değişim yapıyordu ? Ne oldu sonuçta gönderildi..Türkiye milli takımını yönetiyorsan...Türkiye'de yakın oyun sistemlerine göre top oynatıcaksınız...BAKINIZ (2002) DÜNYA KUPASI ELEMER+DÜNYA KUPASI ....

Nuri bana göre tamamen abartılıyor...ilk 25'e bile cağırmam..nuri'yi beğenmiyorum oynadığı futbolu...Selçuk gelince...orta saha'dan uzun pas atan tek orta saha....... türkiye'de adam gibi frikik atan tek orta saha..... türkiye'de..oyunu çift yönlü oynayabilen tek orta saha......türkiye'de..ayrıca umutla aynı takım'la oynayan tek orta saha (BURAK'LA) ....Abdullah avcı hiç beğenemem'ki ...belediyenin maçlarını izlemeye tahhamül bile edemiyordum..Oyun yapısı....oyunu daralt kimseyi oynatma..bu kafayla zor...hızlı bir adam cıkar ara pasıyla gol atar hop 1-0 ...

Estonya maçı berabere biter...Hatta süpriz olur estonya bizi yener....Çünkü türkiye'de hiç bir takım belediye gibi oynamıyor..o sistemin oturması için..en az 5 maç lazım.....Bunlar hazılık maçı oynamaya benzemez...

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Valla tartışmaya girmek dahi istemiyorum, Ersun Yanal örneği olsun, başarılı ve başabaş bir maç çıkardığımız düşüncesi olsun oldukça farklı yerlerdeyiz veya başka maçı izledim ben.

Abdullah Avcı bu kafada devam etsin, kimse çekmez onun ego sunu, iki kötü sonuca bakar. Yollar ayrılır. Şimdi arkasında duran basın, Selçuk İnan'ı Galatasaray'lı olduğu için değersizleştirmeye çalışan güruh kurtaramaz Abdullah Avcı'yı.
    ben mactaki olumlu yerleri goruyorum sense negatif yonleri. farkli yerlerde oldugumuz cok acik, ben de bilirim selcuk niye oynamaz, hamitin yeri bu mudur. yenebilecegimiz takimdan 2 gol yedik. vs vs. ama olumlu taraflari da konusmak lazim. girdigimiz pozisyonlari, mahkum oynamayisimizi, zaman zaman oyunumuzu kabul ettirmemizi. hollanda ne kadar kotu olursa olsun sistem takimidir, oynadigimiz futbolu sadece skordan dolayi kucumsemek bana yanlis geliyor. bir de rica etsem su takim isimlerini milli takima sokmasak. kimsenin GSden bahsettigi yok burda. degersizlestirme cabasi nedir onu da anlamadim.

@petrol_fb

demek istediklerini anlayamadim, kusura bakma. kendi ozrum olabilir :]
    sadece sunu soyleyebilirim, duran top icin alan savunmasindan bahsetmistim ben, eksik anlatmis olabilirim. onu da bazi yorumcularin elestrisi uzerine soyledim. buna ilave adamadama savunmanin eski tarz oldugunu da kabul etmek lazim oyunun genelinde yapilan savunma icin. en fazla 1-2 kisiye cok yetenekliyse adam adama veriliyor artik.
    Last edited by TeNaciOUS MidFieLdeR : 10.Eylül.2012 at 17:13 Reason: ekleme

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

biz ve hollanda hemen hemen denk kadrolarla mücadele etti sayın avcı günü kurtarmaya calıssa maca gençlerle baslamazdı dıye dusunuyorum.ve avcı yı 12 mac sonuna kadar da gönderemezler avcı bu kadroyla devam edecektir büyük ihtimal.fatih hoca olsa belki hollandayı yenerdik ama bu takımı kazanamazık sonuna kadar avcı dıyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Hamit'in sağ bekte ne işi var Sabri oynasın daha iyi o bölgede
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bu sefer Hamit'i orada körelteceğini düşünmüyorum. Tolga - Gökhan - Semih- Ömer (sakatsa Bekir) - Hasan - Emre - Hamit - Selçuk - Arda - Burak - Umut 11'i rahat kazanır bence gününde olmayan oyuncu sayısı az olursa.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Hamit'in sağ bekte ne işi var Sabri oynasın daha iyi o bölgede
    sabri benim goztepe kariyerinde takimda, ne zaman oynatsam ratinglerde 6 ya bile ulasamiyor. ismini duydukca urperiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kazanmaktan ziyade oyuna nasıl bir mantelite ile başlayacağımız önemli.
    A sınıfı takımla oynarız 4-5-1
    B sınıfı takımla oynarız 4-5-1
    X sınıfı takımla oynarız 4-5-1
    Terim yönetir 4-5-1
    Hiddink yönetir 4-5-1
    Avcı yönetir 4-5-1
    Allah'ın emri misali her maça tek forvet çıkmayalım artık.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

şu maçta da tek forvet çıkmaz heralde umut burak yapar inşllh.

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Bu sefer Hamit'i orada körelteceğini düşünmüyorum. Tolga - Gökhan - Semih- Ömer (sakatsa Bekir) - Hasan - Emre - Hamit - Selçuk - Arda - Burak - Umut 11'i rahat kazanır bence gününde olmayan oyuncu sayısı az olursa.
    Ben Hamit'i oynatacağını bile düşünmüyorum. Berbat bir performans sergiledi Hollanda karşısında. Yediğimiz iki golde de payı var. Saymadım ama 15-20 top kaybı yapmıştır. Sercan-Arda-Burak ve en uçta Umut tercihi daha mantıklı geliyor bana.

Nesil
    2006

Türkiye gibi bir ülke Estonya gibi bir ülkeyi her türlü kadrosu ile yener. Bu açık ve net Selçuk oynamış, oynanamış önemi yok. Eğer rakibi hor görmeden aklı selim mücadele edersek bu maçı kazanırız. Günümüzde olursak fark atarız.

Sayfa 2 / 13 İlkİlk 123412 ... SonSon

Mesaj Yetkileri