Originally Posted by
uAburak89
Kardeşim daha çok varsayım var da, konu dağılmasın diye yazmıyorum.
Eleştirdiğimizde tuttuğumuz takımdan dolayı işi oralara çekenler oluyor, sanki biz Milli Takımın başarısını istemiyoruz, Türk değiliz, inşallah yenilelim diyoruz havası çıkıyor.
Hollanda maçından sonra Abdullah Avcı ne dedi, oyuncu seçimlerim taktik anlayışından dolayı. Ben hocaya saygısızlık yapıyor değilim, Aykut Kocaman'ın açıklamaları falan koyulmuş ki orada yaptığı antrenör takımı tespiti çok doğru. Olay aynı değil kesinlikle. Keşke bir tane basın mensubu da sorabilseydi, hocam nasıl bir taktik anlayışımız var ki Selçuk'a yer yok bu sistemde diye, Selçuk sorusunu soran sanki kendisi eleştirmemiş gibi, eleştriler var hocam ne dersiniz diye sordu.
Selçuk özelinden çıkıp genele dönersek, Hollanda maçına özel taktiğimiz vardı, öncelik oynatmamak, ilerde basmaktı. Bunu yapamadık bence, karambole bulduğumuz pozisyonlardan gol çıkarsak, puan ya da puanlar kazansak da iyi maç çıkarmış olmayacaktık. Biz sadece Arda ve Umut ile yalancı pres yaptık, Sercan ve Tunay ne yaptı maçta ? Rakibin en kötü bölgesi savunmasıydı, biraz cesaret ile iş yapabilecek bir kadromuz vardı ama teknik direktör anlayış ve seçimleri yüzünden olmadı. Selçuk olsa da kaybedebilirdik maçı, ki muhtemelen ederdik bu anlayışla, ama en azından kazanma adına bir umudumuz olabilirdi bence. Burak oyuna girdikten sonra top gelmedi, Nuri'nin adını duymadık, Mevlüt atamayacağı çalımları ısrarla denedi vs vs. Yani ben iyi oynamıştık, umut var diyenlere kesinlikle katılmıyorum.
Bugünkü maçta Selçuk'u oynatmayacağı da açıktı zaten, basın toplantısındaki havaları, laf sokmaları, gazetelere bakmadım yalanı hepsi bunu gösteriyordu. Baskılara gelmem, istediğimi yaparım havalarında, inatlaşmış durumda. İlki hataydı, ikincisi aptallık oluyor hatanın tekrarından ötürü ama hoca bunu kabul etmeyecek belli ki.
Bizim estonyayı normal şartlarda yenmemiz lazım, bizim kadromuz kötü değil, mevki bazında bakıyorum cidden değil, potansiyeli doğru kullanan bir hoca ile başarı uzak değil. 25 yaş ortalamamız ile geleceği planlıyor ve buna uygun adımlar atıyormuş, son iki turnuvaya gidemedik o zaman da Emre vardı Hamit vardı, 2014 Dünya Kupasına gitmiş olsak Hamit ve Emre gibi isimler mi olacak da hala onlar oynatılıyor. İleriye dönük adımlar atılacak, planlar yapılacaksa bunların düşünülmesi lazım bence. Selçuk tercihi dışında da Abdullah Avcı'ya bakışım çok olumsuz, hiç ama hiç umut vermiyor. Teori de bile iyi değilken, pratikte iyi olmasını da beklemiyorum haliyle.