Vay arkadaş bir de kırmızı kart çıkmış. O anki hararet ile olağan şeyler ama sonradan çok pişman olunan şeyler.
FM Gazetesi
Hakem düdükleri geç çalarak itiraza açık kapı bıraktı sürekli çok sinir oldum. Net faullerde bile bunu yaptı illa avantaj var mı diye bakıyorsun da geriyorsun be arkadaş. Adam taban girdi çal işte düdüğü çıkmasın tartışma. Yine verem olarak kazandık yahu.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Hüseyin Göçek iyi bi hakem olmadığını Fenerbahçe maçlarında gösteriyo zaten.. Dikkat edin yönettiği maçlarda hep bi kavga..
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
İşte futbol bu her gün gelişiyor, ileri gidiyor. Bazılarının 90dk içerisinde 90 kere kullandığı kelime bir gün yine kartlık oluyor.
Topal cikinca orta sahann ritmi bozuldu raul takima adapte olunca bomba bi fener izleyecegiz onun izlenimini verdi bu mac
Baronu sutundan baska olumlu hicbirsey yapmadi aykut hoca hakliymis kadroya almamakla
Bir takım 1 maç kötü oynarsa gününde değildir, 2 maç kötü oynarsa formsuzdur, her maç kötü oynarsa kötü yönetiliyordur.
Koskoca Fenerbahçe kendi sahasında, kendi sahasından çıkmayan bir takıma karşı maç 1-1'ken ve 2 puan elden gidiyorken sahadaki 2.forveti 85. dakika'da oyuna alıyorsa bunu şiddetle düşünmek gerek, işin daha komiği oyuna aldığın Semih'i forvete alıp Bienvenu'yu ortasahanın sağına çekmek ve tek forvet oynamaya devam etmek... Ne tek forvet sevdasıymış ki Sow'dan sol kanat, Bienvenu'dan sağ kanat yaratıyor (!)
Tamamiyle şansımızın yaver gitmesi sayesinde kazandığımız bir maç. Bu kötü sistem devam ettikçe Galatasaray'ın ekmeğine daha çok yağ süreriz ve Şampiyonluk yarışı Nisan ayının başında kopar. Görünen köy kılavuz istemez, Aykut Kocaman tek forvet ısrarından vazgeçmedikçe bu takım iflah olmaz. Ligin en yavaş futbol oynayan takımıyız yahu. Yazık bu kadar iyi bir kadro ancak bu kadar kötü yönetilebilir.
...
İyi de kartı sözü söylemeden önce kendini yere attığı için görmüyor mu ?
geçen maçlardan birinde yazmıştım , tekrar ediyorum , acilen kondisyonerin değişmesi lazım.
Bu maç hayal kırıklığı ikinci yarı saldırması gereken Fenerbahçe hiç bir şey yapmadı.
Baroni'nin oyuna girmesiyle takım vitesi geriye taktı resmen.. Bence Aykut Hoca'nın bu maç için oyuncu değişiklik tercihleri yanlıştı.. Topal'ın yerine Selçuk girmeliydi.. Topuz'un çıkmayıp Stoch-Caner değişikliği yapılmalıydı..
Ancak öyle ya da böyle maç boyu kızıp sövdüğümüz adam gol atıp kurtarıyosa maçı bu takım şampiyonluk yarışından kolay kolay kopmaz..
Hüseyin Göçek gene son dakika golü yedi. En son yönettiği maçtada da Fenerbahçe - Gaziantep'i son dakika golü ile yenmişti.
beğenmiyorum oynadığımız futbolu. kondisyonerin değişmesine ben de katılıyorum. olmuyor böyle. forvetleri kanat yapmaktan vazgeçmeliyiz artık. ne yalan söyleyim Baroniyi hiç sevmem ama bu maçı almamız şarttı. iyi oldu. bir de abicim ya caner'i dene solda ya da gerekirse topuz'u dene. ama krasiç'i , sow'u deneme. hani krasiç gelince stoch yedeğe çekilecek. bu kesin. o yüzden krasiçi orda denemeye kalkışma. krasiç'i orada öldüreceğine topuzu öldür gerekirse![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yalnız ben son zamanlarda orta sahamızda Meireles kadar çevik bir oyuncu görmemiştim. İlk maç için benden iyi not aldı. Gerçekten yararlı bir transfer olacağa benziyor. Birde ilk 60 dakika iyi oynadık sonraki düşüş Fenerbahçe'ye yakışmadı. İlk 60 dakikada ki oyunu maçın tamamına yansıtmak lazım.
Ben Meireles'i pek beğenmedim bu maç itibariyle. Özer Hurmacı ruhu kaçmış gibiydi![]()
36 lık adamlarla anca bu kadar...
Baroni ne gol atmış yahu.Herkesin beklediğini yapmayarak güzel bir gole imza atmış.
İlk yarı çok iyi oynamışız
meireles maçın en çok koşanı olmuş
Son zamanlarda gördüğüm en kötü F.Bahçe'ydi. Marsilya maçı için çok umutsuzum. Alex'in girdiği iki pozisyon dışında koca maçta pozisyon yok. Olağanüstü ve sürpriz bir gol oldu. Kötü futbol vardı. Gördük ki milli maç arasında da bir şey değişmemiş takımda. Yok şu kadar km koşmalıyız diyordu Kocaman ama takımın bugün sahada koşacak hali yoktu.
Uğur Meleke'nin maç yazısı.
Aykut Hoca’nın ilk iki yılında Fenerbahçe’nin alametifarikası topa sahip olması, oyunu yönlendirmesi, özellikle de iç sahada işi tamamen rakip sahaya yığmasıydı. Ama bu sezon başında ne olduysa oldu; Aykut Hoca dikkatini koşulara/sprintlere çevirdi, algıyı da o yöne kaydırdı. Oysa sadece 4 ay önce aynı Aykut Hoca’nın aynı Fenerbahçesi play-off’ta 6 derbide rakiplerine açık ara fark yaparken istatistikler şöyle diyordu: Sarı-lacivertliler en yakın rakipleri Galatasaray’dan bile maç başına tam 120 pas fazla yapıyordu. Ve o Fenerbahçe bunu rakiplerinin hepsinden daha az koşarak başarmıştı!
Global istatistikler de aslında bu yönde; aktif alanda yaptığınız pas sayısı arttıkça, siz topu koşturdukça, rakibiniz daha çok koşuyor, daha çok yoruluyor. Koşu mesafeleri de muhakkak futbolda mühimdir, ama önem sırasında tepede olduğunu, pas yapmanın/pozisyona girmenin üstünde olduğunu zannetmiyorum ben... Aslolan koşu değil kalitedir futbolda...
Dün de Fenerbahçe ne zaman topa sahip oldu, ne zaman üretti, o zaman golü attı zaten. Yani Aykut Hoca’nın esas artırması gereken şey, koşu mesafeleri değil, aktif alandaki pas trafiği.
En beğendiğim hocalarından olan Nurullah Sağlam’a da birkaç eleştirim var: Sağlam Hoca’nın filizlendiği Antep’te Murat Ceylan’a, Ferdi’ye, Mahmut’a, Ahmet Arı’ya çok küçük yaşta forma verdiğini biliyoruz. Muhakkak ki sahada tecrübeli oyunculara da ihtiyaç var, ama iki sezondur Mersin’in tekaütler karması şeklinde mücadele etmesi tanıdığımız Nurullah Hoca modeliyle uyuşmuyor.
Bir de Alex’le Gökhan’ın üç yaşına giren ön direk çalışması dolayısıyla her iki oyuncuyu can-ı gönülden tebrik etmekle birlikte, bununla ilgili hiçbir önlem almayan rakip hocalara da şaşırıyorum doğrusu... Alex’le Gökhan bu formülü sadece bu maçta dört defa denediler; bir gol, bir direk, bir de kalecinin çizgiden zorlukla çıkardığı pozisyon ürettiler. Ve Mersinliler de bizim tribünden izlediğimiz gibi seyrettiler bu ikiliyi...
Alex-Gökhan organizasyonunu televizyondan da olsa izleyemeyen futbolseverler vardı dün... Çünkü ülke sporunun yaşayan efsanelerinden Mirsad’ın jübilesine gitmişlerdi. İnsan düşünmeden edemiyor, Mirsad’ın jübilesini futbol maçıyla aynı saatlere koymanın sebebi ne olabilir ki! Enteresan doğrusu...
Uğur Meleke bir garip. Mirsad'ın maç günü ve saati aylar,haftalar öncesinden belirlenmiş bir şeydi. Futbol maçının günü ve saati ise maçın olduğu hafta belli oluyor.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly