Quote Originally Posted by sananes View Post
aykut kocaman defans ve kaleci çıkarıldıktan sonra geriye kalan 6 oyuncunun 4'ünü mücalede eden,defansı daha çok düşünen oyunculardan seçmeyi tercih ediyor genelde.Bu da oyunu kilitliyor. Zaten ankaraspor'dayken hocamız beraberlik rekoru kırıyorlardı resmen.Burada kadro daha kaliteli olduğundan bir şekilde gol atıp kazanıyoruz ama bir çoğumuza bu yetmiyor tabi. Yapması gereken en azından benim bakış açımla hangi sistemle oynayacaksa oynasın skor yapmaya yatkın oyuncu oynatmalı. 4-4-2 mi oynayacak mesela kanatlar caner-krasic ya da stoch-topuz olmalı. 4-3-3'de zaten ileri 3lüye kafanıza göre 3 tane hücumcumuzu koyun işte. Mutlak suretle kendimizden zayıf takımlarla oynarken bunu yapmalı artık.Yoksa çok mahkum oynuyoruz.
Seni desteklemek adına söylüyorum; AEL Limassol'la 0-0 berabere kalmak için F.Bahçe'nin ekstra bir şey yapmasına gerek yok ama hoca ekstra yaptı sağolsun. Üstelik onu da beceremediler, Young Boys maçı gibi rakibin yeteneksizliğine kurban gitti skor.

Ben mentalite olarak 5e5 kuralına inanırım. Hızlı kontra-ataklar hariç hücum ve savunma pozisyonlarında en az 5 oyuncu hazır bulunmalı. Fenerbahçe'de hızlı olsun yavaş olsun, hücum hattına lütfen katılım gösteriyor oyuncular. Koskoca Fenerbahçe Kuyt-Sow bazen de Caner'le üçleyebildi hücumu en fazla. Tek kelimeyle ayıp.

*5e5 dediğim mevzu biraz uzun ama örneğin 4-4-2'de yerleşik bir hücumda 2 forvet, 1 mc, 2 kanat hazır bulunması gibi. Tabi ki bu rakam artabilir. Biz 4-3-3 gibi bir şey oynayıp orta üçlüden kimseyi hücuma göndermiyoruz -deplasmanlarda.