-
bir oyuncunun domestic bir ligte attığı gol sayısı ile özellikleri ,ca ve pa değerleri arasında nasıl net bir bağlantı kurduğunuzu cidden anlamakta zorlandım.estonya liginde 45 gol atan adamın bitiriciliğinin 20 olması lazım o zaman bu mantıkla
oyuncuya uygun sistem,takımın oynadığı sistem,diğer takımların uyguladığı ya da uygulayamadığı sistemler oyun yapıları hiç bir önemi yok yani ?
bireysel anlamda oyuncu değerlendirilken oyuncunun yapabildiği ve yapamadığı şeylere bakmamız lazım.
evet burak off the ball özelliği iyi olan ancak çok ofsayta düşen,çok pozisyona giren ve doğal olarak çok gol atan ve çok gol kaçıran bir adam.
Fenerbahçe takımında mesela burak yılmaz diye biri oynuyor olsa şu takımda 2 gol atamaz iddaa ediyorum.(1 gol belki atabilir
)ya da tersten bakalım m.sow denen adam Galatasaray takımında oynuyor olsaydı ya da geçen seneki ts takımında oynuyor olsaydı ve tüm sistem ona kurulu olsaydı sizce kaç gol atardı ?
bana kalırsa burak yılmaz mental anlamda sorunlu bir adam ancak oyunda mental özelliklerinin üst düzey olduğunu görüyoruz,baştan saydırmayın neredeyse tamamı konusunda itirazım var mental özelliklerinde.ve dolayasıyla ca ve pa değerleri de abartı çıkmış oluyor.
ciddi olarak burak'ın bu kadar üst düzey bir santrafor olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten ?
şimdi bana 148 ca altı santraforları saydırmayın,komik olur zira çıkan isimlerle burak'ın kıyaslanması ve onların Burak'tan daha düşük ca almış olması.
Mesaj Yetkileri