2013 - 2014 Sezonu Transferleri
Muslera dışında gitmesi gerekenler istediğim fiyata gittiler. Muslera 15 20 milyon arası edebilirdi ama elimde takıma kattığım Ospina ve Sinan Bolat varken 3 e 5 e bakmayayım dedim. En uygun teklife sattım. Kaleci kontenjanını Türk bir oyuncuya harcamam gerekiyordu malum yabancı sınırı düşüyor. Sinan Bolat iyi bir gelişim sergilerim umarım. Ospina ise yedeği. Normalde almazdım ama bedelsiz olması sebebiyle takımıma kazandırdım.
Transfer Edilen Oyuncuların Özellikleri
Ademilson
Takıma forvet şarttı. Burak ile olacak iş değil. Elmander'i sattım, Umut'un kiralık sözleşmesi bitti performansını beğenmediğimden teklif yapmadım. Bende genç ve çoğu kişinin yeni tanıyıp, transfer edip, memnun kaldığı Ademilson'u takımıma kazandırdım. 6 milyon euro gerçekten uygun fiyata geldi. Bakalım nasıl bir gelişim sergilyecek.
David Ospina
Bedelsiz transferim. 2012'de bu sezonda serbest kalıyordu. Hep bedelsiz olarak transfer ederdim bu adamı gelişir ve sonraki sezonlar iyi fiyata satardım. Yine takımıma kazandırdım bakalım.
Sinan Bolat
Kaleci kontenjanını yabancı ile harcamak zor geliyor bana. Hucüm oyuncuları yabancı seçmek her zaman benim için ideal. Sinan Bolat serbest kalıyordu. O da Ospina gibi 2012 de bu sezon sözleşme yenilemiyordu. Türk ve genç olması benim için büyük avantaj.
Jose Angel
Sağ veya sol bekten birini yabancı bir oyuncuya harcayacaktım. Sol bek sağa göre maçlarda çok aksıyordu. Hakan Balta yetersiz, Çağlar ise daha beteriydi. Bende satılık listesinde olan Jose Angel'e teklif götürdüm. Uygun bir fiyata takımıma kazandırdım. Umarım fiyatının 3 4 katı destek sağlar takıma.
Mohamed Salah
Takımıma kazandırdığım yeni gözlemcilerin önerdiği bir futbolcuydu kendisi. Sağ açık arıyordum üstüne denk geldi. Şuan hakkında fazla bir şey yazmayacağım bu oyuncunun bakalım maçlardaki performansına göre yorumlarız.
Hazırlık maçlarına başladık. Hazırlık maçlarını kendim programladım. Bayern, Anderlecht, Real Madrid, Juventus gibi takımlarla hazırlık maçlarımız var. Bu arada şampiyonlar ligi ön elemede Spartak Moskova ile eşleştik.
Bu arada personellerimi yine elden geçirdim. Eskilerin yerine daha iyilerini takıma kazandırdım.