çok basit.. sigames tekel bu işte. bi fifa manager var ama o da rakip sayılmaz malum..
"müşteriler" olarak yapılacak şey çok basit. tepki koymak. ürünü almamak. başka bişeye yönelmek ya da başka bi ürünü teşvik edip ona yönelmek..
atıyorum nasıl ki 10000 kişi türkçe fm almak için söz verdi.. bunun için kampanyalar yapıldı aynı şekilde dünya çapında bir kampanya yapılır.. 2014'te herkes fifa manager'a yönlendirilir. ve bence onlar bu yönelimi, kullanıcıların isteklerini görürse ortaya çok daha güzel bişey çıkarırlar.. ea altyapı anlamında güçlü bi şirket. fifa manager'ı farklı bir kitleye hitap ettikleri için bizim istediğimiz anlamda geliştirmiyorlar. talep olduğunu görürlerse eminim ki 1-2 seneye çok daha iyi bir şekilde çıkar karşımıza. yeter ki destek görsün. yeter ki bunca gönüllü aynı desteği fifa manager'a versin.. fifa manager sadece piyasada olduğu için bir örnek. bu cm de olur bir başka oyun da..
artık eski zaman değil. herkes sesini sosyal medya ile çok net duyuruyor. atıyorum böyle bir konunun twitter'da tt olması bile sigames'in kafasını avuçlarının arasına alıp düşünmesi için yeterli olur.
piyasada strateji oyunları yapan, yapay zekayı fazlaca kullanan oyunlar geliştiren şirketler var. ve eminim bunlardan herhangi biri yıllarca bu kadar desteği arkasına alsaydı şimdi önümüzde kusursuza yakın bir oyun vardı. ben bu oyunun bu şekilde çıkmasını "onlar da daha iyisini yapmak istiyor ama olmuyor. yenilikler eklenince başka yerde patlıyor" şeklinde açıklayanları anlamıyorum. bu demektir ki yeterli özen gösterilmiyor. ya çalışanlar yetersiz, ya test ekibi yetersiz ya şirket politikalarında bi sorun var..
ben bu kadar karşılıksız destek alıp her sene benzer sorunlarla piyasaya çıkmalarını başka şekilde açıklayamıyorum.
zaten SI'ın özensiz olduğu türkçe desteğinden belli. evet bu çeviriyi oyunu bilenlerin yapmasını anlarım ama hiç değilse 3-5 tane profesyonel çevirmen bu işe destek olabilirdi, kontrol aşamasında yer alabilirdi. ama adamlar "ne olacak idare edin zaten başınızdan fazla bu kadarı bile nasıl olsa bize muhtaçsınız" mantığıyla umursamadılar..