Cruyyf: Onları izlerken acıyorum

Ajax'ın şampiyonlukla bitirdiği sezonun ardından Hollanda ve Ajax futbolunun efsanesi Johan Cruyff, De Fotomagen gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ajax'ın şampiyonluğunu diğer takımların baaşrısızlığına bağlayan Cruyyf şöyle konuştu:

"Birçok deplasman maçında acınacak hallere düştüler, bu oynadıkları futbol mu? Bütün yük Sigthorsson'un üzerindeydi. O iyi bir futbolcu ve Ajax gibi kötü organize olmuş bir takımı dahi şampiyon yapabilecek yeteneklere sahip"

De Fotomagen muhabirinin "Peki Ajax'ın 81 golle en yakın rakibinden çok daha fazla gol atmış olmasına ne diyorsunuz" sorusuna "Ben güzel bir gollerini görmedim" yanıtını verdi.

Her zamanki gibi kulüp binasındaki ofisime giderek kahvemi söyledim ve gazeteleri okumaya başladım. Cruyff!!! Seni pis sarı fare! Kıskandığını biliyorum çünkü senin sisteminin yılladır yapamadığını ben yapacağım.

Bu adam taraftar ve kulüp içinde çok etkili. Ona saygı duyuyorum fakat o benden nefret ediyor. Artık bu savaşta benim de ortaya çıkıp bir şeyler söylemem gerekecek. Fakat fazla tepki çekmeden.

Başkan beni aradı ve Cruyff adına üzgün olduğunu söyledi. Bu sene daha iyi olursak bu sorunlar ortadan kalkarmış. Daha iyi derken? diyecek oldum sustum. Direktör Marc Overmars'a benim için de bir röportaj ayarlamasını isteyeceğimi söyledim. Aman Cruyff'u eleştirme diye heyecanlandı.

Korkma başkan, Almansak o kadar da Alman değiliz. Her şeyin bir zamanı var.

Erdem J.D. : Daha iyisi çok uzak değil

Ajax'ın patronu Erdem J.D. şampiyonluk sonrası FourFourTwo dergisine açıklamalarda bulundu. "Güzel bir sezondu, ligi birinci bitirmek çok iyi. Şampiyonlar liginde ve kupada hayal kırıklığı yaşadık. Yine de taraftarlar bu hayalkırıklığının ardındaki umut ışığını görebildiler. Göremeyenlerin ise yaşlılıktan dolayı gözlerinin bozuk olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Erdem J.D. çalışma odasındaki iki fotoğrafı muhabirimize göstererek "İşte benim ilham aldığım Ajax bu. Her gün işe bu fotoğraflara tekrar bakarak başlıyorum ve neler yapmam gerektiği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

İşte Erdem J.D. 'nin odasındaki o fotoğraflar:

Rijkaard ve minik Kluivert yanyana. işte Ajax'ın altyapı geleneği.
.
.
.

Ajax tarihinin en önemli başarılarından biri: 1995 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.

.
.
.

Cruyff'a arada laf çakarken taraftarın gönlüne oynamayı da unutmadık. Yalan da değil aslında, belki bir Holivud filmi gibi her gün bu fotoğraflara bakıp ağlamıyorum ama hedeflerimi bu doğrultuda seçiyorum.

Genel direktör beni arayarak iyi bir röportaj verdiğimi fakat Cruyff'un gözlerinin de kulaklarının da hala çok iyi durumda olduğunu, yeni bir düşman kazandığımı söyledi. Ben de o düşman kapımızda yatıyordu zaten diyerek telefonu kapattın.

Ve sonra işime gücüme döndüm