Evet istatistik olarak ortaya bir şey koymamış olsalar da "el freni" tabirini haketmiyorlar. Bence o tabiri hakeden 2 oyuncu var sahada biri bu sezon hiçbir maçta hiçbir varlık gösteremeyen Selçuk bir diğeri de sadece Şamp ligi maçlarında varolan Hamit. O kadar yavaş o kadar ağırkanlı oynuyorlar ki boşta kendini gösteren Amrabat Umut Burak gibi oyuncuları oyuna küstürüyorlar. Bu maçta yine oldu ben Tv başında cinnet geçirecektim oraya koşuyu yapan Burak'ı düşünemiyorum. Burak 30 35 metrelik çapraz koşu yaptı koşu yolunu gösterdi. Hamit top ayagında bekledi bekledi bekledi. En sonunda ta geri dany'ye döndü. Rakip yerleştikten sonra hızlı paslaşabilsek hadi sete dönersin. Ama zaten ağır çekim oynuyorsun, orada kontra şansını da değerlendirmiyorsun. Her pozisyon her ayaga alınan topta set hücumuna dönülmez ki. Hamit hep aynı şeyi yapıyor. Selcuk'un topu alıp donup pas vermesi 2 sene.
+
Yukarıda modern futbol demişsiniz yalnız dikkatinizi çekerim modern futbolda hız / tempo önemli. Bir top kazanılıp gol atılmasına kadar geçen ortalama pas sayısı 1,5 un altında. Topa basıp geri dönüp bir saat paslaşma futbolu "Barcelona" futbolu değil. Barcelona ışık hızıyla paslaşıyor yarım pas yapıyor adamlar. Ayrıca dikkat edin gollerinin çoğunluğunu da rakip yarısahada yaptıkları şok presle kazanıp 2-3 saniye içinde topu kaleye göndererek kazanıyorlar. Yani Hamit modern futbola uygun ama Amrabat uygun değil derseniz yanlış konuşmuş olursunuz. Aksine Amrabat, Ronaldo tipi Messi tipi Krasic tipi Mata tipi bir oyuncu. Tabi ki onların kalitesine sahip değil şimdilik ama çabuk düşünüp çapuk hareket edebilme özelliği var. Kararlarının şu anda %90'ı belki doğru değil. Ama önemli olan bu kararı cabuk verip pratiğe dökebilmesi. İsabet zamanla kazanılır.

Alıntılı Yanıtla