Eredivisie 12. Hafta

NAC Breda karşısında her zamanki ev performansımızı sergiledik. Artık defans hattını biraz daha geride kurup maçına ve kullandığım formata göre takımı Savunma yerleşimi konusunda çalıştırmaya başladım.

.
.
.
.

Eredivisie 13. Hafta

Geçen sene çok rahat geçtiğimiz Venlo bu sezonun sürpriz takımı. Bu görevi geçtiğimiz sezon NEC üstlenmişti. R. Madrid maçını düşünerek rotasyona gittim bu deplasmanda. Açıkcası geç gelen golle 1 puanı zor kurtardık diyebilirim. Ama aklımız fikrimiz R.Madrid maçında. Olsun o kadar.

.
.
.
.

Oh Allahım çok şükür! Geçen sezonki trajikomik maçlardan sonra bu sene iyi giden şeyler var. Madrid karşısına deplasman taktiği ıvır-zıvır korkmandan bildiğimiz ALMAN oyunumuzla çıktık. R.Madrid Casillas, C.Ronaldo ve Benzema'yı dinlendirmişti bu maç. İlk yarı golü bulduk. İstatistikler R.Madrid için 0/0 'ı gösteriyordu. Mourinho ikinci yarıya yedek kalecisini çıkarıp Casillas'ı ve sağbeki çıkarıp Varane'ı alarak başladı. Akılalmaz kaçan goller bir ara oyun yine bana dramatik bir son hazırlıyor dedirtti ama R.Madrid yendik, çok rahat yendik

Bu sezon evimizde oynadığımız tüm ŞL maçlarını kazandık böylece. Lyon deplasmanındaki skorun önemi kalmadan gruptan çıkmayı başardık. Hedef 1995 beyler!

.
.
.
.

.
.
.
.

Erdem J.D. : R.Madrid bugün bizi yenebilme şansından çok uzaktı

Ajax teknik direktörü Erdem J.D. maç sonu değerlendirmesinde "Evet bugün oyunumuza iyi konsantreydik ve böyle olduğunda yenilmemiz çok zor. R.Madrid ister konsantrasyon eksikliğinden diyin, ister yetersizlikten, bugün bize üstün gelmekten çok uzaktı" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin "Kolay bir maç bekleyen Mourinho'nun ikinci yarıya Casillas ve Varane ile başlamasını nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusunu "Evet biraz çaresiz gibilerdi, ben bir ara Zidane'ı da ısınmaya göndereceklerini düşünmüştüm" diyerek kahkahalara neden oldu.

Jose Mourinho basın toplantısına katılmadı.

.
.
.
.

.
.
.
.

İlkonbirde C.Ronaldo ve Higuain-Benzema ikilisinden birisinin olmaması benim açımdan galibiyete gölge düşürmüyor İlk yarı şut bile çekemeyince Casillas ve Varane oyuna girdi, hemen akabinde Higuain'de.