Oyun olmasina oyun ama her takim senin istedigin gibi hem cok yuksek tempolu hucum, hem de cok pres yaparak isi goturemez.

Galatsaray gecen yil ilk 20-25 dakika pres yapip, sonra pas oyununa donuyordu, zaman zaman topu rakibe verip geriye cekilerek dinleniyordu. Ozellikle one gectikten sonra. Ikinci yarida da bir sure pres yapiyor, sonra pasa donuyordu. Presi 90 dakika yapmiyordu.

Mesela Barcelona topu her rakip kaptiginda pres yapabiliyor cunku top ayaklarinda oldugunda bol pas yapip, fazla depar atmadan dinleniyor. Kendilerini, topu kaptirdiklarinda tekrar kazanmak icin dinlendiriyorlar topla oynarken.

Real Madrid ise takim halinde kendi alanina cekilip dinleniyor ki hucuma hizli cikabilsin.

Senin taktiksel tercihlerin, top rakipteyken Barcelona gibi, top sendeyken de Real Madrid gibi oynamak. Bu mumkun olsa herhalde bu iki takim yapar bunu.

Okumadiysan bu konuyu okumani tavsiye ederim: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=111493

Ve yazdigim gibi en onemlisi en azindan taktiksel komutlari cok iyi taniyana kadar, onceden ayarlanmis basit taktiklerden cok fazla uzaklasmadan oynamak. Bir gun butun takimina saglik ve dayaniklilik ozellikleri 20 olan oyunculari bulursan bu tip bir taktige donebilirsin. Ama o zamana kadar biraz daha dengeli oynamak gerekli. Tabii oyunculari yorup cok sakatlik yasamalarini istemiyorsan.