Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız arasında yapılan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle oldukça üzgünüz.

Zorlu engellere rağmen hayata tutunmaya çalışanlar başta olmak üzere engelli spor emekçilerinin her zaman yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyor ve dün yaşanan çirkin olayların tüm faillerini taraf gözetmeksizin kınıyoruz.

Ülke futbolunun mevcut kirliliğinin içinde bir de tribün kültüründeki yozlaşma, biz taraftarlarca elbirlik ve ivediyetle halledilmesi gereken bir sorun olarak önümüzde dururken, bu çirkin algının bir de basketbol tribünlerine sirayet edişi ayrıca üzüntü vericidir.

Dün yaşananların taraf ya da renk gözetilmeksizin kınanması ahlaki bir sorumluluktur.

Başta taraftarlar olmak üzere tüm spor kamuoyunu sağduyu ve özeleştiri eşliğinde sorumluluğa davet ediyoruz.

Çarşı

"Bjk taraftarına, taraftar terbiyesi vermesinler"

Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Kaan Dalay, Galatasaray ile oynadıkları ve olaylar nedeniyle yarıda kalan karşılaşma ile ilgili HABER1903'e açıklamalarda bulundu.

Dalay, HABER1903'e yaptığı açıklamada;

Beşiktaşlı taraftarlara sahip çıkan Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı Kaptanı Dalay; "Geçen sene Galatasaray taraftarları bizim engelli taraftarları bıçakladılar. Şimdi bu insanlar çıkıp, Beşiktaş taraftarına taraftar terbiyesi vermesinler. Dünkü olayda hiçbir engelli sporcuya hiçbir darbe yapılmamıştır. Sadece taraftarlar arasında çıkan bir kavgadır. Bunun da önüne hiç kimse zaten geçemez. Medyayı yakından takip ediyorum ve bu olay sadece Beşiktaş taraftarının üzerine atılmış. Beşiktaş taraftarına haksızlık yapılıyor. Galatasaray Kulübü oyuncularının hepsi benim arkadaşım. Kendileri ile de görüştüm ve hiçbirine herhangi bir müdahale gelmemiş. İki taraftarın arasında yaşadıkları diyaloglar çok büyütüldü. Galatasaray Televizyonu, görüntüleri istediği gibi yönlendirdi. Maç bitiminde dışarı çıktığımda Galatasaraylı bir taraftar ile kavga ediyordum. Bunların delikanlılığı bu mu? Engelli insana yaptıkları bu mu?" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: HABER1903