Şimdi, öncelikle ben bu sene açıkcası ya Galatasaray'ın ya da Fenerbahçe'nin şampiyon olabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş'ın şampiyon olabilecek potansiyeli yok. Diğer takımlar ise anca zorlayabilir.

Şununla başlamak lazım, bu tip maçları iyi oynayıp kazanan takım çok büyük bir psikolojik üstünlüğe sahip olacak. Örneğin geçen seneki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde(Ligin 10. haftasıydı yanlış hatırlamıyorsam), Fenerbahçe'nin ilk yarıda kaleyi bulan bir şutu bile yoktu ve Galatasaray mükemmel denilebilecek bir performans ortaya koymuştu. O gün ben Galatasaray'ın şampiyon olacağını anlamıştım.

Çünkü Fenerbahçe büyük bir hezimete uğrayarak psikolojik travma yaşadı, yeni yeni form tutan Galatasaray ise kendine güven depolamıştı ve her takımı yenebilecek güçte olduğunun farkına varmıştı. Öyleki Galatasaray üst üste 9 maç kazanarak klüp tarihindeki rekorunu egale etmişti.

Bence o maç geçen sezonun kilit maçıydı.

Bu seneye gelirsek Galatasaray, hazırlık maçları dair ilk mağlubiyetini Manchester United karşısında aldı. Bu maçta çok fazla efor sarf etti. Mental olarak ve fiziksel olarak kendini aşırı derecede yordu. Bu maçın dönüşünde ise ligde de yenilmeye başladı.

Şöyle bir durum var Galatasaray hem şampiyonlar liginde mücadele ederken hem de spor toto süper ligde mücadele ederken, geçen seneki gibi bir pres uygulayamaz. Çünkü kondisyon sorunu yaşar. Bu yüzden geçen seneki presin yapılmasını beklemek hayalcilik olur.

Fakat; bu cümleye bir ekleme yapmak gerek. Geçen seneki presi, anadolu takımlarına karşı yapılmasını beklemek hayalcilik olur. Galatasaray, büyük maçlarda yoğun efor sarf etmekten kaçınmayan bir takım. Dediğim gibi Manchester maçında bu kadar aktif bir Galatasaray izlemeyi hiç beklemiyordum. Neyseki Cimbom, şampiyonlar liginden alnının akıyla çıktı ve kupada maalesef elendi. Şu an odaklanması gereken tek bir alan var. Bütün gücünü de buraya yansıtacağından eminim.

Bence için uygun ilk 11 şöyle:

Muslera

Eboue-------------Semih-------------------Dany----------- Riera

Hamit---------------Selçuk---------------Melo---------- Amrabat

Umut------------------------------------Burak

Ben açıkçası bu maçta Melo'nun çok iyi oynayarak, geçen seneki ritmini yakalayacağını düşünüyorum. Bu maç Melo için çok kritik bir maç. Umarım yüzümü kara çıkarmaz.

Bunun dışında büyük maçlarda iyi oynayan Eboue'den güzel bindirmeler göreceğiz. Zaten kaleciler ve savunma hattı ideal.

Hamit yine iyi oynacaktır. Şampiyonlar ligindeki Hamit gibi oynayacaktır. Selçuk artık frikik golü atmalı Amrabat pozisyonu yoktan var edebilen bir isim umarım güzel bir asist yapar.

Umut ve Burak takımın gol yükünü çekiyor. Burak Yılmaz'ın futbolculuğunu hiç sevmem. Yetenekli bir insan olarak görmüyorum; ama yine de çok azimli bir kişiliğe sahip.

Burak'ın çok önemli bir özelliği var. Belki de bu yüzden çok gol atıyor. Son vuruşları çok iyi yapabilen bir isim. Şöyle demeliyim, topu alıp süremez, iyi orta açamaz, iyi pas veremez, iyi top dağıtamaz, sırtı dönük oynayamaz, bencil bir futbol anlayışına sahip olmasına rağmen, ceza sahasında onu topla buluşturursanız, golü atar.

Hangimiz Burak'ın çok teknik bir gol attığını gördük ki; 33 gol atan bir futbolcudan çok daha iyi özellikler bekleriz değil mi ? Ama yine de adam gol atmasını biliyor. Bunu öğrenebilmiş. Bunu öğrenmek büyük bir meziyettir.

Bu yukarıdaki kadroda bir duruma bağlı değişiklik olabilir.

Amrabat yerine Emre Çolak oynarsa, Umut yerine de Elmander oynar. Çünkü Elmander, Umut'tan daha "verimli" pres uygulayan bir isim ve Fatih Terim iki şeçenekten birini kafasında kurarak maça başlayacaktır.

Fenerbahçe'yi çok takip etmiyorum. Bu sene 3-5 maçını anca izlemişimdir. Fenerbahçe'nin Alex'i göndermesinden sonra çok köklü değişiklikler olacağını bekliyordum; ama Alex'in yerine Baroni'nin oynaması gerçekten komik durum. Çünkü Alex o bölgenin en iyilerindendi ve eğerki sistemi değiştirmeyecekseniz, taraftarın heykelini diktiği bu kalitedeki bir futbolcuyu nasıl kovar gibi gönderebilirsiniz ?

Baroni- Mehmet Topal-Raul uzaktan çok etkili şutlar atabilen oyuncular. Uzaktan şutlardan Galatasaray gol yiyebilir. Sow çok etkili bir isim tartışmaya gerek yok.

Galatasaray'ın yoğun presi karşısında kimse söylememiş ama Mehmet Topal hata yapabilir. Ben Galatasaray'ın Mehmet Topal'ı hataya zorlayacağına emin gibiyim.

Fenerbahçe kontra ataklarla gelirse başarılı olabilir. Oynarsa, oynaması gerekir , Stoch için önemli bir maç olabilir.

Umarım zevki geçer. Hak eden kazansın diyelim.