Sayfa 714 / 896 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
21,391 ile 21,420 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Verilen para verim oranına bakarak söylüyorum bunu 15 milyona alınmış 2 sezon oynamış toplam da 8 golü var 2 sezonda 4 asisti var bir de juventusun bir çok maçını izleyen biri olarak önceki sezon 5-6 maça çıktı yanlış hatırlamıyorsam bir o kadar da kötü oynadı beklenilenin altında kaldı

@baldemir_mir_7 size bir sorum olacak o zaman krasic ne kadar gerekliydi? bu fenerbahçe gerekli oyuncu kesinlikle hem forvet hem orta saha oynayabilecek bir adam örnek vermek gerekirse necati gibi hem ilerde hem orta sahada oynayabilen bir adam lazımdı fenerbahçeye ama onun yerine durmadan kanat futbolcusu alındı kuyt orada denendi filan

sow transferi son derece başarılı bir hamle ama beklense biraz daha ucuza alınabilirdi diyorum ama siz de haklısınız o dönem forvet yoktu bienvenü-semih ikilisi vardı fenerbahçede hemen hamle yaptı ve biraz tuzlu oldu

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    krasic juventusdaki performansıyla hiç bir yere gidemezdi juventus 21.yüzyılın kazığını yemişti cska'dan ama fenerbahçe 8 milyon verince az da olsa azaldı zararları

sow performansı düştüğü için gönderildi zaten 1 sezon sonra sow fenerin verdiği para kadar etmezdi en iyi zamanında sattılar fenerbahçede bu fırsatı görünce aldı ama bekleselerdi daha ucuza gelebilirdi

meireles konusunda da farklı düşünüyorum chelsea revizyona gitmek için sattı fakat 2 sene ilk 11 de oynayabilirdi meireles, bu transferde son derece başarılı fenerbahçe tebrik ederim yönetimi
    Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Gelen isimler zaten Avrupa defterini kapattığı için geliyor. Yoksa astronomik rakamlar teklif ettiğimizden ya da Türkiye sevdasından yanıp tutuştuğu için gelmiyor.
    Quote Originally Posted by Stan13 View Post
    Şakacı çocuk...
    Sow bize gelirken Liverpool'da Sow'u istiyordu.Biz almasak kesinlikle Liverpool alırdı.

Meireles ise Chelsea'de ŞL'nin alınmasında büyük katkılar yapmıs bir isim.Çeyrek final ve yarı final maçlarında oynadı.Final maçında da kart cezalısı olmasa çok büyük bir ihtimalle 11 baslayacaktı.Hatta Yarı Final maçlarında Barca'ya karşı 2 maçta da 11 basladı.Yaşına gelince 29 yaşlıysa birşey diyemiycem artık.Kariyerinde önceden yaptıkları basarıları ve Portekiz milli takımındaki rolüde düsünülünce gayet iyi bir oyuncu oldugunu anlıyoruz ve Avrupa'da üst düzey bir takımda oynabilek kapasitede oldugunu da anlıyoruz.

Krasic'e gelince CSKA'dayken çok iyi bir oyuncuydu yani potansiyelli bir oyuncu.Juventus'ta çürüttüler nasıl oynayacagını kimse bilemezdi ama potansiyelli oldugu icin belki biz almasak öyle çok büyük bir takıma gitmezdi ancak yine de ortalama üstü bir Avrupa takımında forma giyebilecek kalitede bir oyuncu.

Elestirirken lütfen fanatizmin dibine vurmayın.Biraz mantıklı düsünün sadece.Hadi digerlerinin bir görüsü var en azından.Stan13 ise sadece ortamı germek icin gereksiz bir yorum atıp gitmis.Baldemir gerekli görüp cevap dahi atmamıs ama ben duramadım.

Lille'in başkanı gelse de konuşsa.
    "18 maçta 6 gol atmış hmm bu istatistiğe göre hemen göndermemiz lazım 5milyon verene verelim bence."
    Ben de Galatasaraylıyım ama bu kadar da kötülemenin manası yok.
    Krasic Meireles Sow Melo Fernandez Eboue Muslera bu adamların hiç biri 35 yaşında değil. Avrupa defterini falan kapatmış adamlar değiller. Jardel de zamanında değildi Anelka da değildi Ortega da değildi. Hatta Guiza da değildi. Daha bir sürü örnek veririm. Bu kadar küçümsemeyin ülkenin takımlarını. Parayı bastın mı adam paşa paşa geliyor. İstanbul diye bir şehirden bahsediyoruz o bile adamları çekmeye yetiyor. Artı ondan önce gelmiş vatandaşlarının referansları, (git olum orada kral olursun..vb gibi) bir sürü etken var. Senijder'e bu saatten sonra dünyanın hiçbir klubu inter'de aldıgı parayı VERMEZ. Zaten değeri düştü bile. Gönderileceği takımla sorun yaşadığı medyada duyulursa ne o adamın menejeri ymaaşı için, ne de klubü bonservis için pazarlıga güçlü giremez.
    Burada Fenerbahce hem İnter için hem Senijder için para açısından bulunmaz hint kumaşı. Hem sağlam maaşı olacak, hem avrupa'da oynayacak hem de İstanbul gibi bir şehirde yaşayacak. Ben yüzde yüz eminim Sneijder kafasında Fenerbahçe'yi düşünüyordur.

Ama tabi ki farklı düşünenler olabilir farklı sebep söyleyenler olabilir ama benim yandığım rakip klubü kuçumsemek, küçük düşürmek adına kendi ülkesinin değerini küçük gören insanlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Sow için Liverpool taraftarı video bile hazırlamıştı
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    @William Rookwood @zeck17

Biz biraz fazla FM ile haşır neşir olduğumuz için böyle şeylerin çok basit olduğunu zannediyoruz : )

Söylemimi biraz daha açmak gerekirse,
    Kuyt'ı transfer ederken aylarca oyuncuyla temas kurduk, Ali Yıldırım, Hasan Çetinkaya ve Aykut Kocaman oyuncunun ayağına bizzat giderek ikna etmeye çalıştılar. Kuyt Fenerbahçe'yi kabul ettiğinde Fenerbahçe hakkında A'dan Z'ye bilgisi olmuştu. Şimdi Kuyt gibi bir isim Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Manu, Chelsea, Arsenal dışında diğer Premier Lig takımlarında oynayamaz mıydı ?

Keza Sow, Dia ve Niang hem önceden hem de kamp sırasında Fenerbahçe'yi kabul etmesi için yaptığı baskıyı biz tv'lerden izliyorduk. Adamı ikna edene kadar akla karayı seçtik öyle geldi. Sow Fenerbahçe'ye geldiği zaman kendi takım arkadaşı Hazard kendi ağzından bu transfere şaşırdığını Sow'un büyük liglere çok rahat gidebileceğini söylemedi mi ?

Meireles, Krasiç ve diğerleri. Yapılan tüm transferler uzun süreli görüşmelerin, pazarlıkların, anlaşmaların ardından gerçekleşen hamleler. "Parayı bastır gelsin" , "Zaten performansı düşmüştü" , "Hedefi kalmamıştı" demek bu transferleri sadece küçümsetir. Liverpool, Chelsea, Juventus, Valencia, Lille vs kadrosundan oyuncu almak, hele bu oyuncuların çoğu önceki sezonun büyük bölümünü ilk 11 oyuncusu olarak geçirmiş iken getirmek kolay iş değil.

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Liginde oynayacaktı, Son şampiyon ve para da desen o da vardı. Peki hiç sordunuz mu bu Galatasaray Sol Açık için neden aylarca Amrabat peşinde koşturmuş, Dünyada sol açık oyuncusu mu yoktu ? Veya sizin tabirinizle gözden düşmüş yıldız isim mi yoktu ? Madem kolaydı getirseydi, Amrabat'a dünyaların parasını vermeseydi. Melo 1 yıl önce kendi oyuncusuydu, onu getirene kadar bile neler çektiğini benden iyi biliyorsunuz. Yani durum böyleyken, oyuncu transfer etmek o kadar basit değil. Buna rağmen Fenerbahçe bu sene yaptığı transferlerle büyük iş başarmıştır. Yapacağı olası transferlerle de başaracaktır ama her şey transferle bitmiyor tabi. Bunu unutmamak gerek.

Kimse Sow ve diğer transferlere kötü demiyor ki. Çok iyi transferler onlara tek bir lafım bile olamaz. Benim demek istediğim yıldız bir oyuncu Türkiye'ye gelirken Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın büyüklüğün değilde Avrupa'ya tekrar dönebilmesi için köprü vazifesi olarak kullanıyor ve para da bunun en büyük göstergesi. Sow eğer ikinci sezon 18 maçta 10 luk istatistisliği geçseydi yani geçen sene ki performansını devam ettirseydi, oyuncu avcısı büyük kulüpler kapardı. Fenerbahçe hem iyi bir bonservis bedeli önerdi, iyi ücret, müslüman ülke, daha garanti para hem yaşıda genç yarın öbürgün iyi bir perfromans göstermesi durumunda Avrupa'ya gitmemesi için hiç bir sebepte yok bunlar büyük etken.

Tabii ki transfer becerileri, ikna etmeler vb durumlar çok önemli ve verdiğin örnekte doğru. Ama bir oyuncu Türkiye'ye gelirken, hangi takıma gelirse gelsin takımın çok başarılı olduğundan dolayı geldiğini sanmıyorum. Dünya'da bizden başka ligimizi izleyen bir ülke var mıdır onu da geçelim Dünya'nın en büyük derbilerinden diyoruz ama bizden başka izleyen var mıdır meçhul.

Kuyt her takımda oynayabilecek düzeyde bir profesyonel. Zaten çok parayada gelmedi takıma fakat saydığın takımlarda mevcut oyuncularıda düşünürsek çok fazla forma şansı bulamazdı. Bence Türkiye'ye gelmek ile en iyisini yaptı onun yerine kendi ülkesinede gidebilirdi o tarzda bir futbolcu için Hollnda ligi muazzam. Bunda transfer komitesinin becerisi büyük.

Krasic Cska'da iken takımın en iyilerindendi Juventus'ta da o kadar kötü oynamadı ama alınan bonservis ücretinin karşılığınıda veremedi. Fenerbahçe'de de beklenilen performansı verilmeyince şuan yapılan transferlerin en kötüsü gibi duruyor. Zamanla uyum sağlayıp form yaklarsa bu tezin tersini kanıtlamış olu. Az buz parayada alınmadı.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Sow için Liverpool taraftarı video bile hazırlamıştı
    Ben de bir futbolcuya Galatasaray amblemiyle video hazırlarım. Fakat bu genel taraftar görüşünü belirtmez. Takımın görüşlerini hiç belirtmez.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    @baldemir_mir_7 size bir sorum olacak o zaman krasic ne kadar gerekliydi? bu fenerbahçe gerekli oyuncu kesinlikle hem forvet hem orta saha oynayabilecek bir adam örnek vermek gerekirse necati gibi hem ilerde hem orta sahada oynayabilen bir adam lazımdı fenerbahçeye ama onun yerine durmadan kanat futbolcusu alındı kuyt orada denendi filan
    Eğer daha önce Fenerbahçe ile iligili yazarken yorumlarıma denk gelmişsen, ilk günden bu yana, sistem değişmeyecekse Krasiç'in lüks bir transfer olduğunu defalarca söyledim. Hatta ligin ilk maçlarında oynamasının zor olacağını, oynadığı maçlarda nasıl değerlendirildiğinin geniş bir analizini de yapıp paylaşmıştım : ) Krasiç'in Kuyt ve Mehmet Topuz varken oynamasının tek şartı takımın 4-4-2 oynaması. Ama o bile yeterli olmadı, Fenerbahçe bu sezon sadece bir defa 4-4-2 oynadı. O da Gaziantepspor maçının ilk 45 dakikası. O maçtaki Kadro ve Dizilim

Mert
    Gökhan-Egemen-Yobo-Hasan
    Topuz-Selçuk-Cristain-Krasiç
    Kuyt-Sow

Dikkat ederseniz Kuyt forvet, Topuz sağ açık ve Krasiç mecburen sol açık. Son Pendik maçının da büyük bölümünde Sol Açık oynadı, çünkü Mehmet Topuz faktörü. Krasiç bana göre lüks bir transferdi ve öyle kalacak, zaten iyi bir teklif gelmesi durumunda satılması gerektiğini önceki sayfalarda yazmıştım.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Bulstrap87 View Post
    senin o gösterdigin olay dogru yıllıgı 6m dogru ama ülkeye ödedigi vergi oranı %43 bu oran türkiyede %10 yani 6m euro alan futbolcu 2.580 euro vergi ödüyor türkiyede olsa 600bin euro vergi ödeyecek yani italyadaki kazancı 3.150m euro ama türkiyede 5.4m euro olacak anlatabildim mi?? arada 2.250m euro var buda onu buraya cekmeye yetecek bir para olarak düsünüyorum. hatta bizde belkide vergiyi kulüp bile ödeyebilir cünkü kulüplere devlet cogu zaman vergi affı cıkarıyor adama net yıllık 4.5 m euro arası versen hertürlü gelir oynar fenerde kardesim..

İngiltere, Japonya, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkeler de futbolcular açısından bir ”vergi cehennemi”. En üst ligde oynayan bir futbolcunun ödediği vergi İngiltere ve Japonya’da yüzde 50, Almanya’da yüzde 45, İspanya ve İtalya’da yüzde 43, Fransa’da yüzde 40, Hollanda’da ise yüzde 30 düzeyinde bulunuyor.
    Laf kalabalığına gerek yok, ben gelir gelmez bir şey yazmıyorum farkındaysan. Vergisi düşülmüş hali 6 milyon euro, adamın cebine net giren paraymış 6 milyon, amacım bilgi paylaşımı ötesi yok. Senin dediğin gibi değil yani.

Resme dikkatli bakarsan diğer oyuncular içinde örneğin Samuel kaba hesapla 1 milyon mu net kazanıyor sence ? Aklına yatıyor mu bu ? Bu resmin kaynağı Bülent Timurlenk, adamın İtalya futboluna hakimiyeti ve tarafsız oluşu da ortada.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Eğer daha önce Fenerbahçe ile iligili yazarken yorumlarıma denk gelmişsen, ilk günden bu yana, sistem değişmeyecekse Krasiç'in lüks bir transfer olduğunu defalarca söyledim. Hatta ligin ilk maçlarında oynamasının zor olacağını, oynadığı maçlarda nasıl değerlendirildiğinin geniş bir analizini de yapıp paylaşmıştım : ) Krasiç'in Kuyt ve Mehmet Topuz varken oynamasının tek şartı takımın 4-4-2 oynaması. Ama o bile yeterli olmadı, Fenerbahçe bu sezon sadece bir defa 4-4-2 oynadı. O da Gaziantepspor maçının ilk 45 dakikası. O maçtaki Kadro ve Dizilim

Mert
    Gökhan-Egemen-Yobo-Hasan
    Topuz-Selçuk-Cristain-Krasiç
    Kuyt-Sow

Dikkat ederseniz Kuyt forvet, Topuz sağ açık ve Krasiç mecburen sol açık. Son Pendik maçının da büyük bölümünde Sol Açık oynadı, çünkü Mehmet Topuz faktörü. Krasiç bana göre lüks bir transferdi ve öyle kalacak, zaten iyi bir teklif gelmesi durumunda satılması gerektiğini önceki sayfalarda yazmıştım.
    aynı şeyleri düşünüyormuşuz fenerbahçenin eksiği şu anda işte hem forvet hem orta saha oynayabilecek bitiriciliği yüksek skora katkı sağlayacak bir oyuncu

http://www.sporxtv.com/futbol/superl...oSXTVQ40463SXQ

Bu adamı çubukluyla düşünemiyorum

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

fenerbahcede nerden cikti demek ister gibi gülmüs..

Nesil
    2006

Diğer konuları bilmem ama Sow aşırı müslüman bir insan. İngiltere'den teklif aldığını kabul etti; ama asıl gelmek istediği ülkenin burası olduğunu, müslüman bir insan olduğunu, başbakanımzı sevdiğini defalarca ifade etti. Sow sadece paraya bakarak gelmedi, kaldı ki Liverpool'a gitse belki daha fazla maaş alabilirdi.

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Aykut Kocaman basın toplantısında Sneijder ile ilgili girişimimiz olmadı dedi.

sow içinde öyle demişti zamanında

sonradan ilgilendiğimiz oyuncular içinde dedi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Habere göre Ziegler dönüyormuş, Diego %90 bitmiş.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/22099031.asp

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İspanyol bir gazeteciye göre Fenerbahçe Kaka için resmi teklifte bulunmuş, Real Madrid'e 10 milyon euro, oyuncuya da Madrid de kazandığı verilecekmiş.

yıllık 8 m alıyor yanlış bilmiyorsam

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ütopya'dan başka bir şey değil..

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

madem diego'nun, kaka'nın adı geçiyor alex niye gitti ey allahım sen aklıma mukayyet ol.

Yani Diego Kaka ve Alex arasında baya bir fark var bence. Diego ve Kaka atletik özellikleri de olan,topla dribbling yapabilen (Aykut hoca'nın istediği gibi) oyuncular. Alex'in atletik özellikleri sıfır ama bana sorarsan ne Diego ne de Kaka Alex'in oyun zekasına pas zamanlamalarına sahip değil. Fm tabiriyle söyleyeyim Kaka ve Diego attacking midfielder ya da Trequartista iken Alex advanced playmaker.

diego ve kaka advanced playmaker alex ise Trequartista daha doğru olur bence

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

mantık koşan oyuncular, mücadeleci oyunculardan oluşan takım kurmak değil miydi? sneijder uygun bu felsefe için, ama kaka, diego... dur allahını seversen...

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    mantık koşan oyuncular, mücadeleci oyunculardan oluşan takım kurmak değil miydi? sneijder uygun bu felsefe için, ama kaka, diego... dur allahını seversen...
    Yapma gözünü seveyim, maç formunu yakaladıktan sonra Kaka'ya koşmaz deme.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    diego ve kaka advanced playmaker alex ise Trequartista daha doğru olur bence
    Tam tersi. Playmaker pas dagıtır alır verir,fazla çalım atmaz ve genelde ağır adamlar olurlar. trequartista çalım atar daha cok dikine gider kaleyi düşünür. O yuzden alex oyun kurucudur.Gerçek 10 numaradır. Kaka Diego gibi oyuncular Messi Ronaldo kategorisinde bayrak oyuncu gibidirler. Gunumuz 10,5 numarası yani Mustafa Denizli tabiriyle.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

hem kaka hem de diego kontra ataklarda forvetle birlikte ileriye cikabilen tipte golcu ortasahalar. alex bu konuda biraz agirdi, o yuzden hizli kanatlar transfer ettik ama yine pek basarili olamadik bu konuda. cunku alex hep set oyununa cevirirdi ataklari. bu kontralarda tek pas attigindaysa genelde tek forvet ilerde yalniz kalir, topu kaybederdi. ancak gobekte diego ya da kaka gibi driblingi iyi futbolcular fenerbahce icin tam isabet transferler olur. hucuma daha kalabalik cikabiliriz bu sekilde. gecen seneki diego gibi olacaksa eger, alinmasini cok isterim diegonun. sneijder icin pek emin degilim, alexi tercih ederim acikcasi sneijder yerine. oyun yapisi olarak cok farkli degiller. Alexin daha fazla artisi vardir hatta

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bir dakka bu oyuncuları kim istiyor şimdi anlamadım bir Gs diyorlar bir Fb

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tamamen oyuncunun piyasa değerini yükseltme çabası bu haber.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

yaklasik 2 aydir sneijder ve diego isimleri fenerbahceyle anildi hep. son 1-2 haftadir galatasarayla da anilmaya basladi bu iki isim. hatta unal aysal bir roportajda anlatti. sneijder ve diego hazir, olur dersen bunlardan birini getirelim demis fatih terime ama terim bu isimleri reddetmis ve kaka kalitesinde birini istiyorum demis. bakalim devre arasi neler olacak, hareketli bir donem olacak gibi duruyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Devre arası Cristian'ı yollayıp teknik , yaratıcı bir oyuncu almalıyız ortasahaya. ya da Sezer'i yerleştirmemiz gerek. Yeter ki; Cristian oynamasın , gitmez de bari yedek kalsın.

Forvete de Nobre ya da Eneramo'yu alsak keşke. yedek olarak çok iyi iş görürler. hangisini istersin derseniz Eneramo olsa daha iyi olur ama Nobre olursa da hayır demem
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Cristian'ı sezon sonunda da gönderebilirsiniz. Neden şimdi gönderiyorsun ki? Yabancı sınırı yok bu sezon, hatırlatayım.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri